No99 teaterFoto: TEET MALSROOS
Teater
19. jaanuar 2018, 14:18

PRESIDENDI KANTSELEI: NO99 eristub tehnilise võimekuse ja saavutuste poolest (89)

Kuigi presidendi kantselei direktori Tiit Riisalo sõnul kaaluti NO99 kõrval vabariigi 100. sünnipäeva kontsertetenduse korraldamise andmist ka teistele kandidaatidele ja arvestati Ojasoo-skandaali puhkemise võimalusega, jäi olulisema argumendina kantseleis lauale ennekõike sündmuse tehniline keerukus ja NO99 senised saavutused.

"Kui me vaatame, kes Eesti teatrimaastikul on viimastel aastatel silma torganud ja pälvinud märkimisväärset rahvusvahelist tunnustust, siis seal eristub selgelt NO-teater," rääkis Riisalo ERRi uudisportaali vahendusel.

Riisalo rääkis ka, et terve NO-teatri ühelt poolt näitetrupp, aga teisalt kindlasti ka tehniline kollektiiv, kes on väga võimekas ja harjunud keerulisi asju tegema.

Tal ei ole enda sõnul head vastust sellele, miks ei korraldatud aastapäeva kontsertetenduse korraldaja leidmiseks ideedekonkurss.

Küsimusele, miks NO-teatrile eraldatud summa on eelnevatest aastatest üksjagu suurem, vastas Riisalo, et ERMi tuleb tuua suur hulk tehnikat – ekraane, helitehnikat, mida käitleb suur hulk inimesi.