Inimesed

Pereväärtuste kaitsjalt Martin Plaserilt nõutakse kohtu kaudu lastele elatist (38)

LISA KOMMENTAAR

Miia13. veebruar 2018, 22:37
No 1000e on ilmselgelt palju yhelt vanemalt nõuda. Olen ka 4 lapse ema ja tean väga hästi palju kulub ladtele. Ka mina olen mingi eluperiood yksi lapsi kasvatanud. Arvestades et tal tytar tegeleb tõsiselt maadlusega siis tean ka palju sinna kulub. Mul 2 last tegeleb sama alaga. Alati on võimalik omavahel arutada asja ja kokkuleppuda elatusraha summas ja mil määral isa laste kasvatuses osaleb.
Naised11. jaanuar 2018, 00:34
punapeadega ei tohi lapsi teha.
pilleka10. jaanuar 2018, 21:20
Manivald10. jaanuar 2018, 20:03
Nii kahju mehest, et ei suuda oma kohust täita - teeme ...tunneli. Oli ometi esimene miljon. Lihtnée
mm10. jaanuar 2018, 18:24
Võiks võtta eeskuju Sõõrumaast,hulga lapsi erinevate naistega,aga keegi ei ohi,kõigile jätkub pappi ja tähelepanu,aga kui oled vaene,hoia t..l püksis.
pereväärtus10. jaanuar 2018, 14:22
Tean seda meest - tal läheb päevas mitu tundi mööda peegli ees ennast imetledes.
ahah10. jaanuar 2018, 14:41
10. jaanuar 2018, 11:30
Ei ole vaja nii palju lapsi teha, isegi kui armastus on suur ja lapsed meeldivad. Üks, maksimum kaks, Eesti seaduste ja madala elatustaseme juures ei ole suurem laste arv enam mõistlik. Kahjuks peab kogu aeg arvestama võimalusega, mis siis saab kui suhe peaks purunema. Ja sugugi alati pole suhte lõpetajateks mehed.
Rohkem peaks rääkima ka meie naiste madalatest teadmistest rasestumisvastaste vahendite osas. Sageli panustatakse vaid meestele. Miks? Püsisuhtes näiteks, miks? Kust tea, naised, küll võtate teadmised, et pillid ja spiraalid jms. on kahjulikud?
Seadused on tehtud täpselt sellisteks, et mehed jäävad alati süüdi. Lapse saamine peaks olema kahe poole SOOV. Kahjuks aga on meil ka naisi, kes saavad lapse nö salaja, mehe käest üldse küsimata, kas mees ka temaga last saada sooviks. Millal võetakse karistuse alla sellised naised, kes väidavad, et kasutavad näiteks pille, midagi ei juhtu, ja siis lõpetavad pillide võtmise ja rasesutuvad, meest eelnevalt hoiatamata?
ahah10. jaanuar 2018, 12:06
Väga õige, kahjuks on jah nii, et mehele on suurem arv lapsi väga suur risk. Siin peaks seadusandlust kindlasti muutma. Aga eile oli just artikkel kohtu seisukohast, et ühe lapsele kohta arvestatav miinimumpalga suuruse kulu hulka tuleb arvestada ka riigi makstav toetus. Praegu on nii, et elatise nõudja saab riigilt lapsetoetused ja lisaks ka teiselt vanemalt tulumaksuvaba elatise ning lisaks saab kasutada ka lapse kohta täiendavat maksuvaba tulu aastas.
šovinistlikele postitajatele10. jaanuar 2018, 14:55
kas suur laste hulk pole naisele veel suuremaks riskiks, kui mees nooremaga lahkub? Kui suur pere on loodud vastastikusel kokkuleppel ja siis üks otsustab lahkuda!? Kui lahkujaks on ema, võib samamoodi elatise sisse nõuda. Ma ei näe siin mehi suuremate kannatajatena. Kui elatis ära kaob, siis on ju veel mõnusam aina uusi peresid luua. Ma ei suuda uskuda, et selliseid "mehi" on olemas nagu mõned kommenteerijad siin.
10. jaanuar 2018, 17:53
Aga kui pere ei ole loodud vastastikusel kokkuleppel ehk naine on "salaja" rasestunud ja mees aumehena jäänud tema kõrvale last kasvatama? Ja aja jooksul naine tüdineb sellest mehest ja tahab lahkuminekut. Täitsa ok on tõmmata teise inimesele elule mitu korda kriips peale, jah?
"salaja" rasestunud naise mehele10. jaanuar 2018, 18:37
loll saab kirikus ka peksa. Kui tahad, et miski saaks tehtud, tee seda ise. Kui tahad ,et rasedus saaks välditud, tee seda ise ja kui ei teinud pole näpuga näitama vaja tulla. Seisa peegli ette ja sõima seda jobu kes vastu vaatab.
Tõsi10. jaanuar 2018, 19:43
Ei maksa naisi uskuda ja usalada. Seadused ja õigused on kõik nagunii naiste poolel.
Need11. jaanuar 2018, 00:23
kommenteerijad ongi ekrest,olge ettevaatlikud ,ekret valida ei tohi.
on10. jaanuar 2018, 20:23
sul riigivastane mõtlemine, lapsi peab olema vähemalt kolm, siis kestab riik edasi, kui aga võetakse normiks kaks, siis saja aasta pärast pole meie riiki olemas. Kasvatada tuleb lapsi nii, et nad ei kuuleks vanemate vahelisi tülisid ega näägutusi- kui oskad teha, oska ka vastutada, nii on.
Karukonn10. jaanuar 2018, 11:22
Tänapäeva pereväärtuste seismise etalon??? Ooo tehke tast vahakuju eeskujuks kõikidele meestele, kes alimentidest kõrvale hiilivad! Neli last ühega ja palju veel teistega??? Sipsin lapsi teha ja siis olen kõva mees ja pereväärtuste seisja? Endine sõjaväelane??? Really??? Häbiplekk kogu kaitseväele! Tundke mulle nüüd kõik kaasa, mulle tehakse liiga, tahetakse raha, kuigi ma ju luban tuua oma lapsi Korrus3 mängima (sellest peaks ju lastele piisama). Lapsed kannatavad??? Tõesti? Millised neist? Lapseohtu uus naine? Äkki siis lõpetaks see alfaisane musta pesu pesemise meedias ja täidaks lõpuks isakohust ning ei kannata enam keegi!
V10. jaanuar 2018, 11:21
Vaene inimhing, koristage oma eluteelt plokeringud.mis ei lase areneda, armastada, mõista? Pähetuubitud võrdõiglikuse seadused viivadki lahku . Mida tahate loota, naise ja mehe energeetika on täielikult vastupidine. Aga kooselu vajalikus perekond ,lapsed ja arenemisvõime, mis ei tohi lasta väljaspoolt hävitada lasta. Inimene ei saa kokku juhuslikult. Saad sellise, kes muudab su elu ja sa pead õppima elama ja esimene õigus läheb lastele. Sotsiaalsed seadused annavad teile lahutamisvõimaluse ja rikkuda perekond. Aga mida tunneb iga pereliige, see vaimne terror karistab teid hiljem läbi laste, kas suudate nende tundeid läbi näha ja võtta vastus nende eest? Energeetiliselt on kõik nähtav ja abiks inimese arenguks, isegi teie käed oleks teile abimeheks ja saate sealt välja lugeda, ehk olete te ise selle süü peaosaline ja väljaspoolt abi otsida ja ennast lasta teha kannatajaks, abivajaks. Oma abitus ,et ei suuda peret koos hoida ,tuleb põhjus leida enda seest. Paluge abi panna tõõle aju, mis laseks tulla vastustel abilistel, ehk saabub abimees ,kes suudab selle pere kokkujäämisele kaasa.
hullus kuubis10. jaanuar 2018, 02:54
Ei ole sõnu! Siin me näeme elu ebavõrdust! Mees paljaks ja toidame aga naise haiget armukadedust ja oskamatust majandada. See naine peab ju sama suure summa iga kuu välja punnitama, lisaks saab riigilt 500 eur. Juhul kui laste ema vähegi majandada oskaks, siis ta elaks ise ja laseks teiselgi elada. Loodan siiralt, et see miinimumi JABURDUS omale õudsa lõpu ometi leiaks. Eesti mehed on ise hambutud, aga lastele (haridus tasuta, hambaravi tasuta jne.) neile peab siis hiigelsummasid väljaladuma, mida ema oma äranägemise järgi siis ühepoolselt kulutab--- ABSURD kuubis! Mitteüks rahanäljas ja kättemaksuhimuline üksikema ei ole saanud, ega tule saama lugupidamist. Edu Sulle Martin, pea vastu!
loen ja imestan10. jaanuar 2018, 11:13
Ehk siis .. sinu jutust võib aru saada, et mees tehku aga tittesid ja siis jooksu uue juurde ja alustagu otsast peale. Lapsed on ikka mehe ja naise ühine vara ja see tähendab, et kõik jooksvad kulud lähevad pooleks. Kohtusse anti asi arvatavasti seetõttu, et mees ei maksa lastega seotud kulusid ja eksnaine tunneb, et üksi ühiste laste vajaduste rahuldamine käib üle jõu. Miks arvad, et eksnaine ei oska majandada? Kas tunned teda ja tead, kuidas ta elab? Eks tegelikku tõde teavad vaid kaks osapoolt. Loodetavasti sul, hullus kuubis, ei ole lapsi.
ahah10. jaanuar 2018, 11:59
Ei maksa siin arvata, kui täpsemalt ei tea.
on10. jaanuar 2018, 20:31
vaja siis imestada kui artiklis öeldud, et kohtu kaudu tahetakse summat tõsta tuhandeni, nüüdsest toetusest jääb ilmselt väheks- eks ta jää ju kui bussijuhi palk ei anna seda tuhhi välja aga treenerid saavad poole sellest vaevalt ja siit soovitus minna soome bussijuhiks, siis saad selle tuhhi ära maksta ja jääb endale elamiseks ka- ma ei oleta midagi aga parem õudne lõpp kui lõputa õudus...
Sander10. jaanuar 2018, 01:23
Aastasadu on usuvürstid kantslist kuulutanud-ärge tehke minu tegude järgi, vaid tehke minu sõnade järgi, nii ka siinse elukunsti teaduste doktoriga.
nojah9. jaanuar 2018, 23:38
mis?9. jaanuar 2018, 22:53
kui kohus peaks temalt elatisraha sisse nõudma? mis kui? miks ei peaks, kas tema neli last ei söö, joo ega kanna riideid? või peab nende eest selle üIbikust kIouni laste ema ainult hoolitsema? mark maani, õige mul "pereväärtuste kaitsja", kes lapsed valmis trukyb ja siis armukesega jalga laseb.
kaevur (eelmisele)9. jaanuar 2018, 22:20
Igat s...ta pole mõtet laulu sisse ka panna!
hmm9. jaanuar 2018, 21:45
1000 eurot lastele? mitte, et see vale oleks, aga vaadake siis keskmist palka ka. Mees läheb naisest lahku ja mis saab edasi? kogu palk naisele laste aitamiseks? millest siis ise elab? midagi on riigis paigast ära.
.9. jaanuar 2018, 22:05
Aga naisega koos elades lastele rah ei kulu? Varem nagu raatsis oma laste toidu, riiete, elamise, reiside ja trennide eest maksta, nüüd järsku vaadaku naine üksi kuidas kõik kulud kantud saab? Ei ole vaj teha nelja last kui nende ülalpidamine üle jõu käib.
Nelja lapse peale on 2000 eurot väga kerge kuluma /emalt pool ja isalt pool/, vaadake mis laste riided, hobivahendid ja täisväärtuslik toit maksavad. Selle raha eest isegi ei reisi ja ei tegele mingi spordiga peale metsajooksu.
Mart10. jaanuar 2018, 12:05
Mitte 2000€ nelja lapse peale, vaid 2700 ja enamgi. Ärge unustage, et sellele, kelle käes on lapsed, makstakse ka lastetoetused, suure pere toetus, alla 8 aastaste lapsehooldustasud, laste tulumakstagastused. Ehk on mehel mõistust nende arvestamist ka küsida. Kuigi parim variant oleks õigus anda lastele ülalpidamist ja hoolt vahetult.
www.lapselevanemad.ee
to hmm9. jaanuar 2018, 22:50
pole vaja nelja last sigida, kui suuda vaid tuhandekese teenida kuus. pakun, et tema ei teeni vaid tuhat.
parandus9. jaanuar 2018, 22:54
hmm10. jaanuar 2018, 12:25
nõus, ei tohi sigida. juba koolis esimeses klassis tuleb hakata poistele rääkima kuidas sigides neilt lapsed võetakse.
9. jaanuar 2018, 22:52
Ära siis mine lahku, peeeväärtuste (sic) kaitsja
uskumatu10. jaanuar 2018, 11:37
aga millest lapsed peavad elama, ei ole vaja neid siis teha kui ei suuda toita ja katta
ahah10. jaanuar 2018, 11:57
Tegelikult on nii, et miinimumpalgast, mis peaks lapse peale kuluma ja mis peaks mõlema vanema poolt panustama, tuleb maha arvata veel ka riigi poolt makstav toetus. Ja kui isa soovib ka laste kasvatamisse panustada, siis ka see. Nii et 1000 eurot nõuda 4 lapse eest on igal juhul alusetu.
lapsevanem9. jaanuar 2018, 21:28
Kaugelt näha,et tõeline pereväärtuste eest seisja
9999. jaanuar 2018, 21:06
Süsteem on küll kõige õigem ISA oma rahvale (LASTELE) manitsussõnu jagama!?
paras laulu sisse panna9. jaanuar 2018, 20:38
Silmakirjalikud on need kõige suuremd röökijad ja pereväärtuste eest võitlejad. nagu ka
?9. jaanuar 2018, 22:55
et kuna üks lasi armukesega jalga, siis on teised, kes pereväärtustest räägivad ja mitte ainult ei räägi, vaid nii ka käituvad, ka süüdi ja silmakirjalikud? tasemel loogiline mõtlemine sul, oled sots, eks?