Kirsti TimmerFoto: Kristjan Lepp
Tele
10. jaanuar 2018, 12:39

Kirsti Timmer: Urmas Ott hoidis ja armastas inimesi enda kõrval (14)

Telenägu Kirsti Timmer on Vahur Kersna tehtud autorisaatest Urmas Otist vaimustuses. Tema arvates on Kersna suutnud Oti loo väga ilusti televaatajateni tuua, jäätes enda isiku sealjuures täiesti tahaplaanile.

"Imeline saade oli, minu meelest. Tõi Urmase välja... Peaaegu," kommenteeris Timmer saate nägemise järel.

Timmeril oli au Urmas Otiga koos tööd teha kaks aastat. Ott tegi toona karjääri Venemaal ja Timmer oli koos Toomas Kirsiga tema Eesti tiimis. Kaks korda kuus toodi ühiselt ETV eetrisse Urmas Oti juhitud "Hommiku TV". Timmer ise oli koostöö algul vaid 18-aastane. 

Mõningad Timmeri näited Urmasest kui inimesest. Sellest, kuidas ta hoidis ja armastas inimesi, kes olid ta kõrval:

Urmas helistas alati öösel. Minu toa lauatelefon oli hääletu peal, mu ema voodi kõrval tirises telefon aga valjult. Kaugekõne... Mäletate, hirmus tirin, pikad toonid... Kell kolm, neli jne.

"Tere Urmas!" vastas mu ema. 

"Sinu ema Ellen on ikka imeline naine, ma ei jõua veel teregi öelda, aga tema teab täpselt, et see olen mina!" kiitis Urmas telemajas. No halloo, kes teine meile kell kolm öösel kaugekõnega helistas, ema ju teadis, et see on vaid Urmas! 

***

"Miks sa Kirstikene nii osavõtmatu oled mu naljade suhtes?" küsis ta minult pidevalt. "Ma magan, ma olen nii väsinud" vastasin mina. "Kirstikene, selliseid asju, millest ma sulle räägin, ei juhtu ju iga päev!" oli tema seletus. 

***

Urmas tõi meile Kirsiga Moskvast alati kingitusi. Välismaa suitsu ja puuvilju, mida siin ei müüdud. Helistas ja küsis, et mida soovid. 

***

Urmas kuulas vaid klassikalist muusikat, popmuusikast ei jaganud ta halligi. Tema tahtis ikka, et "Hommiku TV's" kõlaks klassikaline muusika. Mul on siiani tema käega kirjutaud muusikavalikud mälestusesemete karbis alles. Meie Kirsiga leidsime, et see ei ole äratav ja panime ikka mingeid väljamaa videosid eetrisse. Urmas kiitis alati kõik heaks, talle oli jälle uus ja huvitav. 
Kord olin hullult armunud ja tahtsin eetrisse panna Skid Row loo "I Remember You". "Üle minu laiba!" teatas Kirss. No mis teha. Halasin Urmasele, kes omakorda helistas Kirsile ja esitles seda lugu kui oma uut lemmikut. Mis sest, et Skid Row'st polnud ta kunagi midagi kuulnud, aga Kirstikesel oli ju vaja. Laul läks eetrisse."