Kirk Douglas 75. Kuldgloobuste galal. Foto: HANDOUT
Inimesed
8. jaanuar 2018, 10:26

101aastane Kirk Douglas teenis Kuldgloobuste galal palava aplausi (8)

75. korda peetud Kuldgloobuste tseremoonia eakaim staar oli 101 aasta vanune Kirk Douglas, kes saabus oma minia Catherine Zeta-Jonesi saatel auhinda üle andma.

1946. aastal filmilinal debüteerinud Kirki näitlejast poja Michael Douglase abikaasa tuletas meelde, et  „Spartacuse" täht pole Hollywoodis kaalukas üksnes näitlejana. 

„1991. aastal tunnustas Ameerika stsenaristide gild mu äia, Hollywoodi elavat legendi Kirki tema rolli eest lõpu tegemises Hollywoodi mustale nimekirjale," meenutas Zeta-Jones. 

Musta nimekirja olid kantud meelelahutusvaldkonnas tegutsejad, keda kahtlustati sidemetes kommunistidega ning kes seetõttu ei saanud Hollywoodis tööd. Kirk Douglas palkas aga „Spartacuse" stsenaristiks Dalton Trumbo ning nõudis, et tema nimi tiitrites ikka sees oleks. 

„Catherine, sa ütlesid kõik ära. Oleksin kõnet pidanud, aga ma ei taha seda teha," ütles Kirk oma vastuses, millest osa oli väeti hääle tõttu siiski kuuldamatu, märgib Daily Mail. Seejärel asus väärikas tandem nominente välja kuulutama.