Selma BlairFoto: VALERIE MACON
Inimesed
17. jaanuar 2018, 10:49

Selma Blair: Toback ähvardas mu silmamunad pastakaga välja koukida! (2)

Los Angelese politsei ja prokuratuur uurivad sadade naiste süüdistusi režissöör James Tobacki vastu. Näitlejanna Selma Blair kinnitab, et Toback nühkis hotellitoas oma peenist vastu tema jalga ning ähvardas teda tappa, kui ta peaks juhtunust kellelegi iitsatama.

"Olin James Tobacki ees sõna otseses mõttes 17 aastat hirmu tundnud," rääkis 45aastane näitlejanna esmaspäeval telesaates "The Talk". Blair lisas, et Toback oli ähvardanud ta mõrvata ja tsemendiplokkidega varustatult uputada - ning silmad pastakaga välja koukida.

„Õelate kavatsuste" täht pihtis oktoobris Vanity Fairile, kuidas Toback oli ta 1999. aastal hotellituppa prooviesinemisele kutsunud, kuid seejärel teda ahistama hakanud ja oma sugutit vastu tema keha nühkinud.

Lavastaja tegi noorele näitlejatarile ajupesu, et ta esitaks monoloogi palja ülakehaga, ehkki tegelaskuju oli advokaat, kes tegutses kohtusaalis. Ent Toback väitis, et topless-monoloog kinnitab näitlejatari julgust ja võimekust. Järgnes ettepanek vahekorraks. Kui Selma keeldus, ei lasknud Toback tal ruumist lahkuda, vaid hakkas end rahuldama, nühkides end vastu noorukese näitlejatari jalga.

„Ta hoidis mu nägu kinni."

„Üritasin eemale vaadata, aga ta hoidis mu nägu kinni. Nii et olin sunnitud talle silma vaatama. Tundsin jälestust ja häbi ja seda, et mitte keegi ei saa mind eales puhtaks pidada, kui ma olen saatanale nii lähedal olnud. Tema energia oli nii pahaendeline."

Hiljem andis ta mõista, et kui Selma juhtunust kellelegi räägib, tapetakse ta. 

„On üks tüdruk, kes hakkas mu vastu tegutsema," öelnud Toback Blairile. „Ta kavatses rääkida. Usu mind, ma luban sulle, kui ta kellelegi räägib, ükskõik kui pika aja pärast, on mul inimesed, kes ta oma autosse tõmbavad, ta röövivad ja viskavad ta Hudsoni jõkke, tsemendiplokid jalgade küljes. Saad aru, mida ma räägin, jah?" 

Näitlejanna otsustas aastatepikkuse vaikimise lõpetada tänu vapratele naistele, kes olid julgenud süüdistada filmimogul Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas.

Ometi kirjeldas Selma juhtunut algul anonüümselt.

"Kartsin ikka veel," seletas ta telesaates. Meelt muutis ta alles siis, kui nägi, et režissöör - keda on nüüdseks süüdistanud üle 300 naise - eitab kõike ning sõimab oma süüdistajaid roppude sõnadega. "Ütlesin, et kui mu häälel võib olla kõlajõudu, olen [oma nime avalikustamiseks] valmis."