LOBISEMISE EEST MEIL PALKA EI MAKSTA! Briti ajaleht paljastab, et kuninganna staažikas pesumeister June Kenton on kaotanud ilmselt ebadiskreetsuse tõttu tööFoto: VIDA PRESS
Inimesed
11. jaanuar 2018, 21:27

Kuninganna pesumeister kaotas lobisemise tõttu töö?

 Kuninganna Elizabeth II-le üle poole sajandi rinnahoidjaid ja korsette õmmelnud pesufirma Rigby & Peller jäi ilma nii oma tähtsaimast kliendist kui ka kuninglikust garantiikirjast. Briti ajakirjanduse andmeil sai Londoni pesumeistrile saatuslikuks ebadiskreetsus.

Elizabeth II andis Londoni firmale Rigby & Peller kuningliku garantiikirja juba 1960. aastal. Selle kõrge tunnustuse pälvivad inimesed ja firmad, kes on Briti kuningapere liikmeid vähemalt viis aastat kauba või teenustega varustanud. Rigby & Peller õmbles ihupesu ka kuninganna emale. 1982. aastal ostsid väärika firma June Kenton ja tema abikaasa Harold. Kuninglik garantiikiri ei läinud neile automaatselt üle. June on rääkinud, et ta kutsuti Buckinghami paleesse, kus tal tuli oma oskusi demonstreerida.

„Olin nii närvis. Ma ei taha sellest rääkida, aga see kogemus oli erakordne ja ma tahaksin endale õhku lehvitada!“ ahhetas ta kunagises intervjuus, ise näost punaseks lahvatades. Teised Euroopa kroonitud pead, printsess Diana, kuninganna keskmise poja Andrew' tütred, Margaret Thatcher... June Kentoni klientuur oli ülimalt eksklusiivne. Kentonite juhtimisel hakkas peen pesufirma õmblema ka luksuslikku valmispesu ja ujumisrõivaid ning sai maailmakuulsaks. 

June jäi Rigby & Pelleri juhatusse ka siis, kui ta müüs 2011. aastal oma enamusosaluse Belgia pesufirmale Van de Velde müüs. Proua Kentoni positsioon oli niivõrd kõigutamatu, et ta jätkas ka siis Elizabeth II pesupassija ametiga. 

Kuid nüüd on Briti leht Daily Express paljastanud, et 82aastase June'i töösuhe 91aastase monarhiga on lõppenud. Lehe teatel sai ta Buckinghami lossist sule sappa varsti pärast seda, kui oli mullu märtsis avaldanud mälestusteraamatu „Storm in a D-Cup“ („Torm D-kausis“). Ühtlasi kaotas Rigby & Peller eelmise aasta keskel kuningliku garantiikirja.

Ajalehe kinnitusel sai end Ühendkuningriigi juhtivaks boobologist'iks ehk tissispetsialistiks tituleerinud June'ile saatuslikuks ebadiskreetsus. Proua kirjeldab oma memuaarides, kuidas ta võttis poolpaljalt monarhilt esimest korda rinnahoidjamõõtu. „Isegi kõige peenemad daamid vajavad korralikku tuge,“ lõpsib June. Pesumeister puistab ohtralt mälestuskillukesi oma töösuhetest kuningliku pere teiste daamide printsess Diana, printsess Margareti ja kuninganna emaga. Näiteks lobiseb ta välja, et kord pihtis kuninganna ema talle, et noorem tütar Margaret kipub tema kübarameistrit õpetama, kuid too teeb siiski sellised peakatted, nagu kuninganna ema soovib. 

TISSISPETSIALISTI PALJASTUSED: Rigby & Peller kaotas kuningliku garantiikirja vaid paar kuud pärast kuninganna pesumeistri June Kentoni mälestuste ilmumist. 

June kirjeldas ka Diana rinnahoidjaproove ja seletas, et printsess tellis oma ujumistrikood Iisraelist. Ta tõi enda kinnitusel Diana poegadele Williamile ja Harryle plakateid sensuaalsete pesu- ja trikoomodellidega, et printsid saaksid neid Etoni erakoolis oma toa seintele kleepida. 

Buckinghami palee teatas, et nad ei kommenteeri kuninglike garantiikirjade omanikesse puutuvaid nüansse.