ERMFoto: ERM
Maailm
18. jaanuar 2018, 14:58

Soomlased valisid ERMi parimaks välisriigi turismiatraktsiooniks (16)

Täna Helsingis alanud Soome turismimessil Matka Travel tunnustas Soome reisiajakirjanike gild Eesti rahva muuseumi kui 2017. aasta parimat välisriigi turismiatraktsiooni.

„Oleme väga rõõmsad, et Eesti Vabariigi juubeliaastal tuli see auhind Eestisse, ja eriti tore, et selle sai muuseum. See on meile väga tähtis auhind ja oleme selle üle väga uhked. Kuna olen tartlane, olen eriti uhke, et selle auhinna sai Eesti rahva muuseum Raadil,“ ütles auhindade üleandmisel Eesti kultuuriesindaja Helsingis, Anu Kippasto.

Soome reisiajakirjanike gild tõi välja nii ERMi uue hoone unikaalse arhitektuuri kui ka asukoha. Samuti tõsteti esile muuseumi püsinäitused: soome-ugri põlisrahvastele pühendatud „Uurali kaja“ ja Eesti kultuuriajalugu kajastav „Kohtumised“.

Märgiti ära mitmeid põnevaid eksponaate, nagu president Lennart Meri pressikonverents Tallinna lennujaamas, Õ-täht Keelekatlas ja krabisev nõukogudeaegne raadio, kust kuulati „Vaba Euroopa“ saateid.

Lisaks toodi suure väärtusena välja soome-ugri püsinäitus kui paljude praeguse Venemaa territooriumidel elavate rahvuste jaoks ainus võimalus enda kultuuri esitlemiseks.

ERMi avalike ja välissuhete teenistuse juht Kaarel Tarand märkis, et möödunud aastal muuseumi külastanud välisturistidest moodustasid soomlased ligi 45 protsenti.

Kaarel Tarand, Anu Kippasto ja Kairi Ustav reisimessil Helsingis. Foto: Erakogu