Aleksandr Musarov õpetab Stass Kuznetsovile, kuidas õigesti pelmeene keeta. Asja jäädvustab operaator Aare Varik. Foto: Kaarel Peetersoo
Tele
16. jaanuar 2018, 12:51

Täna „Radaris“: Kuidas Vene võimud Eesti pelmeenikuninga pankrotiäärele viisid (1)

Aleksandr Musarov on mees, kelle toodang - pelmeenid - on läbi käinud pea kõigi eestlaste toidulaualt. Tänases "Radaris" räägib ettevõtte Uvic liider, kuidas ta pelmeenidega rikkaks sai ning nüüd krahhi äärel seisab.

"Kui pelmeenidele majoneesi lisada, ei tunne te peale majoneesi maitse midagi. Kui lisada äädikat või sinepit, on seis sama," räägib 23 aastat Uvici ettevõtet juhtinud Musarov ja lisab, et pelmeene tuleb süüa hapukoore ja võiga.

Täna seisab Musarov, kelle pelmeenid ka väidetavalt ekspresidendi Toomas-Hendrik Ilvese toidulaual olnud, silmitsi 10 miljoni euro suuruse võlaga. Ja seda Venemaale panustamise tõttu.

"Ehitasime sinna hiigelsuure ettevõtte. Lausa suurima Loode-Venemaal, mitte ainult Baltikumis," räägib Musarov, kes investeeris uude ettevõtmisse kogu oma vara, lootuses, et Vene riik täidab oma lubaduse ning annab sellest kaks kolmandikku tagasi. Nii aga ei läinud.

Millise kuristiku serval asub täna kohalik pelmeenikuningas, kelle naine on turule toonud üle 200 erineva pelmeeniretsepti, vaata täna õhtul kell 20 algavas saates "Radar".