Foto: TV3
Tele
17. jaanuar 2018, 14:47

Lauri Pedaja ja Artjom Savitski uurivad: miks poliitikud valetavad? Mida arvavad lapsed Donald Trumpist ja Vladimir Putinist?

Muusik Artjom Savitski, näitleja Lauri Pedaja ja filmimees Siim Lukka teevad üheskoos lastesaadet "Tõsised jutut". Oma värskeimas videos uurivad poisid potentsiaalsetelt tulevastelt presidendikandidaatidelt, mis saaks siis, kui nemad oleksid riigi presidendid. Muuhulgas küsivad Artjom ja Lauri väikestelt asjatundjatelt ka Vladimir Putini ning Donald Trumpi kohta.  

Millise mulje on jätnud nupukatele lastele meie praegune president? 8-aastasele Emmale meeldib, et presidendiks on naine, sest tema meelest teevad mehed palju totakamaid otsuseid ja panevad koguaeg puusse. 7-aastase Joosep-Johanni sõnul juhib Kersti Kaljulaid Eestit paremini kui seda tegi Toomas Hendrik Ilves.

Kui palju president kuus palka saab? 10-aastane Christofer on enesekindel: „Tal pole palka vaja, sest tema eest makstakse kõik. Ta on president ju!“ Teised lapsed arvasid, et umbes 5000 eurot, umbes tuhandetes või paar sotti! 10-aastane Martha Mii arvab aga, et president väga palju palka ei saa: „No üsna vähe tegelikult. Kuskil 1500-1600 kanti.“

Poisid uurisid lastelt, kas poliitikud on ausad inimesed või valetavad ka. Lapsed on arvamusel, et vahel ikka valetavad ja mõnikord teevad isegi igasuguseid pättusi. „Sellepärast valetavad, et näiteks kui nad tahavad valimistelt hääli saada, ütlevad, et teevad kõike, kuid pärast tuleb välja, et neil pole selle jaoks raha!“ kommenteerib 8-aastane Emma.

„Eesti kallid poliitikud ja erakonnajuhid – kui esimese klassi tüdruk saab aru sellest, et teie valimislubadused ja kõik muud asjad ei pea paika, siis äkki oleks aeg midagi muuta!“ sõnas Lauri Pedaja.

Vaata videot!