Foto: kaupo kikkas
Eesti Vabariigi 100. juubel
21. jaanuar 2018, 12:46

GALERII | Paavo Järvi Eesti Festivaliorkestri EV100 välisturnee jõudis Zürichisse (1)

Laupäeval andis Paavo Järvi Eesti Festivaliorkester EV100 välisturneel kontserdi Zürichi Tonhalle kontsertsaalis.

Zürichis esitas Eesti Festivaliorkester Pärdi, Sibeliuse ja Shostakovichi loomingut. Eesti Festivaliorkestri EV100 Euroopa turnee järgmine kontsert on täna Kölnis.

Eesti juubelipidustuste välisprogrammi üks lipulaev, dirigent Paavo Järvi juhitud Eesti Festivaliorkester (EFO), läks jaanuaris välisturneele Euroopa suurimatesse kontserdimajadesse. 

Paavo Järvi peab Eesti Festivaliorkestrit üheks oma kõige olulisemaks muusikaliseks väljundiks.

“Ma näen, et Eesti Festivaliorkester on justkui meie muusikaekspordi start-up,” lausus Eesti Festivaliorkestri juht ja dirigent Paavo Järvi, kes on orkestri muusikud üle maailma ise välja valinud. “Eesti Festivaliorkestri lipu all mängivad maailma tipud koos andekate Eesti interpreetidega, et luua koos midagi uut meie muusikamaastikul. Meil on au tutvustada Eesti kultuuri, maad ja rahvast suurimates kontserdimajades.”

Turnee algas 16. jaanuaril, kui Eesti Festivaliorkester oli esmakordselt pealinna publiku ees ja Estonia kontserdisaalis tuli esiettekandele Eesti 100. sünnipäevale pühendatud Erkki-Sven Tüüri 9. sümfoonia “Mythos”. Tallinna kontserdi salvestas Klassikaraadio Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) jaoks ja seda levitatakse raadiojaamades üle Euroopa.

Eesti Festivaliorkestri ja Paavo Järvi turnee jätkus 18. jaanuaril Brüsselis, mainekas Henry le Bœufi kontserdisaalis Brüsseli kaunite kunstide keskuses BOZAR, kus toimus publiku sooja vastuvõtu saatel  Tüüri uudisteose rahvusvaheline esiettekanne. EFO Euroopa turnee kavas on aukohal ka Arvo Pärdi looming. 

EV100 välisprogrammi raames annab Eesti Festivaliorkester Paavo Järvi juhatamisel jaanuari lõpus kontserdid kokku kuues Euroopa kontserdisaalis. Lisaks Brüsselile ootavad ees esinemised Zürichis, Kölnis, Berliinis, Viinis ja Luksemburgis. Suvel on orkestrit taas võimalik näha esinemas Pärnu Muusikafestivalil.