Mark Wahlberg, Michelle Williams ja Ridley Scott "Kogu maailma raha" esilinastusel. Foto: AFP
Inimesed
11. jaanuar 2018, 10:57

Mark Wahlbergile maksti filmi eest 1500 korda rohkem kui Michelle Williamsile! (1)

Vaat see on Hollywoodi palgalõhe! Mark Wahlbergile maksti „Kogu maailma raha“ ümberfilmimise eest 1500 korda rohkem kui linateose naispeaosatäitjale Michelle Williamsile.

Parasjagu Eestiski linastuv film räägib tõestisündinud loo USA naftamiljardär J. Paul Getty lapselapse röövimisest. Vanameister Ridley Scott otsustas seksuaalses ahistamises süüdistatava Kevin Spacey (Getty) stseenid viimasel hetkel ümber teha, asendades Spacey „Heliseva muusika“ tähe Christopher Plummeriga.

See tähendas, et ka Williams ja Wahlberg pidid uuesti võtteplatsile ilmuma.

USA Today andmeil maksti Michelle'ile ümberfilmimise eest 1000 dollarit, Wahlbergile aga 1,5 miljonit. Rollid olid võrdväärsed.

Jaanuaris oli Briti režissöör USA Todayle väitnud, et näitlejad tegid ületunde tasuta. „Mina ei võtnud selle eest raha. Kõik näitlejad tulid tasuta. Christopherile tuli maksta, aga Michelle'ile - ei.“ Tagantjärele võib öelda, et Wahlbergi honorarist Scott ei iitsatanudki.

USA Today andmeil rääkisid Wahlbergi esindajad talle välja krõbeda töötasu. Saatuse iroonia: nii Williamsit kui ka Wahlbergi esindab üks ja seesama agentuur. 

Augustis kuulutas ajakiri Forbes Wahlbergi aasta enimteenivaks näitlejaks - Mark oli taskusse pistnud 68 miljonit dollarit. Võrdluseks: enimteeniv naisnäitleja Emma Watson kasseeris aastaga 26 miljonit. 

Teisest uurimusest ilmnes, et Wahlbergile makstud hiigelhonorarid ei taha end kuidagi ära tasuda. Iga dollar, mis superstaarile rollide eest maksti, tõi kinos sisse keskmiselt vaid 4,40 dollarit.