Jaan TammFoto: Stanislav Moshkov
Tele
17. jaanuar 2018, 23:59

JAAN TAMM „PEALTNÄGIJA“ LOOST: Nordica ei ole Estonian Airi õigusjärglane ega vastutav tema võlgade eest (17)

Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm rõhutas, et Eesti rahvuslik lennuettevõte Nordica ei ole Estonian Airi õigusjärglane ega vastutav tema võlgade eest, ehkki Estonian Airi endiste töötajate esindajate sõnavõtust "Pealtnägijas" võis jääda teistsugune mulje.

"Teatavasti on väiksem osa Estonian Airi endiseid töötajaid esitanud Nordica vastu hagi, milles nõuavad 1,6 miljoni euro ulatuses tegevuse lõpetanud lennufirmast Estonian Air saamata jäänud koondamis- või muid hüvitisi. Oma nõude õigustuseks on hagejad esitanud meelevaldseid ja ühekülgseid konstruktsioone nagu oleks Nordica omandanud Estonian Airi varasid ja väärtusi ning oleks seetõttu vastutav ka selle ettevõtte võlgade eest," seletas Tamm pressiteates.

Tamme sõnul on hagejate esindajad taotlenud kohtult neli korda hagi tagamist ja kostja kontolt 1,6 miljoni euro arestimist, kuid kohus pole seda taotlust kordagi rahuldanud.

"Vastupidi, kohus on märkinud, et Nordica näol on tegemist elujõulise ja aktiivse majandustegevusega ettevõttega. Samas ei ole hagejad ise valmis meile tagama esitatud hagiga seoses tekkivaid kulusid, mille Nordica kavatseb neilt protsessi lõppedes kindlasti sisse nõuda," sõnas Tamm.

Tamm rõhutas, et 2017. aasta oli Nordica jaoks väga edukas ning lõppes kasumlikult.

"Samuti olen veendunud, et hageja esitatud väited Nordica õigusjärgluse osas baseeruvad meelevaldsetele ja ühekülgsetele konstruktsioonidele ning ei vasta tegelikkusele. Nordica ei ole Estonian Airi õigusjärglane, vaid täiesti uus ja iseseisev ettevõte, mis alustas oma tegevust puhtalt lehelt ilma igasuguse ebaseadusliku kaasavarata ja kasvas aja jooksul tänaseks lennuettevõtteks. Kõik saavutatu on meie oma töö tulemus," seletas Tamm.

Tamm kinnitas, et Nordica jätkab oma igapäevast tegevust häirimatult ning julgustas kõiki tänaseid hagejaid, kelle hulgas on palju kvalifitseeritud spetisaliste, kandideerima nende vabadele töökohtadele.