Eesti uudised

KAHE TULE VAHEL: usuaktivisti needmisähvarduse tõttu tühistas kultuurimaja juhataja kohtumisõhtu selgeltnägijatega (126)

LISA KOMMENTAAR

Tõsine asi 14. jaanuar 2018, 17:15
Karda ja värise nüüd enda pärast, sina, kes sa ähvardasid tervet alevi rahvast , raputasid tervet Eestimaad ja torkisid selgeltnägijate kogukonda..... Või arvadki, et sul on üksi õigus terroriseerida tervet ? Nüüd on sul aeg mõelda, millega sa tegelikult hakkama said... Ehk tasub mõelda kiiremas korras kolimisele, sest miski ei jää saladuseks... ......selgeltnägijate ees
MaaliKaali14. jaanuar 2018, 07:36
Veelgi rohkem tahaks teada saada, mida on sellel kohalikul alevis elaval usklikul karta ja varjata nii väga, et kardab selgeltnägijaid? Kas on tal nii tohutu pattude ja tegude koorem et kardab ,et selgeltnägijad selle kõik välja toovad? Võibolla on ta ammu juba alevi rahvale needuse peale pannud? Pealegi on selgeltnägijad nüüd üles ärritatud, ja jälgivad seda hoolsamini Orissaaret ja seda kuulsat terroriseerijat...ka nendel on võimeid needusi peale panna ja maha võtta....
Nõiatar13. jaanuar 2018, 02:58
Mitte keegi ei saa kedagi ega midagi ära nõiduda. Misasi see ss on? Teed käega õhus mõne triki ja on kohe imevägi v? Nõiad ja muidu ns posijad ja soolapuhujad, neil pole mingeid võimeid, nad ise usuvad seda ja arvavad et nad saavad teha midagi aga tegelikult ei mõju nende trikitamine üldse.
VS13. jaanuar 2018, 01:46
Juhtum näitas lihtsalt seda, et need nõiad olid luftivennad kes välakutsele ei suutnud vastata kui kohalik selle esitas. Nii venemaal kui ka osas Eestis on see tavaline asi et keegi maksab mustale nõiale, see saadab oma vaimabilise ohvrit kottima. Ohver avastab et talle on liiga tehtud, läheb ja maksab valgele nõiale ja see saadab vaimukese koju tagasi, Selle tegevusega teenib nii must kui valge nõid oma elatise ja elu läheb edasi.
Miks aga lugupeetud esinejad vaimus väljakutse esitajaga kontakti ei võtnud ja piirid paika ei pannud on arusaamatu kas nad siis ei käigi kehast väljas kohapeal muresid lahendamas, kas nad ei oskagi vaimolendeid seestunutest välja ajada, kui nii siis mida rahval vaadata on, mille eest rahvas maksab. Kohalik tegi külalistele lihtsalt pika puuga ära.
nh12. jaanuar 2018, 19:54
mängivad siin mu vaarisa raamatutega posimisest, selgeltnägemisest ja usust, kui keegi leidis need!
Kui neid loeb vale inimene, siis saab ta karistuse( põlvkond määratlemata)- seda raamatut ei pärandatud, vaid see läks õige inimese ootele!
Mul vanaema sai lapsepõlves isa raamatu kätte õega- õnne sellest küll ei tulnud!
Arvan, et needust ei saa kellelegi kaela määrida- selle peab oma tegudega välja teenima ja selleks on inimene ikka ise!
orrast12. jaanuar 2018, 16:43
kes see napakas oli? minu meelest ei oleks tohtinud kulta juhataja sellisele provokatsioonile alluda
Usutu12. jaanuar 2018, 19:47
Ühed lollid hakkasid teist lolli kartma.
nonii12. jaanuar 2018, 16:41
mis ajast nüüd siis usuhullud needmisega tegelema on hakkanud. see rohkem nagu nõidade ala.
Anu on..12. jaanuar 2018, 15:31
...tegelikult tore ja tubli naine.Tean teda,sest elan ka ühe jalaga Orissaares. Aga seal on tõesti baptistide kogudus vist,endises kolhoosi kontoris.Ju need ta ära hirmutasid.Aga need baptistid või mis nad on,on tegelikult väga õudsed .Käisin,kunagi nooruses,Valjalas,Rahu külas,kus nende isa palvetundi pidas ja see on mul siiamaani meeles,kui õudusunenägu.Ilmselt Anu ehmatas sellest ähvardusest nii ära,et pidas paremaks loobuda.Aga ega need "selgeltnägijad" pole paremad.Üks tsirkus ja jama kõik.
no lausa uskumatu!12. jaanuar 2018, 13:54
on uskumatu, kui palju on padurumaIaid inimesi, kes usuvad mingeid nn selgeltnägijaid ja muud jura, mõni on veel lausa kultuurimaja juhataja. täiesti vastutustundetu selline inimene midagi juhtima panna, kes enda mõistustki ei saa juhitud, kardab mingit needust :D ma nean ta nüüd ära :D
tõepoolest12. jaanuar 2018, 14:06
kuid veel suurem hulk inimesi usub muinasjutte kõrberahvaste puuslikest,mida tõendab suur kirikute hulk,mis on nagu mälestusmärgid rahva rumalusele!
tõekuulutaja12. jaanuar 2018, 14:50
Muinasjutud sisaldavad iidseid tarkusi, nii kõrbe kui muude rahvaste omi. Rumalus seisneb nende eitamises ja mitte-arusaamises. Kindel see, et selgeltnägemine praegusel kujul ei ole kultuur, küll on aga kristlikud õpetused Euroopa kultuuri aluseks.
Kuid üksiku sektihullu ähvardused võivad põhjustada tõesti kartusi, sest meil tegeldakse vaimuhaigetega alles pärast juhtumeid, kui üldse.
to tõekuulutaja12. jaanuar 2018, 15:19
Isegi Islam pole (seni veel) suutnud Euroopas niipalju tappa kui kristlastest "puhastajad" ja ohvriteks olid just tundlikud inimesed, kes omasid sidet "emakese maaga".
to to tôekuulutaja12. jaanuar 2018, 20:52
Kes sulle sellist l0llust ütles, et islam pole jôudnud nii palju tappa?
12. jaanuar 2018, 23:00
Paganad jm saast on kristlasi nende usu pärast tapnud sada korda rohkem!
12. jaanuar 2018, 23:01
Paganad jm saast on suutnud kristlasi tappa sada korda rohkem!
just12. jaanuar 2018, 23:58
muinasjutte tulebki lugeda,aga ilma vahemees-puugita,kes hirmsasti tahab "tõlgendada" sinu raha oma tasku!
Mul 12. jaanuar 2018, 13:52
naine semmis teisega siis ütlesin ,et saate ise oma paugu ja ma peagi midagi tegema . Aasta hiljem mõlemal õnnetused lähedastega .
Väga ohtlik12. jaanuar 2018, 13:44
See teema on väga ohtlik.Parem mitte puutuda teemat oma mõttes ja mitte anda raha sellele,kes tahab sind lollilõksu püüda.
eskulaap12. jaanuar 2018, 12:11
Tänapäeval söödetakse nn nõidade kultuuri ajakirjanduses TVs ette, hiljuti Maalehes oli art Reimo Lilienthalist, lisaks pikk Mangi horoskoop, ja kanal 12 saated Jututoas. Mida või keda uskuda?
tv vaataja12. jaanuar 2018, 12:34
Keda uskuda? Iseennast ja mitte kulutada raha paberkandja peal, kui seal reklaamitakse asju, mis ei huvita.
aga13. jaanuar 2018, 15:58
kas siis peab niiväga midagi uskuma?Kui te vaatate multifilmi,miks te siis uskumisest ei räägi.Ka poliitilistes saadetes ei ole rohkem fakte,kui mõnes multifilmis.See kõik on vaid meelelahutus!
tuulik12. jaanuar 2018, 12:11
Kas Orisaare on see koht kus ka Kersti seenel käib, mul on selline tunne et seal on vist see energiasammas. Tuuleparki oleks sinna vaja.
arvamus12. jaanuar 2018, 11:49
Mõnel usutegelasel on keskaja nõidade põletamisest väheks jäänud. Ei saa ju nii olla, et libausklikud paljastatakse, sest teadja näeb teab ja tajub tegelikkust, mitte legende ning muinasjutte...
baptist12. jaanuar 2018, 11:44
tv vaataja12. jaanuar 2018, 11:41
Tänapäeval veel...anna arukest. Proovige too kultuurijuht kiiresti välja vahetada sellsie vastu,kes ikka kultuurist ka midagi jagab. Eesti kultuuri edendamiseks ei ole vaja selgeltnägijate kummardajat vaid tarka kultuurijuhti kohapeal,kellel katusealuses ei kolise . Kohtumisõhtuid kirjanikega,kunstnikega, artistidega, teadlastega, loominguliste inimestega, keda meie riigis on küll ja küll.
Orissaarest12. jaanuar 2018, 13:51
See teie poolt solvatud kultuurijuht on väga tubli inimene. Teeb oma tööd, pannes sellesse kogu oma hinge ja suure südame. Majas toimub alati midagi. Kohtutakse ka kirjanike ja luuletajatega. Seda enam, et majas on ka raamatukogu oma tegusate töötajatega.
Kes vähegi soovib ja viitsib, osaleb pakutud ettevõtmistes ja ei virise, et midagi ei toimu. Kes olete teie, et selle maja juhataja tööd kritiseerida ja tema 'katusealuse' kohta sõna võtta? Kas olete psühholoog Maria?
12. jaanuar 2018, 11:37
milline suurepärane komöödia, lausa Moliere' vääriline1 :DD
Kuupalgaline kultuuritöötaja12. jaanuar 2018, 10:58
Kultuurimaja juhataja saab kuupalka, mis tuleb maksurahast. Selle palga eest jaurab ta selgelnägijate ja needjatega. Kas see on tõesti tema töölepingus ettenähtud ülesannete täitmine?
Mida harivat pakub Orissaare rahvale selgeltnägijatega kohtumine ja nüüd siis needjate kartmine?
jah12. jaanuar 2018, 10:54
Loen ja naeran kõva häälega! Mis te elate seal veel keskajas või et mingit ilmselt vaimupuudega "usuaktivisti" kardate?
irw12. jaanuar 2018, 22:58
Ei, me elame tänapäevas ja usume coca colat ja nutikat!
urr12. jaanuar 2018, 10:53
Isegi seda artiklit ei taha ja ei viitsi lugeda. Mind paneb imestama ja vihastab see fakt, et meie televisioon ja ajakirjandus propageerib sellist p.aska nagu kõik need selgeltnägijad ja ennustajad!:(( Lõpetage ometi ära see lamedus ja harimatus. Kahjuks on alati olnud ja on kergeusklikke ullikesi nii oma mõttemaailmalt kui loogika rakenduse poolest, kes heameelega selliseid asju kuulavad ja vaatavad. Sissetulekuallikas mustlastel ja kõigil teistel sellistel. Inimene tunnetab end ise ja ei lase ennast mõjutada mingitel pahupidi silmadega tegelastel. On inimesi, kes tunnevad loodust ja taimi, oskavad näha ja kuulata inimesi, kuid need inimesed ei topi end selliseid tegevusi tegema - meis endis peab olema nii palju tarkust, et aru saada enda sees olevatest märkidest ja meeleoludest, siis oskame näha ka ümbritsevat!
et siis12. jaanuar 2018, 14:11
sinu arvates usuvabadust ei tohigi olla või?Minu arvates ka.Kui võtta aluseks võrdset kohtlemist,siis ei tohiks ühtegi sentio maksumaksja rahast anda religioosetele sektidele,ega ei tohiks propageerida ega üle kanda ühtegi usutalitust televisioonis ega raadios!
MaaliKaali 14. jaanuar 2018, 07:39
Miks sa siis loed ja kommenteerid ka veel?
kolla12. jaanuar 2018, 10:44
Usuvennad ja nõiad tuleks Tehumardil käsitsi kokku lasta,rahvale nalja nabani ja pärast hea näha kelle usk tugevam oli.
haloo13. jaanuar 2018, 16:01
pole kahtlustki,et usuvennad võidavad,sest nende seljataga on vatikan oma maailma suuremate kullavarudega,mis on 3500 aasta jooksul kokku röövitud!Vastaspoolt esindab aga igipõline kirikute saslõkimaterjal!
seitsmenda päeva adventist12. jaanuar 2018, 10:43
Ekstrasensid on langenud inglite teenrid ja ohvrid,aga kristlane ei tohi needa kedagi ja meil endilgi suur probleem,deemonlik glossolaalia ja karismaatiline dzassimuusika stiilis uilgamine trügib võimsasti sisse.
tsensuur on kohatu 12. jaanuar 2018, 11:02
saagem üle juba stalinistlikust tsensuurist siin õllis.
pigem12. jaanuar 2018, 17:50
satanistlikust tsensuurist.
kõigepealt12. jaanuar 2018, 10:39
muudetakse vaene Anuke viljatuks , et igasugu lobamokkade meele järele olla.
või12. jaanuar 2018, 10:39
et siis üks muinasjutuvestja ei lubanud teisi muinasjutuvestjaid oma "territooriumile"?No on seal saarel ikka suured probleemid...
Mõtleja12. jaanuar 2018, 10:19
Inimene, kes tahab kaanepildil olla.Alles näidati tema suurt palgepilti telekas,et ta tahab saada Tallinna linnapeaks,EKRE-st viskas vana Helm ta välja,Alati on tal igal pool tekkinud mingi konflikt.Inimene tahab ju ennast" teostada",aga seda alati teiste arvelt.Eks ta ole üks suure suuga , kuid väga ähvardava väljaütlemisega ning käitumisega naine.Usun,et mitte niivõrd needuse kui just skandaali , mille ta võib selgeltnägijate tulekul korraldada, kartusel otsustas kultuurimaja juhataja nii.Need võõrad inimesed ei tea sellist psühhopaati oodata ,aga võib-olla oleks tulnudki ta just nendega kokku lasta?
teine mõtleja12. jaanuar 2018, 10:31
Tasub end eemal hoida nii usufanattidest kui ka selgeltnägijatest!
tavainimene12. jaanuar 2018, 10:17
Igasugustest nõidadest ja ka usuhulludest tasub ennast eemal hoida. Siis on süda rahul. Muidu (usud või ei usu) jääb ikka kripeldama...
Pole ...12. jaanuar 2018, 11:31
..vajadust nõiaga kohtuda,ei tee tema sulle midagi halba.Kuidas ise käitud inimesega,nii tema sinuga.Ei maksa nn.nõidade üle hüsteeritseda.Mis puutub nn.usu hullustega,siis see on kardetav.Osa usulisi lausa püüavad veenda mingisse usku minema,vaatamat,et pole soovi avaldanud.Õnneks nõõd on jäänud uste taga käimine ja eriti tänaval sind ka ei tülitata.See pole õige usklik,kes ähvardab teisi oma needmisega.Õige usklik on vagur ja ei tülita teisi.Inimene,kes soovib jumalat uskuda,see valib ise oma tee.
Kes teil seal kamandab?12. jaanuar 2018, 10:17
Kultuurimaja programmijuhiks ongi ilmselt see fanaatik, kelle ees kultuurimaja juhataja madalam kui muru. Mõelge seal Orissaares, mis jama Teil toimub.
Õnn ja rõõm12. jaanuar 2018, 10:10
Vahel on usuaktividtist kasu ka!
Ha ha ha12. jaanuar 2018, 10:08
Aasta on 2017 ja usutakse nõidasid ja needmist? Tulge ikka mõistusele.
Külaelanik13. jaanuar 2018, 18:10
Mis aastal ma siis uskuda jälle tohin?
Buratino12. jaanuar 2018, 10:05
Kas Lhollidemaala algas suur segadus?
vaat siis12. jaanuar 2018, 09:59
Kui vanasti kutsuti kohtumisõhtutele kirjanikke, näitlejaid, teadlasi, muusikuid, kunstnikke, ajakirjanikke, filmirežissööre, kodu-uurijaid, loodusuurijaid, isegi toitumisspetsialiste, teisi oma ala asjatundjaid, siis nüüd, paraku, on ühiskonnas kõige tähtsamad tegelased need, kes koostavad horoskoope, "näevad selgelt", "juhivad energiaid" - ühesõnaga soolapuhujad. Mu meelest peaks kogukond olema usufanaatikule tänulik, et ajupesuüritus ära jäi. Rahvamaja juhatajalt küsiksin, miks te ei kutsu näiteks Rakett69 inimesi esinema, kui on vaja just telesaate kangelasi kutsuda? Või Klassikatähtede inimesi?
aga12. jaanuar 2018, 14:13
see ju ka meelelahutus,nagu teatergi. või ständ ap komoodia?Milleks selline rassistlik vahetegemine?
xx12. jaanuar 2018, 09:55
mis usutegelane see on, kes lubab teistele needuse peale panna?? puhas nõid ju :D
Tiit12. jaanuar 2018, 09:49
Anti kord sellele hullule järele ja nüüd hakkab kogu aeg ähvardama kui midagi ei meeldi.
Kas ÕL12. jaanuar 2018, 09:37
lubab ainult "nõidu" promoda? Neid kritiseerida täna ei või?
Naerda ju võib,12. jaanuar 2018, 09:36
aga keegi ei taha oma perele needust, isegi siis, kui ei usu sellesse. Ja "nõiad" ise"panevad ja võtavad" neid ju pidevalt. Mis see Mari-Liis siis nüüd äkki nii "huumoriga" seda võtab? Milleks propageerida igal nurgal neid edevaid inimesi?
sellel12. jaanuar 2018, 09:28
inimesel on siis midagi varjata, et ta selgeltnägijaid kartis?
12. jaanuar 2018, 09:25
Miks selliseid ähvardajaid "istuma" ei panda, kui meil on õigusriik? Või ei ole: on hoopis usuhullude vabariik!
12. jaanuar 2018, 09:25
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kes..12. jaanuar 2018, 09:34
.. teisi neab, saab ise kõik kaela. Pole parata, see on looduse seadus. Ja kuna praegusel ajal käib kõik kiiresti, siis pole väga pikalt vaja oodata.
Ja et asi selge oleks, see ei ole ähvardus.
konsa12. jaanuar 2018, 09:24
Kahe tule vahel: usuaktivisti needmisähvarduse tõttu tühistas kultuurimaja juhataja kohtumisõhtu selgeltnägijatega
.-.-.-.-.
eh, üks tüüp on harry potteri raamatuid lugenud ja nüüd siis sajatab needusi.
ei tea mihuke VÕLUKEPP ka oli, kas oli ikka õige
loogiline12. jaanuar 2018, 09:22
etem on valida kesktee kui rahvaga tülli minna
lilleseadele ei pane kahjurputukad needust peale
Lätlane. 12. jaanuar 2018, 09:22
Jumala vits on valus ja armastus ääretu.
Mudavaaraode needus12. jaanuar 2018, 09:21
Tuntud politikaan Yana Toom oli oma Süüria visiitidelt toonud kaasa mudavaaraode needuse. See on nakkav nagu klamiidia ja rabab eelkõige kremlimeelset setzkonda. Araabiamaades läheb umbes pool rahvastikust sellest lolliks.
ve12. jaanuar 2018, 09:19
Aga on imelisi inimesi, kellel on siin maailmas tahe ka teistele midagi õpetada ja aidata elada selle universumi seadustega kooskõlas. Tõstke oma vaimse arengu taset, siis teie ellu ei tule neid madala tasemega hirmutajaid. Vaadake tavaellu kui ei usu, juba kõrgema hariduse saanud inimesel tundub tavainimesega suhtlemine mõttetu. Üllatanud- kahjuks tema kõrgteadmised, uhkustunne ,aukraad ja jne. on alamklassist pea jagu kõrgem ja kui puudutad tema teadmisi puudutavat teemat, siis need on pähe raiutud ja kodeeritud nii, et midagi uut ta enam juurde võtta ei suuda. Ja ta kõnnib lihtsalt viisakalt minema. Haridus annab äraelamiseks tõõkoha, tunnustuse jne , mida tuleb iga inna eest kaitsta. Sellepärast võetakse vastu iga seadus, mida lihtrahvale isegi pähe ei tule . Ega me selle saare elu ju ka ei tea. Mida lehes kuvatakse,puudub ju selle inimese jutt ja mis on selle inimese tegelik tahe, äkki temal on oma atusaam ja sellet juttu ei ole . Ei ole kuidagi usaldusväärne kogu see lugu.
kuda see needmine välja näeb?12. jaanuar 2018, 09:17
molot-molot-ma-molotvikokteilitan?
ega ullikesi tea..
Harri Kingo12. jaanuar 2018, 09:16
Ega selle peale muud öelda polegi, kui et nii see usufanaatik kui kultuurimaja juhataja on oma võhikluses samaväärsed. Ning võhiklus on väga halb teejuht, et võtta vastu paljusid inimesi puudutavaid otsuseid.
Kordan, kordan ja kordan oma vana grammofoniplaati: üldhariduslikesse koolidesse tuleb sisse viia religiooniõpetus - TEADMISTE andmine noortele maailmas ja meil enam levinu religioonide kohta. See üldhariduslik õppeaine on noortele hädavajalik. Ehk on meil siis tulevikus vähem pimedaid usklikke ja vähem sama pimedaid ebausklikke. Ja kõigil on veidi valgem olla ja elada.
Vanemaid inimesi nende kaljulindlate veendumuste ja kivistunud dogmadega enam ümber ei muuda. Ja las nad olla. Kuid noor põlvkond on avatud ja teadmistele vastuvõtlik. Ja teadmised on hädavajalikud, sest tõsi on: uinuv mõistus sünnitab koletisi.
Õige!Siis saaks usuõpetajad ära need kõik teised, eriti bioloogia-, keemia- ja füüsikaõpetajad!12. jaanuar 2018, 09:37
Siis saaksime tagasi varasesse keskaega, mis päästaks meie rahva tsivilisatsiooni pahedest. Samuti saaks poisikesed juba varakult kooriproovidest vennaliku seksikogemuse.
sellised teooriad netis12. jaanuar 2018, 09:58
maailm 600a vana religioon tehtud 19saj keskel kõik ürikud ja maalid fabritseeritud
Jumal12. jaanuar 2018, 10:47
Maakera on lapik, ma tegin sellise, et vesi maha ei voolaks. Kuu ja Päikse panin ka seinapääle rippuma, mis ümber maakera tiirutavad.
10:47-LE12. jaanuar 2018, 14:45
pigem12. jaanuar 2018, 17:56
tegeliku elu õpetus ja ühiskonna õpetus,kus kohustuslikuks teemaks on vana testament,koraan,Marxi"Kapital",Hitleri "Minu Võitlus"psühholoogia ja psühhiaatria.Masside juhtimine jne.
Kuuldavasti12. jaanuar 2018, 09:07
pidavat nii olema, kes soovib halba, seda tabab samuti ühel või teisel moel halb. Kes soovib head, selle juurde tuleb ka hea. Igatahes üks tark inimene ütles kord, et needja on kui bensiiniga koos olev inimene kes tantsib lõkke ääres!
Usumees12. jaanuar 2018, 09:12
Ei ole nii! Usumehed saadavad teid kõiki põrgu, kus on teie koht, kes meie ees ei palveta ja kirikumakse ei maksa!
kopikas taskus on kopikas taskus12. jaanuar 2018, 09:02
Olen ateist ja praktik. Minu tegevusvaldkond on majandus ja finants. Lähtun otsustes mõttest põhjus ja tagajärg. Olen lähtekriitiline ja skeptik.
On tragikoomiline tänapäeval kuulata ja vaadata uskude ja uskumuste esindajaid õigustamas teooriaid ja fantaasiaid, millel puudub igasugune tõendipõhi, millel pole tegelikusega midagi pistmist ja mis on äärmisel juhul pseudopsühholoogilist laadi õigustatav., Aga ei.. need aktivistid on enesepetjad ja eskapistid. On jumalused, astraalid, energiad, väljad, paraleelmaailmad, tasandid, vaimud, tondid, needused, pühadused, amuletid ja talismanid. ja nii edasi ja edasi..
Eriti kurb on kui sellised inimesed (kes tihti on ühiskonna hammasrattas puretud) süüdistavad kõike muud kui ennast ebaõnnestumistes. Mees hakkas jooma/läks ära/peksis.. selge, needus! Jäin töökohast ilma/jäin haigeks/maja pöles maha.. selge, kurjad vaimud.
Mõnikord on mul tunne et inimesed ei ole valmis arengus edasi minema ja tajuma maailma nagu ta on ja aktsepteerima reaalset ja materiaalset tehnoühiskonda (tehno ja it), vaid meie loomuses on koopainimese moodi välku karta ja müristamisele jumal taha mõelda.
Qwert12. jaanuar 2018, 09:16
See kultuurimaja juhataja pole vist tudeerinud teaduslikku ateismi, mis nõukogude ajal oli igas kõrgkoolis kohustusliku õppeainena. Mida rohkem on ühiskonnas rumalaid, seda kergem on nendega manipuleerida. Nii ka antud juhtumis. Mitte midagi uut siin päikese all.
loogiline12. jaanuar 2018, 17:58
Kui müristab,siis taevaisa riidleb,et oled pattu teinud ja naabrist kirikupapile vähe pappi andnud!
vastukäik12. jaanuar 2018, 08:59
selgelt nägijad võiks kultuurimaja suhtes ka midagi ette näha
näen12. jaanuar 2018, 10:01
Mort12. jaanuar 2018, 08:57
hmm12. jaanuar 2018, 08:53
Ajakirjanik võiks ikka ennem oma jutu läbi lugeda.
Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste sõnul lubas KOHALIKU USUSEKTI ESINDAJA kultuurimaja töötajatele, nende peredele ja kogu Orissaare rahvale needuse peale panna, kui selgeltnägijate kohtumisõhtu toimuma peaks
Neljapäeva lõpuks oli Anu Viljaste kindlaks teinud, et inimene, kes ähvardas kogu Orissaare rahvale needuse peale panna, on küll kohaliku aleviku elanik, ent EI KUULU ühtegi kohalikku ususekti.
hmm12. jaanuar 2018, 08:50
Täielik tsirkus, aga ega õnneks Orissaare rahvas ka midagi kaotanud, pigem võitis.
Enn12. jaanuar 2018, 08:47
Pada sõimab katelt. Ühed jobud mõlemad.
21.sajand!12. jaanuar 2018, 08:44
SEE ÄHVARDAJA JU ISE KA "SELGELTNÄGIJA", SEEGA SAATANST!!! EGA'S JUMAL LUBA NEEDMISEGA TEGELEDA, SELLEGA TEGELEVAD IKKA AINULT SAATANA-SIGIDIKUD! KAS OLI SIIS KADE EHK? KADEDUS JU KA JUMALALE EI MEELDI---SEEGA IKKA MINGI KURI HÄRJAPÕLVLANE SEE NALJANINAST "NEEDJA" PEAB OLEMA.
Ninakaru12. jaanuar 2018, 08:39
Jaa, see sorts lubas needuse peale panna valju häälega ja otse. Kuid kes teab, kui palju needusi meile pannakse salaja ja keegi ei hoiata meid Käimegi ringi, sada häda kalkala ega aima, et oleme needusega kaetud. Tumedad lood, igatahes!
programm nimega USK12. jaanuar 2018, 09:29
Kui sa ennast kellegi väljaütlemisest (needmisest) ära lased programmeerida,siis oledki neetud. Miks mustlaste ennustused täide lähevad? Sest sa hakkad seda jama uskuma ja käitud vastavalt, seda uskudes.
no selge värk12. jaanuar 2018, 08:28
mingi punt tuleb usukuulutajal leiba käest võtma. oma ja jumala "autoriteeti" peab ju kaitsma. proua Paukson saadab kõigile tähed kaela. aga tore, et juba ka selgeltnägijad teevad mööda rahvamaju tuure. oi koomikuid küll.
Nõiahaamer12. jaanuar 2018, 08:23
Tüüpiline pimeda ebausu maa! Need, kes hakkavad uskuma selgeltnägijaid ja nõidu, kes luulutavad, et nad võivad teha mittemillestki midagi, rikkuda füüsikaseadusi ja elada paralleelmaailmas, peavadki ametkondlikult reageerima ja uskuma, kui neile ähvardatakse sügelised tagumiku peale panna, veel Jumala enda nimel. See on ju igati üle selgeltnägijate posimisest. Huvitav, kas varsti hakatakse ka parlamendi otsuseid langetama selle põhjal, millise erkanna nõiad näivad kõvemad tegijad olevat? Keskaeg oli sellise pimeduse kõrval ikka südapäev.
ann12. jaanuar 2018, 08:10
Nüüd on siis kohaliku elu niiditõmbajad ja lausa otsustajad teada. Rahvale edu nii isiklikus elus kui ka järgmistel valimistel!
See usuaktivist presidendiks12. jaanuar 2018, 08:36
5812. jaanuar 2018, 08:06
tibu12. jaanuar 2018, 07:53
aga selgeltnägijad oleks ju saanud "needuse" sellele usuhullule endale kenasti tagasi pöörata... milleks siis üritust tühistada?
No sellised12. jaanuar 2018, 07:50
ne.edj.ad tõmbavad endale ise nee.duse kaela. Ta on ka sur.elik inimene ja selle kõige eest tuleb ka tal ka vast.sust anda. On ta siis Jum.ala või saa.tana teener. Ükski ei ole nii pü.ha ja pu.has, et kasutada neid õigusi. Kuigi jah, selgeltnägijad võiks sellist nee.djat uurima minna ja selle inimese mu.stad kohad palja.stada, te ei peaks ühe to.la pärast oma üritustest loobuma.
Q12. jaanuar 2018, 07:42
Usuaktivist needis,see on midagi uut.
ab12. jaanuar 2018, 07:41
Tugevatele inimestele reeglina võõrusu jüngrite väljaütlemised ei koti!
nonoh12. jaanuar 2018, 07:18
mis te neist selgeltnägijatest kirute. Kes tõsimeeli usub, las usub. Aga meelelehutust on niigi vähe, võtke siis seda meelelahutusena ja ikkagu nagu väikest peitust Huvitav õhtu oleks olnud.
Taevase isa needus Nastjade kohal12. jaanuar 2018, 07:15
Jumalasulased on ka Pauksoni ja Kuze taadile hirmsat saatust kuulutand. Jehoova tabab nad teolt !
aga aga12. jaanuar 2018, 08:14
ta pidi ju meid kõiki armastama....
Noh näed12. jaanuar 2018, 08:28
mõnesid armastab Jehoowa põrgusse saata.
anu12. jaanuar 2018, 07:13
Aga siis needusepanija polegi usklik, on ka selgeltnägija või mustlasemutt, kes oskab needusi panna, usklikud ju ei oska
No usub, raskelt usub12. jaanuar 2018, 08:35
needussepanemisse vähemalt usub.
Teate mis12. jaanuar 2018, 07:04
tõeline usklik ei pane kellelegi needust peale,see kes oli nii öelda usklik pole mingi usklik,
needused on saatanast.
mh12. jaanuar 2018, 07:02
Üks muinasjutuvestja läks teise peale närvi, mis teha karm konkurents .))
Roman12. jaanuar 2018, 06:29
Selle kohta öeldakse, et selgroogu pole.
kukeseen12. jaanuar 2018, 06:24
kui inimestel on hea elu, stabiilne, kindel, tulevikuvisioonidega siis teda ei heiduta miski. see kõik on tekkinud tänu sellele milles ja kus elame.
eiei12. jaanuar 2018, 06:08
selgeltnägija12. jaanuar 2018, 05:49
Näeb selgelt trükitähti, muu on kõik mustad jõud. Kaob inimene, isegi mitmekesi koos ei näe nad inimese asukohta . Puhas rahva lollitamine.
taarausk12. jaanuar 2018, 07:35
Selgeltnägemine on petturlus ja sellega peab tegelema politsei.
lausa uskumatu12. jaanuar 2018, 04:08
ja see inimene on kultuurimaja juhataja! Kas see artikkel on nali või tõestisündinud lugu.
JUHAN12. jaanuar 2018, 03:10
Needustehirm? Sinna oleks nüüd vaja veel ka ühte agarat mustlasemutti, kes omakorda needuse ning hädadega ähvardades oma jao välja pressiks. Inimesed näivad sealkandis piisavalt ajuvabad olevat.
???12. jaanuar 2018, 03:05
Kõikumine kahe ebausu, šamaanluse ning marukristluse vahel? Ju siis võiks seal siis vahest ehk islamilegi kohta leiduda? Viljakas pinnas.
Kellelegi12. jaanuar 2018, 01:56
on kasulik viha tekitada,hirm on selle nimi,mida on kasutatud aastasadu,ikka veel on inimesed nii ajuvabad.
6912. jaanuar 2018, 00:24
Väga hea, et petturlust ei edendata.
Koerte maailm12. jaanuar 2018, 08:31
kellel pikemad hambad, selle reviiri pole pole teistel asja.
Johanna12. jaanuar 2018, 00:19
Huvitav, mis needust ta kasutab? Mina kasutan üldiselt Zelmotriaalia koolkonna needusi, kuid vahel ka vanemaid versioone- Akulmartiggia ja Trevoosi koolkonna omi. Aga,kui tahad tõelist häda kellelegi kaela,siis Zelmotriaalia needused on kõige lollikindlamad. Eile panin naabrinaisele kärntõve needuse sellega peale, täna juba käib ja kratsib kärnas tagumikku. Polnud vaja lõugu laksutada ja mu mehega flirtida!
Jah12. jaanuar 2018, 08:32
ja ise kratsid end pärast põrgus terve igaviku!
Raadio Vabandus12. jaanuar 2018, 00:13
Kultuurimaja juhataja oleks pidanud nõudma needust notariaalselt tõestatuna ja kolmes eksemplaris. Siis kui midagi sitasti juhtub, siis saab rahus politsei poole pöörduda ja needja kehvale leivale saata.
Juulius 12. jaanuar 2018, 00:04
Alati on olnud selgetnägijaid, nôidu ja muid teadmainimesi. Kuid praegu on viimase viie aastaga neid siginenud nàgu seeni peale vihma. Kindlasti on neist osa tõelised, osa pika raha peale väljas. Ja rahvas usub neid ning tassib oma viimase kopika nende kaukasse. Naabrimees Mardi papa ütles selle peale, et selleks, et needus mõjuks, peab inimene sellesse uskuma. Kui ei usu, siis ei mõju ka. Ja nii lihtne see asi ongi.
Irw12. jaanuar 2018, 00:29
Osad on TÕELISED? Ära söö neid seeni rohkem!:)) Ühtegi TÕELIST pole olemas, pole kunagi olnud ega saagi olema. Samas,šarlatanid on alati olnud,nagu ka pooletoobised,kes neile oma raha annetavad. Kuniks jätkub ullikesi,jätkub ka "nõidu" ja "selgeltnägijaid" ullikeste rõõmuks:)
Neh11. jaanuar 2018, 23:56
Haritud Eesti. Vt ka
#miksvenelasedkeelteiõpi
#miks demokraatiaeitööta.
12. jaanuar 2018, 00:17
ma tean eesti keel aga rääkida on parem ikka venekeeles, sama küsimus miks saa ei õppi europa keel, minu kodu keel on venekeel mis siis elan eestis
Andres12. jaanuar 2018, 07:08
RBK `s on "euroopa keel"?
maali12. jaanuar 2018, 07:26
Aga miks elad Eestis ? Kui kodukeel ikka vene siis Moskva rongid sõidavad ! Vene sõdurid ammu Eestis otsa saanud. Mida ootad ? Kolme kohvrit või ?
Jumal11. jaanuar 2018, 23:40
Hannes pani täppi11. jaanuar 2018, 23:08
Ega see usuaktivist juhuslikult polnud mõni sotsiusku Orissaare seeneline? https://www.youtube.com/watch?v=bJx4zchsyCI
Kôik klouinid! Nii ühed, teised kui ka kolmandad.11. jaanuar 2018, 22:54
Enne kui tühistas kohtumisôhtu, oleks pidanud selgeltnägija käest küsima, kas see vastaspool paneb needuse peale vôi mitte. Nii lihtne see ongi. ;)