Heath LedgerFoto: ARND WIEGMANN
Inimesed
22. jaanuar 2018, 08:40

Heath Ledgeri surmast täitub täna 10 aastat

Hollywoodi superstaari Heath Ledgeri massööri ootas 22. jaanuaril 2007 ees hirmuäratav vaatepilt. Laial kaheinimesevoodil lamas 28aastase näitleja ihualasti surnukeha.

Massöör oli tulnud Ledgeri New Yorgi üürikorterisse kokkulepitud seansile. Majapidajanna lasi ta Soho linnaosas oleva lukskorteri korrusele, kus asus Ledgeri magamistuba, meenutab Ilta-Sanomat. Mõlemad koputasid uksele, kuid staar ei tulnud seda avama. Kui majapidajanna ukse viimaks oma võtmega avas, ootas neid kohutav vaatepilt. Hinnatud näitleja lebas elutuna voodis, voodi kõrval öölaual olid mitmed tabletipurgid.

Majapidajannal ei õnnestunud Ledgerit elule toibutada. Kohale kutsutud kiirabi tunnistas näitleja surnuks. 

Kaks nädalat hiljem teatati avalikkusele, et Ledger oli kogemata saanud üledoosi kangetest retseptiravimitest, mida talle oli välja kirjutatud unetuse, ärevuse, valu ja külmetuse raviks. Näitleja tütar Matilda oli isa surma ajal vaid kaheaastane. Tütre ema, näitlejanna Michelle Williamsiga, Ledger enam koos ei elanud.

Austraalia päritolu Heath, kes oli Hollywoodis debüteerinud 1999 filmiga "10 põhjust sind vihata", oli tõusnud oma põlvkonna üheks erilisemaks näitlejaks. 2005. aasta "Brokebacki mäes" homoseksuaalset kauboid kehastades pälvis Heath nii Oscari, Kuldgloobuse kui ka Bafta nominatsiooni.

Enne surma oli Ledger valmis saanud filmi "Pimeduse rüütel", kus ta kehastas Jokkerit. Rolli eest määrati talle postuumselt nii Kuldgloobus kui ka Oscar.