Eesti uudised

Kunnas riigikaitse arengukavast: Venemaa on palju võimekamaks muutunud (45)

LISA KOMMENTAAR

Venemaa17. jaanuar 2018, 13:13
ei ole nüüd nii rumal ka ,et hakkab nato riike ründama,Kunnas on sõjaõhutajast poolmees,kes on kade ,et teda ei valitud kaitseväe etteotsa.
Potjomkini Venemaa.17. jaanuar 2018, 12:56
Kui Venemaaga peaks sõjaks minema, siis on meil vastas II Maailmasõja aegne armee. See ei tähenda, et see midagi head oleks aga põhiliselt tuleb vastu saada tohutule hulgale vananenud rauale ja tohutule hulgale Kalashnikovidega relvastatud tibladele. Jutud venelaste kaasaegsest relvastusest on pehmelt öeldes liialdatud ja igat moodsat relva jätkub neil hädapärast üks näidis Punase Väljaku paraadile. Eestile on ohtlik aga ka ainult kaigastega relvastatud Venemaa.
nunuh17. jaanuar 2018, 13:06
mõni rahuldab ennast arvuti ees.Med.termin on ka sellel tegevusel.
to mõistuseta Potjomkini Venemaa17. jaanuar 2018, 13:14
Poisikene mõtle ajudega kui Vene armee tuleb eestisse sisse ei aita meid keegi. Võta näide ukrainaga.
juku17. jaanuar 2018, 12:19
vastik on nn.sõjardeid kuulata kas muid probleeme pole? kui teleka lahti teed ainult NATO sõdurid ja sõdurid ja sõdurid ja tankid tankid ja tankid...laske rahulikult elada ja surra....
loodame parimat17. jaanuar 2018, 12:17
Kahjuks jääb see hüüdja hääleks kõrbes. Eesti on simme paksult täis ja eriti Kamin. Need lüngad, mis Eesti kaitses on, on teadlikult ja tahtlikult tekitatud. Kunnase ees müts maha- mees valutab tõeliselt südant Eesti pärast.
Valutab... mida ?17. jaanuar 2018, 22:29
Kui Kunnas oleks Eestimaa patrioot, siis ta esmalt kutsuks üles sammudele, mis aitaks me maal areneda ja kõigi, just kõigi naabritega mõistlikke suhteid hoida. Praegu oleme aga nii ennast täis, et eeldame - mõistlikkusele viitava ettepaneku peab tegema Vene pool. Meie ei saa ju teha, sest meie muudkui heidutame ... kui NATO-t siin poleks, küll me siis alternatiive otsiks. Kunnase taolised valavad õli tulle ja nende pärast tulgi Eestimaa pinnal kasvõi aatomisõda - peaasi, et me ei laskuks nii madalale, et hakkame naabriga rääkima!. Kas meil mõistlikkust enam polegi!?
kas siis tõesti17. jaanuar 2018, 12:11
nüüd jälle peaks käiku minema hüüdlause ja eriti tegevus naabrist parem,( kas tõesti on meil neid kahel jalal kõnndivaid kes ei saa aru kellele see poliitika kasulik on), niisiis eks ikka rohkem e-riiki, e-turvlisust. e-residentsust e-raha(bitcoin) jne aga meile kõigile soovin ma kõigeparemat head e-Tervist ,kuigi me paljud sellest osa ei saa, ja milleks meil neid relvi siis füüsiliselt vaja on kas selleks et habuni relvastada meie maariamaale jäänud hambutuid pensionäre, see kõik kokku on üks paras est-coin
Eestil on vaja tõsta kaitsekulutused 3% peale17. jaanuar 2018, 11:51
ja kindlasti ka sõjahelikoptereid osta!
ikka ikka17. jaanuar 2018, 13:05
varsti kired lõplikult palja peega patrioodikene.Peremehed ju ämeericamaalt saatsid teile 12 hävitajat tolade rahakotte tuulutama.Pleki ja ole vakka.
Elagu armaada!!17. jaanuar 2018, 22:50
Varjatult need juba 3% ongi. Ametlikki on rohkem, kui enamusel Nato maadel. Aga miks ainult kopterid - võiks veel olla mõned allveelaevad (üks heidutuseks Võrtsjärve) ja arvestades Hämari haavatavust kuluks vähemalt üks korralik lennukiemalaev koos kaitselaevastikuga ära ning piki Peipsi piiri tuleb rajada korralik võrkaed, et Vene poole spioonkalad ei tuleks meie kalade eest toitu ära sööma. Narva sillad tuleb kiiresti asendada tunnelitega jõe alt läbi - kui ikka jamaks läheb, saab vett täis lasta. Rahva paremaks ettevalmistamiseks peaks kohe algatama korraliku sõjalise algõppe lasteaedades. Mida Juku ei õpi, seda ju Juhan ei tea. Kunnas järgmiseks presidendiks - vaat siis alles hakkame heidutama - ka omaenda tsiviilrahva heidutame siit minema... Ja siis hakkame aga sõdima.... Kuna Venemaad kardame, siis alustame oma teistest väiksematest naabritest. Praktikat on ju vaja, vilumusi on vaja.
17. jaanuar 2018, 11:47
kas kunnas kirjutas jälle uue raamatu ja nüüd müüb seda we?
vr17. jaanuar 2018, 11:46
Kunnase järgi peaksime esmalt panustama kõik heidutuse forseerimiseks (loe: võidurelvastumisse), ja kui siis miskit mammonat järgi jääb, ehk ka lihtrahva (loe. mittesõjaväelaste) kuidagigi elushoidmiseks. Kunnasest kordades targem mees Henry Kissinger (loe: Nobeli preemiaga vaieldamatu maailmaautoriteet) rõhutab oma "Diplomaatias", et sõda saab ära hoida tahtes, luues ja hoides rahu ilma võidurelvastumiseta. Võidurelvastumist soovivad ainult kolonelid-kindralid ja sõjatöösturid. Diplomaatia eeldab aga muud - läbirääkimisi, kokkuleppeid ja vastastikust respekti. Paraku Kunnas näeb maailma ainult läbi kahuritoru. Kahju, et teda pidevalt püünele oma sõjahüsteeriat kuulutama kutsutakse. Kuhu jäävad aga poliitika ja diplomaatia?. Või meil selles vallas võimeid polegi?
diplomaatiast Venemaaga17. jaanuar 2018, 12:19
Diplomaatia head näited on 1939 aasta Poola, Balti riigid ja Soome.
oh 17. jaanuar 2018, 13:24
hakka parem peale Jäälahingust ja juttu jagub pikemaks.
VR17. jaanuar 2018, 16:10
Kui nüüd üles loeks kõik, kes kunagi relvadega Eestimaale kahalike tahte vastaselt tulnud ja siin meie esivanemate verd valanud, siis ei saaks me üldse kellegagi diplomaatiat ajada - ehk siis: sakslastega, poolakatega, leedukatega, rootslastega, taanlastega, venelastega ... Kas veel keegi? . Ja kui paljudes neis armaadades oli kaasa tegemas eestlasi ?. Oli, aga kes arvu teab ja ega ei taheta ka mäletada. Seega ei saa siis ka iseennast usaldada - oli ju nii ka 40-ndal - kohe, kui nõukakord algas, oli ka usinaid uue korra eest võitlevaid omamaalasi igasse ametisse võtta. Nii et olgem ikka ninapidi tänases ja mõelgem, mismoodi luua ja hoida rahu - mitte et kuidas valmistuda sõjaks sõjast loobumiseks...
18. jaanuar 2018, 22:45
juudid ka, rebisid vene saatkonna ees 1940 Eesti lipu tükkideks ja hiljem küüditasid meid 2 korda ja oleks võimalusel veel kolmandatki küüditamist teinud
to VR18. jaanuar 2018, 22:51
juudid olid ka, kes rebisid Eesti lipu 1940 vene saatkonna ees tükkideks ja hiljem küüditasid meid 2 korda
üks võimalus ainult17. jaanuar 2018, 11:42
Me võiksime ka 100% riigieelarvest ehk 10 miljardit eurot riigikaitsele kulutada ja 5 miljardit veel juurde laenata, ikka jääksime Venemaale sõjaliselt alla. Seega tuleks leida teine tee enese kehtestamiseks. Põhja-Korea on selle leidnud. Kõik maailma suurriigid ― Hiina, USA, Jaapan, Venemaa ― käivad nagu kass ümber palava pudru, aga puutuda ei julge. Sama Israeliga. Elab islamistide keskel, sülitab neile iga päev näkku, aga keegi midagi ette võtta ei julge. Osav diplomaatia arvesse ei tule, sest Venemaa ei ole ühestki lepingust pikalt kinni pidanud.
asi pole rahas17. jaanuar 2018, 12:27
Sõjaliselt allajäämine pole mingi näitaja. Ka Soome jäi Venemaale sõjaliselt alla aga sellist "võitu" ei soovi Venemaa enam kunagi korrata. Usutav heidutus on äärmiselt oluline. Eesti suudaks ka praeguste vahendite juures luua toimiva riigikaitse, mis võtaks Venemaalt igasuguse isu siin midagi katsetada. Praegu ainult õõnestatakse riigikaitset.
V17. jaanuar 2018, 11:32
Kui inimene haigestub ja meditsiin pakub rahusteid . MIda teeb inimene ? Otsi väljapääsu ja abi enda seest? Kuulab ara ka teiste tarkade jutu ja leiab selle, mis teda tervendab! Kaotab viha rahvaste vastu,. Sama on ka meie naabriga,. Õpetada viha -haigestume ise ja sulgeme arenemise . Sest meiel pealesurutud teadmistes ei ole tõde, see tuleb lahenduste ,oma mõttevõimu ja tahmiste tulemusena, midagi paremuse poole muuta. Tõstad oma arengutaset ,tulevad uued teadmised. See sõjaäri- pole ju jahendus saavutada rahu. Rahu- kellel tõõtavad ajupoolkerad sünkroonselt, suudab mõelda tervendavate küsimustega. Relvad-on siit maailmast hävitanud kõik tsivilisatsioonid. Kingitus neilt, kes tahavad seda tsivilisatsiooni kontrollida läbi jõu. Vaenlane- virtuaalne sõber kellega võidelda, eriti vajalik madala vibratsioonitasemaega tegelastele . Ajalugu- ei suuda enam leida tõde, mis leiaks 100% kinnitust. Tähendab- ei ole vaja pühenduda ainult tõele, mida meile pakutakse.
Tiit17. jaanuar 2018, 11:08
Venemaa on väga voimekaks muutunud. Pidevalt arendatakse uusi relvasüsteeme mis ületavad NATO telvi. Raadioelektroonilised relvad, mis NATOl puuduvad. Isegi droonide arengus on USAst ees, nii maismaa kui ohudroonide poolest.
Jah, muidugi!17. jaanuar 2018, 12:31
Mulle meeldivad venelaste tehtud autod, telekad, mobiilid ja arvutid. Raadioelektroonika on neil tõesti maailma parim! Ohudroonid hakkavad neil varsti ise lendama. Kui hästi läheb. "Uut" Volgat ootame juba aastast 1990- pildid lähevad iga viie aasta tagant järjest ilusamaks. Paneb imestama, et 18 inimest on sellisele rumalusele plussi pannud.
vaata17. jaanuar 2018, 12:49
kodutehnikast ei olnud seal juttu!
irw17. jaanuar 2018, 12:59
Raadioelektroonilised relvad on kuulsad vene gps satelliidid, mis aegajalt alla kukuvad?
ja17. jaanuar 2018, 13:21
siis milline ja millal?Kisub ilaerituseks teil?
!!!17. jaanuar 2018, 11:06
See on ka loogiline. Sest meie 1.32 miljoni vast on seal üle 140 miljoni elaniku. Ning meie 2 % asemel panevad nemad oma tuludest vähemalt 20% oma sõjajõududesse.
???17. jaanuar 2018, 11:09
kas sellele 20% jutule mõni käegakatsutav tõend ka on?Või ilavoolus nagu tavaliselt?
Aja Lugu17. jaanuar 2018, 11:05
NATO" kaitse"kulutused ületavad Venemaa omi ligi 10 kordselt. Inimressurss on ligi 4 korda suurem Kui mitu korda tuleks Eestil ja NATOL suurendada veel kaitsekulutusi, et me tunneksime endid kaitsuna? Loomulikult on Venemaa võimeline NATO vastu võitma ühe lahingu, näiteks anastama Eesti. Aga sõtta ei minda ühte lahingut võitma, et siis kaotada sõda.
kas17. jaanuar 2018, 11:12
põed ka vananeva prosti sündroomi et keegi tahaks ja veel parem kui vägisi?Ei taha.Kõngete ise vaesuse ja nälja kätte.
Tiit17. jaanuar 2018, 11:44
Venemaa toodab oma relvi palju odavamalt sellepärast on neil uusi relvi ka rohkem.
Näiteks ohutorjesüsteem s-500 "Prometei" mis votab kergelt alla lennuki F-35, Uus laevavastane tiibrakett "Tsirkon", ballistiline rakett "Sarmat" Nato nimega "Satan 2" mille lohkepead on püüdurrakettidele nähtamatud ja tabamatud ja palju muud.
Ahah?17. jaanuar 2018, 12:33
Aga toimivat vesiklosetti ei suuda te teha.
jajajah17. jaanuar 2018, 12:41
see on siis kui muud argumendid puuduvad valvepuudlikesel.Tuntud võte.
Ahah?17. jaanuar 2018, 12:59
Mitu F-35-t te juba olete alla võtnud, Vankad?
jajajah17. jaanuar 2018, 13:08
mine uuri oma peakuju peegli ees vankataja.Seal on aju jaoks määratud ruum puudu.
Raivo17. jaanuar 2018, 10:52
Miks küll nii tark ja võimekas sõjandus spetsialist juba aastaid tagasi kaitseväest erru läks/saadeti ning nüüd aegajalt vingub, kui valesti kaitseväes kõik on?
tal17. jaanuar 2018, 10:56
kadus komandöri hääl ära.
Ka nì17. jaanuar 2018, 11:31
Või oli liiga kriitiline sealsele pardakile
Kunnas versus teod17. jaanuar 2018, 16:22
On neid sõnamehi, kirjamehi ja maailmaparandajaid igal pool, ka siinsete kommentaatorite seas ja ju ma isegi - kes peale jutu miskit tegelikult tarka ära teha ei oska. Küllap oli nii Kunnasegagi - kaua sa kuulad targutamist ja vingumist ja sõjaga hirmutamist. Lugege meie kõigi ülitarku kommentaare - kas meist keegi ka oma sõnade eest vastutab või kääritud käistel tegudesse tormab. Tuhkagi! Kui me midagi tarka teeksime, siis polekski meil aega siin Õhtulehes, vabandage, kaagutamiseks. Aga olgu - vingugem edasi, seda meile ju Kunnas õpetabki!
Muuni Kari17. jaanuar 2018, 10:51
Me võiks kõik riigieelarve raha sõjalisteks kulutusteks kasutada ning olekski hambunirelvastatud pensionäride armee vaat siis võiks maailma vallutada.Venemaa ei ole nii loll ,et hakkab mingile mõttetule eestile kallale tulema,siin pole ju midagi siis peaks venemaa hakkama eestit ülal pidama.
Seda on ammugi keegi öelnud,et eestis on kõik müüdav ka inimesed ning venemaal on odavam eesti poliitikud ning veel mõned tegelased ära osta kui sõda pidada. aitab rahva hirmutamisest ning mõnede tegelaste paranoiast.
Ajaloost17. jaanuar 2018, 11:29
Aga ta on ju tulnud kallale.ju siis huvi on
kaasajast17. jaanuar 2018, 11:57
hale niutsukene koos loigukesega teil.
kas on17. jaanuar 2018, 12:11
loll mine käi venemaal v kui ei viitsi vt saadet 2 kanget venemaal v võimalik vaid venemaal. Kui norm inimestele on need tegemised seal täis idiootsust ja kummastavad siis venkud isegi uhked oma lolluste üle. Kindlasti ei hakka nemad kedagi üleval pidama, sest polnud seal ennegi midagi nüüd pole sedagi. Kui oleks siis oskaksid oma pööratut rikkust:) kasutada ja õitseksid võrreldes kapitalistliku rämpsuga:)
karl17. jaanuar 2018, 10:51
sda meest kuulates on kõik teised lollid.ainult tema on tarrk...
rein17. jaanuar 2018, 10:41
kindlasti on. see pole miski salajane uudis. aga ega teised pea sellepärast püssi põõsasse viskama