Martin HelmeFoto: Robin Roots
Eesti uudised
18. jaanuar 2018, 10:16

HELME SARAPUUDE NÕUDEST: see on väljapressimine (63)

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ja tema korruptsioonis kahtlustav abikaasa, endine abilinnapea Arvo Sarapuu nõuavad Martin Helmelt ja Jürgen Ligilt nende kohta tehtud väidete ümberlükkamist meedias.

Vastasel juhul ähvardatakse Ligilt ja Helmelt kohtu kaudu välja nõuda suur kahjuhüvitis. 

Riigikogu rahvuskonservatiivide fraktsiooni esimees Martin Helme ütles Õhtulehele, et tegu on täiesti sisutühja nõudega, mida ei saa tõsiselt võtta ning see nõue näitab, et valimiskampaania on käima läinud ja ees ootab väga jõhker ning räpane poliitaasta. 

"Tegelikult on selle näol tegemist väljapressimise katsega. Sarapuu võiks keskenduda enda kaitsmisele korruptsioonisüüdistuses, mis tal praegu prokuratuuris üleval on," sõnas riigikogulane.

"Ma ei näe mingit võimalust, et see nõue kohtus kinnitamist leiab, aga paraku arvestan võimaluega, et kohtusse asi siiski jõuab. Meie õigussüsteemis teatavasti protsess ongi karistus ja taoline tsiviilhagi võib kedrata aastaid, tuues kaasa nii aja, raha kui närvi kulu," arvas Helme.

"Poliitilises mõttes on tegu mõistagi mitte Arvo Sarapuu enda tegevusega vaid Keskerakonna otsusega opositsiooni karistada Simsoni umbusaldamise eest. Täiesti selgelt ei lähe selline asi kokku demokraatliku poliitilise kultuuri kõige madalamagi standardiga," märkis poliitik.

"Keskerakond ähvardas umbusaldusavalduse korral Simsonile kohtuasjaga minu vastu. Umbusaldus tuli seda kindlamalt. Ja nõudiski Savisaare advokaat [Oliver] Nääs, et ilmutaksin nädala jooksul kahes lehes 20x20cm kuulutuse, et perekond Sarapuu ei ole seotud korruptiivsete äridega, muidu seotakse mu suu kohtuprotsessidega ja 50 000-100 000eurose kahjunõudega," postitas Jürgen Ligi suhtlusvõrgustikus oma seinale.