Inimesed

Särav IT-spetsialist Kristel Kruustük: meil pole vaja sookvoote, vaid häid liidreid, kes oskavad tunnustada väga erinevaid inimesi! (64)

LISA KOMMENTAAR

konto23. jaanuar 2018, 22:10
Huvitav kas tal on pangakontol see miljon v ?
24. jaanuar 2018, 23:38
Kummalised mured sul.
kogu23. jaanuar 2018, 21:25
see it valdkond on üks kari ülemakstud röövleid.
nende loodu on püsiväärtuseta udupilv
kogu mõistus läinud24. jaanuar 2018, 02:10
miks sa siis siin itimeeste loodud veebikommentaariumis oma itimeeste loodud arvutiga postitad?
23. jaanuar 2018, 11:49
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
nonii23. jaanuar 2018, 12:05
Et kui klaveritehase omanik ise ei oska algusest lõpuni klaverit kokku panna, siis ta ikka ei peaks omanik olema? Ja ehitusfirma omanik ei saa olla see, kes ise plaatida või betooni valada ei oska? Võibolla saadakse omanikuks siiski mingite teiste kriteeriumite põhjal?
Kiki ka ITi tüdruk23. jaanuar 2018, 12:06
Ma olen üsna kindel, et ta oskab googeldada.
Aga kui 23. jaanuar 2018, 13:12
"Googeldamine" oleks lubamatu?
Muide, arvuti kokkupanemiseks ei ole vaja goodeldada ega olla ka kõrgharitud. Loogiline mõtlemine ja komponentidega kaasasoleva materjali kasutamine viib sihile. Näiteks on emaplaadiga alati kaasas manuaal, manuaalis on kirjas kõik toetatavad komponendid, mina oma elus olen näinud lõviosa arvutite puhul, et täiesti oskamatult on asi kokku pandud. Üldiselt on viletsale emaplaadile külge poogitud viimase epal videokaart (sest pookija on kuulnud, et võimsam on parem), nigelad mälud (kuna on leitud, et 4GB on 4GB, sõltumata siinikiirustest jne), protsessor valitakse lähtuvalt taktsagedusest jne.
95% julgelt arvutitest mida olen kohanud on just sellised, oskamatute asjatundjate poolt valmis munsterdatud.
Küll on hea, et mu komm kadus - õigesse kohta torgatud tera ongi valus, kuid tõhus :)
23. jaanuar 2018, 12:11
Nimetatakse naisi bimbodeks ja siis räägitakse, et ei, Eestis ei ole mingit ahistamist ... tule taevas appi!! isegi kui tegu ei oleks eduka ettevõtte ja selle eduka juhiga, ei ole Teil vähimatki õigust naist bimboks nimetada. Aga kui justiitsminister ees, siis muidugi rahvas järel ...
24. jaanuar 2018, 23:41
Nad lihtsalt ei oska muul moel oma alaväärsust välja elada.
BS23. jaanuar 2018, 11:22
Pidev jauramine käib - teema on alati sama, isikud on samad - vaid pealkirjad muutuvad veidi. Sisuturundus käib täiel määral ehk vahva Testlio haipimine ja ei midagi muud.
24. jaanuar 2018, 23:51
Mida on tavalugejale seal haipida, kes ettevõttest ei tea midagi ja tegevusest ka mitte ning kunagi selle ettevõtte teenuseid ostma ei hakka?
egalitaar23. jaanuar 2018, 11:05
Glass ceiling ning palgalõhe on müüt. Ja ma ei ütle seda sellepärast, et ma arvan et naised on kuidagi "nõrgemad" või "kehvemad". Olen võrdõiguslane, kuid mitte feminist.
Palgalõhe puhul arvatakse ekslikult, et tegemist on sama töö eest saadava palgaga, kuid tegelikult see nii ei ole. Eestis ning enamus lääneriikides on soo, vanuse ning usu põhjal palga diskrimineerimine seadusega keelatud. See "palgalõhe" on arvutatud kõikide meeste ning kõikide naiste palkade summade pealt ning ei arvesta erinevaid töökohti (ala sekretär vs juht).
Kui naistele peaks sama töö eest maksma vähem palka, siis mispärast peaks tööandja üldse mehi palkama? Palju kasulikum oleks ju vaid naisi palgata.
Põhjus, miks mõnes valdkondades naisi vähem (nt infotehnoloogia) ning teistes rohkem (nt õendus), on esiteks - meeste ja naiste evolutsiooni poolt põhjustatud psühholoogia erinevused (kaastunne, sotsiaalsus, enesekindlus) ning teiseks - VABADUS VALIDA.
Kui inimestele antakse vabadus valida siis mehed kipuvad valima (me räägime üldistatult) reaalainetel põhinevaid elualasid ning naised humanitaarainetel põhinevaid elualasid.
Mehed kipuvad ka rohkem ületunde tegema ning on üleüldiselt ambitsioonikamad, mis ei tähenda et naised ei ole üldse ambitsioonikad või et ei peaks olema ambitsioonikamad. Me räägime siin üldistatult.
Vaata näiteks hiljutist Jordan Petersoni ning Cathy Newmani vahelist debatti youtubest. See võiks olla päris valgustav.
25. jaanuar 2018, 00:01
Klaaslae efekti ilmnemine ei ole mingi müüt tööjõuturul, see on täiesti reaalne nähtus, see võib olla ka näiteks seadusega kehtestatud minimaalpalk, mis annab tööandjale eksitava signaali, et rohkem maksta ei olegi vaja/mõtet/otstarbekas.
jätk...25. jaanuar 2018, 00:03
Kui tööjõudu napib siis riik laseb ise immigrante illegaalselt tööle tulla nn tööandjate survel.
uskumatutoomas23. jaanuar 2018, 10:31
Uskumatu on siin lugeda kommentaare, kus ainult arvatakse, et naine ei võigi IT alal tark ja tegija olla. Uurige parem, mis taust ja haridus Kristelil on ja siis tulge rääkima, et ta on lihtsalt ilus nägu oma mehe kõrval.
esita küsimus kaugele ta ilma eduka meheta jõudunud oleks23. jaanuar 2018, 11:15
Loe hoolega tema intervjuusid mis ta meediale andnud on.
Ütleb selgelt üheselt, et kõik sündis tänu sellele, et ta oma mehega ja selle äritegevusega kokku sai.
25. jaanuar 2018, 00:07
Koos ongi tugevam tunne alustada, ettevõtlus ei olegi niisama ilus olla ja ringi kõpsutada. Pere toetus on oluline, nii materiaalne kui ka moraalne tugi.
MK23. jaanuar 2018, 10:19
Krsitel, glass ceilingust oled midagi kuulnud? See, et sa oled nii kaugele jõudnud, selle taga on on muidugi ränk töö ning õnne on ka jaagunud, õigel ajal õiges kohas ja õige mõttega olla. Aga see ei ole siiski nii tavapärane. On valdkondi, kus naisi ei võeta tõsiselt ning leitakse, et naised ei suuda nendes valdkondades hakkamas saada. Naisinsener või IT-naine? On see siis võimalik? Töötan ise valdkonnas, kus ca 80% on mehed ning kus pidevalt käivad mingid seksistlikud naljad üle pea ning messidel kui kenamad naised mööda jalutavad, siis tuleb ärivestlus katkestada, sest kõik vahivad naisi. Firmas, kus töötan, on rohkem kui 50% naised. Väga hästi saavad hakkama, kõigega. Mitte mingit probleemi ei ole. Vastupidi, kergelt hakkab see matšotamine juba närvidele käima, teades, kui võimekad mu kolleegid on. No nonsense girls.
Paar nädalat tagasi ilmus artikkel selle kohta, kuidas tehti juba teaduslikult kindlaks, et meessugu on nõrgem sugu. Naised elavad kauem, kui mehed. Kõikjal. Läbi aegade. Eestis on naised haritumad ning üliiseseisvad. Miks mehed aga sageli läb löövad on seetõttu, et naistel jääb enesekindlusest sageli puudu. See rusikaga lauale löömine, et kui pakud mehel 30K, siis pakud mulle ka. Ma ei ole nõrgem sugu. Eestis võidaks sõjavägi ka naistele kohustuslikuks teha. Arvan, et tervele ühiskonnale oleks see kasulikum. Aitab kyll nendest printsessidest!
olen olnud tootvas kollektiivis kus mehed ja naised23. jaanuar 2018, 11:18
Naised tegid koostetööd ning iga probleemi korral, mis ette tuli, ei tahtnud nad midagi ise probleemiga tegelda ning vasttust otsida. Ning selle asemel otsiti alati üles meeskond kes siis neid probleeme harutama hakkas, et mis on koostamisel valesti läinud.
mina tootasin23. jaanuar 2018, 17:01
kollektiivis kus mehed pidevalt naiste ideid varastasid ja siis kovatasid.
Ants Tutt23. jaanuar 2018, 10:18
Nujah. Kena tüdrik küll ja toimetab mingil viisil IT asjaga aga see on ka vist kõik. Laupäevase Arteri intervjuu oli küll väga pikk ja lohisev ja ega sealt muud kui isalt, vanaisalt päritud roosaks võõbatud juuksed midagi meelde jäänud. Kuidagi nagu üles- ja ülehaibitud värk.
Jah23. jaanuar 2018, 10:33
Küll Ants tahaks ka midagi olla aga ei oska muud, kui naisi halvustada.
Ants23. jaanuar 2018, 10:55
Ma ei ole mitte midagi vaid kedagi ehk keegi. Vot nii kanakene.
oh jah23. jaanuar 2018, 12:17
Natuke keerulisem mõttekäik käib üle jõu, sest on suudetud ära õppida, et Ants on kes ja asi on mis. Kui oleks tahetud öelda, et miski versus keegi, siis nii oleks ka kirjutatud, aga just midagi ( midagi väärt ) tahab Ants olla.
sinusuguste23. jaanuar 2018, 14:57
meeste parast naised karjas valismaale abielluvadki. ei jaksa seda keskparaste meeste kovatamist ara kuulata. jutt on eesti mehel kova, aga tegusid taga ei ole - lapsi kasvatada ei viitsi, kodus joote teleka ees oltki, raha enamustel pole, kyll aga on kiilaspea ja ollekoht. oh seda onne!
Ants, loe uuesti...23. jaanuar 2018, 11:19
tüüpiline, et eestlane ei oska enam ajalehte lugeda.
Arteris selgelt kirjas, et kõik äri hakkas sellest pihta kui ta Markoga kohtus. Enne seda oli tavaline palgatöötaja.
Halloo23. jaanuar 2018, 12:05
Intervjuu tegi ikkagi ajakirjanik, mitte intervjueeritav.
Ta pole23. jaanuar 2018, 10:04
Mingi IT MILJONÄR :))))
Tavaline peost-suhu elav eestlane.
Olen kursis.
25. jaanuar 2018, 00:13
Ega miljokaks ei saagi nii, et iga viimase kui sendi p23sse sööd.
TA POLE23. jaanuar 2018, 10:01
Mingi IT MILJONÄR :))) . Tavaline peost-suhu elav eestlane.
Olen kursis.
Olen aru23. jaanuar 2018, 09:57
Saanud , et inimesed , kultuurid , usk ja rahvused on erinevad. Haridus, võimekus ja tahtmised samuti. Isegi kellaajast kinnipidamine ja kokkulepped. Põhjamaalane tunneb kella, lõunamaalased üldjuhul mitte
Eesti nimed välismaal läbi ei löö23. jaanuar 2018, 09:31
Mis jube nimi sellel kruustykil on? Ja ennast ise säravaks nimetada on pehmelt öeldes lapsik.
naine on vaga sarav23. jaanuar 2018, 14:59
ja eestlane seda ei kannata. meil hakatakse kottima kohe kui keegi hallist massist vahegi erineb.
Särav mull23. jaanuar 2018, 09:12
Nojah, kui elada koos mõne IT-asjatundjaga ja temaga koos firmat teha, siis pole keeruline säravaks IT-guruks hakata. Pole esimene ega viimane juhtum, kus mees teeb ja naine särab aupaistes.
23. jaanuar 2018, 10:21
Hoopis toredam ja asjalikum on kommentaariumides särada, kes see IT-asjatundja ikka on.
25. jaanuar 2018, 00:15
Tee järgi, kes sul keelab?
Jääb vaid selgusetuks,23. jaanuar 2018, 08:26
.. et mille eest neid tunnustada. Kui lihtsalt selle eest, et nad on olemas ega ole miskit ära teinud, siis on asjalood väga pahasti. Kui selle eest, et nad erinevad, siis on asjalood lausa erakordselt pahasti. Kui aga kedagi tunnustada juba saavutatu eest, siis milleks "erinevuse" nõue.
Mulle siiski tundub, et siin aetakse mingit varjatud agendat.
tfkk23. jaanuar 2018, 12:12
nad lihtsalt mängivad ja testivad rakendusi, it ga on seal suht vähe pistmist, särav irve näos kuna golddiggeril näkkas
ei imesta23. jaanuar 2018, 15:00
et naised karjas valismaale abielluvad. ja teiesugune prints konnib ringi mooda eestimaad? tule taevas appi!
23. jaanuar 2018, 08:19
Meil on vaja, et rahva tülli ajamine lõppeks. Lõppeks pidev tüli tekitamine soo, rasside, võrdõiguslikkuse vakel ja kõik muu säärane. Tegeleda tuleks riigi majanduse ja kultuuri arendamisega nii, et ei tõuseks maksud ja rahvas ei koliks riigiast minema.
25. jaanuar 2018, 00:18
See pole üldse meie asi teha, see on kiilutagujast presidendi ja valitsuse teha, missugune on õhkknd riigis. Juht loob töökultuuri!
tubli tüdruk, aga millal23. jaanuar 2018, 08:13
põllumehi tunnustama hakatakse? Toit on ikka olulisim elus.
raha tuleb23. jaanuar 2018, 09:58
põllumehed saavad EL-ist ja nüüd ka meie valitsuselt tunnustust küllaga.
23. jaanuar 2018, 12:07
Igal aastal valitakse aasta põllumees ja aasta noorpõllumees jne, ainult et seda kajastab peamiselt Maaleht. Meediale ei ole põllumajandus atraktiivne.
25. jaanuar 2018, 00:25
Vaja sulle seda kommentaatorite sõimlemist?
25. jaanuar 2018, 00:24
Siis kui poes kaupa nappima hakkab, küll siis põllumehed ka meelde tulevad. UK-s on juba kisa lahti, et aedvilju poes ei jätku.
Valli23. jaanuar 2018, 07:32
Vaata kus on võrukal.Tema tootlikus on kohe nii suur,sealt tuleb leiba ja piima,mune ja liha,autod ja lennukid,taara ja sisu.Tulemus-võrukaelast on saanud miljunääääri.Jälle üks eestide edulugu.
konsa23. jaanuar 2018, 07:21
Särav IT-spetsialist Kristel Kruustük: meil pole vaja sookvoote, vaid häid liidreid, kes oskavad tunnustada väga erinevaid inimesi!
.-.-.-.-
väga ohtlik ja järelemõtlematu avaldus, nii võib prohvessor rainer kattel veel psühhotrauma saada
artikkel delhvist
Professor soovib avaliku sektori nõukogudesse sookvoote
aga kristelile jõudu
25. jaanuar 2018, 00:27
paljugi mida need roosad ideoloogid soovivad, reaalne elu käib ikka võimaluste järgi
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 07:12
Vaadake tarkvara tegijaid: 99,9% progejatest ja disaineritest on mehed, kunstnikud, sekretärid ja PR meeskond naised...
Jah23. jaanuar 2018, 09:50
Küll ikka torgib, et naine on esile tõstetud. Üks mehine mees ei tunne ennast halvasti, kui naisi tunnustatakse.
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 17:07
"Üks mehine mees ei tunne ennast halvasti, kui naisi tunnustatakse. "
Mulle ei meeldi silmakirjatsemine ja topeltmoraal! Siin ajas karvaseks, et nimetati IT-spetsialistiks inimest kes seda pole! Mitte noku puudumine.
23. jaanuar 2018, 21:45
Mis sul, Tuti Ants, ometi viga on, et siin vingud naiste kallal?
Mnjah23. jaanuar 2018, 10:30
Üsna mitu tippprogejat on naised, mõned sellised, kes disainivad ära ja progevad valmis. Kusjuures vigade parandmist läheb vähe tarvis.
Neil on üks suur mure, sageli ei ole tellijad, nii naised kui mehed, suutelised täpselt oma soove formuleerima ja tahavad poole pealt jälle ümber teha.
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 17:08
"Üsna mitu tippprogejat on naised,"
Suurem osa maailma naissoost tippprogejaid olid sündides nokuga ;)
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 17:09
Isegi ainus legendaarne "naissoost" mängudisainer Danielle Bunten Berry, rahu tema põrmule.
25. jaanuar 2018, 00:31
Siis on suhtlemine kliendiga ikkagi jäänud poolikuks, kui ei ole teada, mida ta tegelikult tahab. Psühholoogi töövõtted kuluvad ära sellise info väljapumpamiseks, töötlemiseks ja kliendiga kooskõlastamiseks.
keskparane23. jaanuar 2018, 15:01
eesti mees ei suuda valja kannatada kui monda naist kiidetakse. sapp laheb keema:)
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 07:11
Jõle tore on märkida äre IT. Isegi koristaja on IT spetisalist kui küürib kontori põrandat?
elektritsaabtasutablogspotcom23. jaanuar 2018, 09:51
Ka koristaja saab olla IT spetsialist sest tean lugusid kus ylikooli vilistlased IT alal on sunnitud leiba teenima koristajatena !!! Olulisem on IT alal see,et mingid IT tegelased hoiavad rahvast infosulus,on naabrite vahele rajanud vallid,takistavad informatsiooni levimist. Selle tagaj2rjel paljudes eluvaldkondades inimesed elavad keskajas... N2iteks,kartulaid nopitakse k2sitsi...kartulate noppimiseks on olemas pisikesed aparaadid mida toidetakse kaabli kaudu(ei ole akusid ja ei vaja naftat),need ei purusta kartula koori ja ei ole kallid. jpms.jne.
grammatika23. jaanuar 2018, 14:45
on ka keskajast edasi arenenud: ainsuses kartul, kartuli (kartulikoori), kartulit ; mitmuse osastav on kartuleid, mitte „kartulaid“.
Eino Taruk23. jaanuar 2018, 17:04
IT ala septsialisti mitte, aga tean kindlalt , et nn. pehmeid alasid õppinud, sotsioloog ja filoloog näiteks, on aastaid teeninud leiba lihttööga. Selle asemel, et sotsioloogiat õppida, õppige keevitajaks...
hm23. jaanuar 2018, 18:20
25. jaanuar 2018, 00:34
Pea kuju ei lase rahulikult keevitada, kui huvi pakub hoopis ühiskonnas toimuv.