Simone Biles.Foto: MIKE BLAKE
Spordivaria
16. jaanuar 2018, 09:42

Maailma säravaim võimlemisstaar: olen pedofiilist arsti ohver (3)

2016. aasta Rio olümpial sportvõimlemises neli kuldmedalit võitnud ja olümpiamängude säravaimate tähtede hulka kuulunud ameeriklanna Simone Biles kirjutas sotsiaalmeedias, et kauaaegne USA võimlemiskoondise arst Larry Nassar ahistas seksuaalselt ka teda.

Nassar mõisteti kuu aja eest 60 aastaks vangi, sest kohtuuurimise käigus tuvastati mehe arvutist üle 37 000 pildi lapspornot, millel on teiste seas kujutatud ka imikuid. Võimlemiskoondislaste ahistamine muudab Nassari karistuse ilmselt oluliselt karmimaks, aga seal uurimine alles käib. Nassar on varasemad süüdistused omaks võtnud.

"Paljud teist teavad mind õnneliku, itsitava ja energilise tüdrukuna. Aga viimasel ajal olen tundnud ennast murtuna. Mida rohkem ma üritan hääli oma peas maha suruda, seda kõvemalt nad kajavad. Ma ei karda enam oma lugu rääkida. Olen üks nendest, keda Larry Nassar seksuaalselt ahistas. Aga ma ei lase tal röövida minu armastust ja rõõmu," kirjutas 20aastane Biles Twitteris.

*** 

Avalikult on Nassarit süüdistanud 130 naise seas ka olümpiavõitjad Aly Raisman ja McKayla Maroney. 

Larry Nassar. Foto: JEFF KOWALSKY



Maroney sõnul hakkas Nassar teda "ravima", kui neiu oli 13aastane. Ameeriklanna sõnul andis arst talle näiteks unerohtu, kui neid ootas ees pikk lend Tokyosse. Ärgates leidis ta ennast aga Nassari hotellitoast. 

"Ma arvasin, et suren samal õhtul," sõnas Maroney kirjas kohtuuurijatele. "Nagu tuleb välja, ei ole dr. Nassar mingi arst. Ta on hoopis lapseahistaja ja täielik koletis. Ta kasutas mu keha ära ning jättis mu psüühikale arme, mis ei pruugi kunagi paraneda."