1994. - 2004. aastani vändatud seriaali "Sõbrad" trupp.Foto: VIDA PRESS
Tele
12. jaanuar 2018, 12:07

SEKSISTLIK JA HOMOVAENULIK: menusari „Sõbrad" šokeerib noori (30)

2004. aastal lõpetanud komöödiasari „Sõbrad" on maailma armastatumaid seriaale, kuid noores põlvkonnas tekitab see õudust.

Briti noored vaatajad on „Sõpru" kritiseerinud LGBT-kogukonna alandamise pärast. Näiteks tekitab neis õudust Chandleri (Matthew Perrry) paaniline hirm selle ees, et teda võidaks homoks pidada. Ühtlasi visatakse „Sõprades" nalja Chandleri isa üle, kes armastab naisteriideid kanda. 

The Independent kirjutab, et noorem generatsioon paneb pahaks ka Rossi (David Schwimmer) käitumist oma eksabikaasa ning tolle lesbilise elukaaslasega.

„Pagan! Varem ma ei märganudki, kui nõme ja homovaenulik Ross oli!" kurjustab üks kommentaator Twitteris. Samuti märgitakse, et Ross alandas meessoost lapsehoidjat (Freddie Prinze Jr), kahtlustades teda homoseksuaalsuses. 

Ka teisel kommentaatoril, kes vaatas „Sõpru" 1990ndatel tudengina, on nüüdseks silmad avanenud. „Paksu Monica ja geist Chandleri teemalised naljad tunduvad nüüd tõesti väga kohatud."

Seriaalis palkas Jennifer Anistoni tegelaskuju Rachel endale meesassistendi, kuna too tundus talle seksikas. Tänapäeval peetaks seda seksuaalseks ahistamiseks. 

Veel on mitmed nurisenud, et „Sõprades" oli aastate jooksul vaid paar mitteeuropiidse välimusega tegelast.