Inimesed

Tuntud blogija Mallukas peab Mangi horoskoobi levitamise eest Maalehele üle 6000 euro kahjutasu maksma (280)

LISA KOMMENTAAR

mallu7. jaanuar 2018, 07:40
Palju sa alkot puristasid ,kui see foto pildistati ?
Palk talle vajalik6. jaanuar 2018, 23:45
Pidev eneseimetlus ja ongi lollule...
Vanamees6. jaanuar 2018, 19:54
Teiste arvelt omale laike ,luuluta edasi !
Urrr6. jaanuar 2018, 19:18
Mis imeloom see saamata jäänud tulu on ja kuidas seda arvutatakse?
see6. jaanuar 2018, 20:17
tulu on see,et maaleht ei maksa mangile sentigi ja ise müüb seda juttu miljonite eurode eest.mõneski kohas on samad jutud tasuta aga just horoskoobid on tõmbe number.on ka lehti kes avaldavad seda sama horoskoopi tasuta miks ei nõuta neilt sellist raha.
keegi6. jaanuar 2018, 19:13
mida sa plogid,see ju mõttetu,mine tööle
Selgub,6. jaanuar 2018, 19:12
et ega see raha nii hõisates fännidelt kokku ei tulegi. Mingi aeg tagasi oli kurtmist kuulda, et vaid 900 on kogunenud...
Ega6. jaanuar 2018, 19:29
siis raha ei peagi praegu tulema.See on kõigest nõue.Raha tuleb maksta siis kui asi kohtust läbi käib ja kohus käseb maksta.
.6. jaanuar 2018, 20:59
24 tunniga pea tonn saada pole ju paha. Reede õhtused ülekanded tulevad ka ju alles esmaspäeval. Aega veel on, ta ilmselt korjab vähemalt kaks korda nii palju kokku, kui trahv on.
Urmas6. jaanuar 2018, 17:13
Maaleht lihtsalt nõuab, aga sel nõudel ei ole seaduslikku alust! See nõue ei ole ju kohtus rahuldatud!!!Maalehe nõue on sama kui ma nõuaksin samuti kelleltki minu kommentaari kommenteerivalt isikult kahjunõuet! Enne peab nõudmisega kohtusse pöörduma, maksma riigilõivud ja peale kohtuotsust saab alles reaalselt midagi nõudma hakata! Kõik riigilõivud maksab Maaleht!
Mallukas võib kohtul paluda Maalehe hagi tühistada, nõutavat summat vähendada jne... Samuti võib Mallukas paluda kohtus kõik menetluse kulud jätta Maalehe kui tugevama poole kanda jne...
Ma ei usu, et Maaleht selle asjaga üldse kohtusse julgeks pöörduda, sest Maaleht võib väga vabalt ise riigilõivust ilma jääda ja ise oma õigusabikulu kinni maksta. Lihtsalt nõuda võib väga palju, aga ilma kohtuotsuseta ei ole nõudmistel mitte-mingisugust õiguslikku alust!
Urmas6. jaanuar 2018, 17:37
Maalehel on minu arvates mõttetu ka sellise asjaga kohtu poole pöörduda, sest esiteks kohus ei võta vastu mingit lambist võetud kahjusummat 6000 eurot! Maaleht peab suutma tõestada, et see summa jäi Mangil oma teose müümisel saamata! Või, et Maaleht sai konkreetselt ja tõestatavalt 6000 eurot kahju. Lihtsalt suvalise inimese vastu kohtusse nõuet esitades peab maksma, enne kui kohus asja üldse arutama hakkab, riigilõivu nõutavalt summalt! Isegi kui kohus otsustab enne, et seda asja nad üldse arutama ei hakka, siis on Maaleht oma makstud riigilõivust ilma! Mallukas ei ole ju Maalehega lepingulises suhtes! Nõuda võib miljoneid, aga enne tuleb nõue kohtus tõendada!!!
raivo8. jaanuar 2018, 07:06
Äravahetamiseni sarnaseid horoskoope on muukeelsed ajalehed täis-kas need on kõik Mangi autorlusega või on Mangi horoskoop plagiaat,mida tuleks kohtule tõestada.
Urmas6. jaanuar 2018, 18:17
Minul on kogemused kohtuga sel määral, et sain aastaid tagasi Harju maakohtult kirja, et kindlustusfirma on esitanud hagi minu vastu õnnetuse põhjustamise tõttu ja nõuab .... summat, mis on minu poolne vastulause, kelle arvates jääb Teie arvates õiguskulude tasumine, kas soovite istungist osa võtta jne...
Palusin jätta hagi menetlusse võtmata, soovisin istungist osa võtta ja palusin kõik õigusabi ja kohtukulud jätta kindlustusfirma, kui tugevama osapoole kanda! Mingi, kuu aja pärast helistati ja saadeti minu e-maile hageja poolt e-mail, et nad sooviksid asja lõpetada ja enam kohtu poole pöörduda ei soovi ja ehk ma kui kostja oleksin sellega nõus!
prooton6. jaanuar 2018, 18:23
Aga kas sa Urmas ei arva , et Maaleht on kandnud kulutusi selle Mangi soperdise saamiseks? Ma ei tea küll Mangi taksi aga ma arvan , et see pole mitte väike. Teada on , et zombistatud rahvas usub soolapuhujate jutte ja et saaks oma lehte müüa tuleb midagi seal ka pakkuda mida mujalt ei saa. Seega peab maaleht maksma ikka kordades rohkem , et saada ainuavaldaja õigusi. Ja nüüd tuleb mingi Mallukas, kes seda sama pahna avaldab ja tasuta! Mina küll ei arva , et maaleht ei julge kohtusse pöörduda.
Urmas6. jaanuar 2018, 18:36
Maaleht pöördugu kohtusse ja esitagu tõendid! Esitagu Mangile makstud summade arved ja tõestagu, et Mallukas on tekitanud neile reaalselt tõestatava 6000 eurose kahju! Usu mind, muidu ei võta kohus asja menetlusse!
Kuule Urmas...6. jaanuar 2018, 19:36
See ei ole küll aruka mehe jutt. Tee seadus omale selgeks, siis hakka oletama.
Maalehe nõue on igati põhjendatud ja sellel on alus. Põhjendatud on nõue seetõttu, et mullikal ei ole maalehega õigusjärgset lepingut mis tagaks talle loa avaldamaks Maalehes avaldatud tasulisi artikleid oma lehel, millega ta teenib ärilist tulu. Nõue oleks kahtlase väärtusega juhul kui Maaleht kopeeriks Mangi horoskoobi näiteks Mangi enda lehelt (kus see on seljuhul siis vabalt saadaval kolmandatele isikutele ja kui sel puudub tõke [ehk märge selle kasutamise piiravatest asjaoludest] nende kolmandate isikute poolt) ja viitaks ka näiteks, et algallikas on Mangi isiklik leht, sealt edasi, kui mullikas oleks viidanud, et allikas on Mani isiklik leht ja tema on selle kopeerinud Maalehe lehelt, siis oleks asi juriidiliselt õige kuid kuna artikkel oli TASULINE siis puudus ka mullikal õigus seda kopeerida ja oma lehel avaldada, kas oma nime alt või viitega allikale - tal puudus õigus kuna tegu oli Maalehe ja Mangi lepingulise artikliga, selle artikli avaldamise lepinguõigust omas vaid Maaleht.
Jah, ka sinul oleks õigus käia kohut inimestega, kes sinu kommentaari näitseks tsiteerivad kuid ei viita, et see on sinu kommentaar, siiski läheb sul kohtus ääretult raskeks tõestamisega, et just sina oled see Urmas (ilma perekonnanimeta, mida sa avaldada ei julge kuna oled veits sedapsi ja kardad, et sinu arvamusele näidatakse näpuga), kui sul oleks siin su oma nimi, oleks sul juba lihtsam kohtus tõendada, et sina selle kommi kirjutasid ja keegi plagieerib sinu juttu, ilma su nõusolekuta. Siiski on see kommentaarium suuresti anonüümne ja sul oleks ikkagi väga raske jõuda füüsilise isikuna sinu kommi kopeerinud isikuni, et temaga kohut käia. Ka võib tema väita, et milline on alus, millejärgi sa teda süüdistad ja sa pead ise tõendama, et tegu on just SELLE INIMESEGA - kuidas sa tõestad? Sul puudub õigus eraisikuna hallata võrku selles mahus, et sul oleks võimalus leida kommenteerinud isiku+interneti punkti registriaadress (IP) ehk isikut, kes vastutab internetiadressaadi eest, kust kommentaar kirjutati - see oleks kohtus huvitav vaidlus kuna iga suvaline isik tänavalt neile andmetele ligi ei tohigi pääseda ja kui pääseb, saab süüdistatav isik pöörduda hoopis karmimatel alustel sinu vastu kohtusse - tema eraellu tungimise alusega.
Me ilmselt kõik rikume autoriõigust suuremal või vähemal määral, sellele vaadatakse suuresti õnneks läbi sõrmede ja see on rahu huvides üsna hea - youtubest muusikat kuulates rikud ka sina autoriõigust kui muusika on avaldatud kolmanda isiku poolt, kes ei ole lepingupartner muusika autoriga või õigusi omava lepingupartneriga s.o. plaadiirmaga. Neid näiteid seal on palju kus avaldatud muusikal puudub isegi viide algallikale, see on kõige tavalisem plagiaat ehk olukord kui teoreetiliselt saab jääda mulje, justkui loo autor oleks avaldaja, vaatamata sellele, et tegu võib olla kõige tuntuma artistiga maailmas ja keegi ei kahtle kes on loo autor siis ometi, jonniga võttes on autoril täielik õigus pöörduda kohtusse nõudega selle plagieerija vastu, see nõue saab kohtus ka üldiselt rahuldatud kui asjaolud on tõendatud.
Urmas6. jaanuar 2018, 19:57
Mallukal ei ole Maalehega lepingut, et ta on Maalehe töötaja ja ta ei pea juhinduma Maalehe töö-sisekorraeeskirjadest! Kui Maaleht tahab hüvitist, siis nõudku seda kohtu kaudu! Kohus otsustab! Ma ei usu, et Maaleht kohtus midagi saavutab! Ma ei usu, et Maaleht üldse kohtusse pöördub!!!
Andku minna!!! Tulevad sealt saba jalgevahel !!!
Ma ei ole Mallukas ja minul on asjast tegelikult savi, aga Maaleht andku asi kohtusse ja peale kohtuotsust hakaku nõudma!!! Ma ei usu, et kohus seda nõuet üldse arutamisele võtab!
Urmas6. jaanuar 2018, 20:00
Midagi nii lolli annab välja kirjutada!!!
Ma lugesin, et ma ole ilma perekonnanimeta??? Kes sa saast ise oled???
Väga naiivne6. jaanuar 2018, 20:17
Ja nimejärgi oled sa mees? Ilmselt oled roosa tibi kes fännab seda blogikolli. Ja kuidas veel võetakse see avaldus menetlusse. Sel kollil ei peagi lepingut olema, see ongi konkreetne nõude alus!
Maalehel oli leping, Maaleht OLI MAKSNUD autorile (Mangile), kolmas isik ehk koll rabas tasulise artikli ja esitles seda enda nimeall, ruumis millega teenib ise ärilist tulu - kuidas sulle kohale ei jõua? oled ehk hoopis ta "arstiharidusega" mees, kes siin valeidentiteediall lahmimas?
Konkreetselt artikkel, mis siis, et soolapuhumine, ei koti kohut - Kohus juhindub seadusest, antudjuhul autoriõiguste rikkumisest!
Kas sa oled kade?
Näiteks kui sa paned internetti üles oma telefonikaameraga tehtud pildi ja keegi ilma loata kasutab seda, esitledes seda kui enda tehtut, avaneb ka sul võimalus minna kohtusse selle inimese vastu. Üldiselt seda ei tehta ja ei olegi vaja kuid mullika ülbus, arrogants, "mina ja maailm", egoism jne on ilmselgelt antudjuhul selle põhjuseks ja see on ainult positiivne!
nähh7. jaanuar 2018, 03:05
noore tubli naise nimetamine mullikaks näitab, kes ise oled ja kohtuuksed on ennegi laiad sisse minna ning kitsad välja tulla ja kui aus olla, siis lugejate populaarsuse peal õilmitsev leht on ikka väga veidra aktsiooniga maha saamas
Kui6. jaanuar 2018, 16:58
Sind on eelnevalt hoiatatud, mis tagajärjed sellel teol olla võivad mitu korda isegi läbi telefoni, siis peab ikka väga rumal inimene olema, kui hakata midagi kärpima ja alles hoidma. Seega puhtalt oma rumaluse vili
Läti Luure6. jaanuar 2018, 15:06
Kui mõni nälginud a-sotsiaal poest piruka varastab, siis pannakse vangimajja. Kui blonde võtab võõra omandi ja seda lausa kasu saamise nimel edasi jagab, siis tehakse trahvi. Ei ole loogiline ja õiglane.
Äkki on viga6. jaanuar 2018, 18:18
Mullika liigses ülbuses?
Mina annaks samuti kohtusse - ta on niivõrd ülbe inimene lihtsalt, tema ja maailm. Tegelikult aga on maailmas ka teised inimesed.
OiAppi!6. jaanuar 2018, 14:18
Lollidelt tulebki raha ära võtta.
no6. jaanuar 2018, 13:53
kirjutanud ise üks horoskoop kokku!Vahet ju pole, niikuinii üks suvaline mula.Ainult et mõnele makstakse sellise jora ajamise eest...
Huugo6. jaanuar 2018, 13:51
Litsimast litsimast lugu ütleks vanameister O. Luts
6. jaanuar 2018, 13:37
Hea uudis.6. jaanuar 2018, 12:31
Lõpuks otsad lahti tehtud selleks et liigne mula võib pudrutajale kalliks hakata maksma minna!
Arusaamatu naine6. jaanuar 2018, 12:16
See tädi seal blogis on nii blondiin, arvas et kui jätab ainult enda kohta horoskoobi sisse siis see pole autoriõigust rikkumine v? Mõni on ikka peast nii lihtne et ei saa aru et võõrast materjali ei tohi ilma loata levitada. Sai mis tahtis, paras talle, sai jälle mööda näppe nyyd on appi appi kust raha saan.
tv vaataja6. jaanuar 2018, 12:08
Kulla noor naine, sul on pere ja kodused tegemised. Milleks sa üldse ped igasugu muude asjadega tegelema, mis on vaid netikõks. Välimuselt ilus naine aga tegeleb igasuguste jamadega, milleks,keskendu lapsele ja mehele.
tont6. jaanuar 2018, 13:52
Kala6. jaanuar 2018, 12:05
Hahahahah paras sellele jobule haige eit on.mul kohe päev parem selle uudise pärast.oleks võind rohkem väänata
...7. jaanuar 2018, 17:05
Sa oled ikka täiesti haige inimene
Iga6. jaanuar 2018, 11:39
ja6. jaanuar 2018, 12:48
iga pull peab sama härjaks
minu arust6. jaanuar 2018, 11:17
on see "staar" ikka pahatahtlik. õel kuidagi . edu vanameistrile ! minu 2017 a horoskoop aitas mind paljus !
Vellu6. jaanuar 2018, 11:04
Väino on selleka kõige taga
sõna - PEAB6. jaanuar 2018, 10:49
on ajakirjaniku väljamõeldis. asi on siiski kokkuleppimise staadiumis. peale kohut kas siis peab ja kui palju peab. või siis mitte. ja ükskõik mis saastkirjutis on autori ja avaldusõigustega kaitstud. kui pead oma mis iganes blogi, siis mida paganat sa mingit kellegi teise träna sinna topid? jää oma asjade juurde.
Kohtulugusid tuleb siis hulgi Maalehe vastu6. jaanuar 2018, 11:03
Maalehele esitan kohe kahjunõude, sest seal avaldatud ennustus ei läinud täide...ja ma maksin Maalehele selle eest raha.
To 11:036. jaanuar 2018, 12:13
Kui poest ostetud raamat ei meeldi siis esitad kahjunõude või? Kus sa selliseid huvitavad seaduseid leiad?
6. jaanuar 2018, 10:44
Ometi hakatakse neid tobedaid blogijaid karistama! Mõistust ei ole, aga tahavad tähtsad näida!
aga6. jaanuar 2018, 11:02
soov näidata on aja märk. seda soosib nuti-hullus.
Lihtsalt teadmiseks6. jaanuar 2018, 09:48
Mitte ükski kohus ei hakka sellist summat miski abstraktse kirjutise eest välja nõudma. Ma ei pea sellest Mallukast lugu- arvan, et tegemist on ekshibitsionismi põdeva sotsiopaadiga, kuid selliste nõuete koostajad tuleb saata väga pimedatesse kohtadesse.
Maimu6. jaanuar 2018, 09:22
Lollid on need,kes usuvad horoskoopi.Kuidas saab Mang ennustada ainult halba,kui teine ennustab jälle head minu tähemärgile.Peaks üldse nende megahoroskoobid ajakirjanduses ära keelama.Laske raamatuna välja,siis ostab see,kes tõesti sellest on huvitatud.
kossa,kossa6. jaanuar 2018, 10:15
Mang ennustab ka head. Telli temalt horoskoop , maksa korralikult ja usu sa jääd rahule.
Mati.6. jaanuar 2018, 10:37
Ennem kulutan selle raha millegi mõistliku peale ja jään samuti rahule.
hea Mati6. jaanuar 2018, 10:55
Häda ongi selles, et enamus eestlasi ei usu isegi ennast enam. Teise inimese juttu suhtutakse küll teatud umbusuga, aga lisatakse sinna juurde, et kui jutus räägitakse lootusest paremale , siis miks ka mitte.
To Maimu6. jaanuar 2018, 12:15
Horoskoobil ja horoskoobil on vahe. Mõni ei lähe pea mitte kunagi täppi, teine paneb järjest sündmusi ja asju täppi. Endal on 2 horoskoopi mis enamjaolt lähevad täide, ülejäänud ei lähe kokku üldse.
maim6. jaanuar 2018, 12:53
kas leidub ilmas sellist horoskoobimeistit, kes oskaks mulle ennustada? Sünnipäev on 23. september- Pidevalt olen kas Neitsi viimane päev või Kaalude esimene päev. Isegi Silvi Vrait sai pahaseks, kui palusin tal öelda, kes ma olen, Eks ta jah ilma tasuta midagi arvama ei hakanud
nonoh6. jaanuar 2018, 16:02
miks ära keelata. Inimesel peab olema lugemisvara, mis talle meeldib. Ja need horoskoobid, kui nad just päris kurja ei ennusta - las nad olla. Igaühele oma meelelahutus. Kui need on lootustandvad hallis argipäevas.
Pealegi on käesolevas lehes palju seksijuttu, kellele ei meeldi, ei loe. kellele meeldib ja kes saab selt tarkuseterad, las loevad.
Ega6. jaanuar 2018, 16:48
siis keegi ei võtagi neid ennustajaid tõsiselt ,loetakse pigem nalja pärast.Kõik need ennustused on ju sellised ümbernurga jutud,seda oskks enamus inimesi kokku kirjutada.
maamees6. jaanuar 2018, 09:14
Ma ei saa aru,miks inimesed nii hullusti tahavad horoskoopi lugeda..Kas tõesti usuvad seda jama ja jäävadki oma õnne või ebaõnne siis ootama.
Jürka6. jaanuar 2018, 09:29
Lugeda võib ka vajadusest ülearust aega viita. Ega seepärast ei pea kõike tõsiselt võtma.
linnamees6. jaanuar 2018, 10:19
kahju nendest maakatest. Nad pole siiani veel aru saanud , et maaelu pole siinkandis kellelegi vaja. Pigem makske need toetused inimestele ja ostujõud muutuks koheselt.
Ja miks siis horoskoope nii hoolega loetakse ja tellitakse. Vaata maamees, oled ehk kuulnud väidet " lootus kaob viimasena ja sellele järgneb juba tule kustutamine".See ongi see õlekõrs ,millele loodetakse ja ropult palju lotopileteid ostetakse , sest peale lootuse suurt midagi polegi alles jäänud.
No6. jaanuar 2018, 16:55
aga kui sinu jutu järgi võtta ,siis tõmbavad selle trahvinõudega maakad linnaomadele koti pähe.Tegelikult kui vaadata ,siis on tallinna linnajuhid ja vastutavatel kohtadel olevad inimesed enamus maakad.Isegi eedu oli maakas.Linnakad on elanud kusagil magalates ja pigem on lihttöölised.
To maamees6. jaanuar 2018, 12:17
Mõne tüli või arusaamatuse on horoskoop ette ennustanud, seega on hea teada. Inimesed käituvad täiskuu ajal teisiti. Sa arvad, et kõik loevad horoskoopi, vaatavad, et näed see kuu pole hea kuu, seega ma ei tee ka midagi? Ei tea küll selliseid lugejaid kes võtavad kõike nüüd kõike tõepähe ja korraldavad kõik horoskoobi järgi.
arvan6. jaanuar 2018, 08:49
mis siis nüüd juhtus.mallukast sai tallukas.kui sa nii loetav ja tahetav oled,teinud oma horoskoobi.su jüngrid oleksid rõõmust poris püherdanud.milleks kopeerida vanamehe töid,ise alles noor tibi või puhub seal üleval katuse all ainult tuul.
Katri6. jaanuar 2018, 08:46
Väga õige Maalehe poolt. Ometi võtab keegi selle ülbiku vastutusele. Kui palju ta on enda blogis inimesi mõnitanud. Loodan, et neid nõudeid tuleb talle edaspidi veel
Pettasaanud Maalehele maksja6. jaanuar 2018, 11:05
Mina esitan aga Maalehele nõude raha väljapressimise eest ennustusele, mis täide ei läinud.
Vaat nii....Katri, lootke edasi, et kollane meedia saab kelmusega tegeleda
Katri6. jaanuar 2018, 11:48
Mina ei looda midagi. Ei ole sellise meedia tarbija. Lihtsalt, inimene saab seda, mida ta külvab. Mõnitad teisi, jõuab ka mõnitajale kätte kord, tasuda
To 11:056. jaanuar 2018, 12:19
Ennustus tuli alles 4 jaanuar välja, mis sul täppi ei läinud. Mine esita jaa, järgmisena võid esitada kõikide raamatute eest raha väljapressimise nõude mis sulle ei mewldinud. Saad kindlasti ratsarikkaks!
paras seltskond6. jaanuar 2018, 08:39
Üks pooletoobine paljundas teise pooletoobise totr.useid ja mingi pät.t pressib selle eest ühelt neist raha välja. Nõm.edike riik
To paras seltskond6. jaanuar 2018, 12:20
Ja sa oled nagu lilleke keset s.tamerd, kõik teised on nõ.m.edad ja to.t.r.ad, sina üksi oled see intellektuaalselt kõrgem.
arvan6. jaanuar 2018, 08:39
kui see tallukas või mistaniminüüd oligi,nii loetav ja tahetv on,teinud oma horoskoobi.no problems,no strahv
Nojah6. jaanuar 2018, 08:22
6. jaanuar 2018, 08:21
Ei ole kellelgi kohustust lugeda ei Mangi ega kedagi teist, aga ärge halvustage kõike, millesse teie ei usu. igaüks teeb seda tööd ja neid tegevusi, mida ise soovib ja kui leidub koostööpartnereid ning tarbijaid, ei ole küll mõtet teistel siinkohal tatti pritsida. Ma ei ole eriline horoskoobi fänn, ei osta ka Mangi ega kellegi teise ennustusi, aga ma ei arva ka, et peaksin seepärast neid halvustama. Ja see kui palju kellegi teenus või tegevus väärt on, pole ka teie otsustada, vaid selle hinna määravad ikka nemad ise.
Antud juhul on maalehel õigus nõuda Mallukalt seda trahvi. Ei ole mõtet tuua võrdlust lehelugejate ja lehe jagajate vahel või siis netis oma blogisse üles riputamisel, kus on üle 17000 vaataja. Püüdke ikka siinkohal ka vahet teha oma 5 või 170000 lugejal. Ja kui inimene hoiatusele ei reageerinud, vaid jtäkas ülbelt oma tegevust, arvates et talle oj kõik lubatud, siis see ongi tagajärg.
Imelik, et inimesed ei näe teo tagajärge, vaid karjuvad siin mõttetult, süüdistades küll Mangi ja maalehte. Süüdi on ikka seesama mallukas ise, kes end peab kellekski kõrgemaks ja arvab, et temale seadused ja reeglid ei kehtigi. Asi ei ole Mangis ja tema tegevuses-kui sulle ei meeldi, siis ära loe ja ära jaga ka oma 17000 jälgijale asju, mis ei ole sinu jagada st.jagamise õigus ei kuulu sinule. Pealegi kui sa paned ennast nüüd ise sellesse olukorda, kas sulle meeldiks, et keegi laialt netti üles tõmbab sinule kuuluva ja sellega endale kasu toodab, olgu selleks või tähelepanu, kuulsus-misiganes. Kui keegi teine teenib kasu kellegi arvelt, siis sellele reeglina järgnebki karistus ja siin ei ole mõtet eriti kellelgi sõimelda.
Hoiatati ju - ega see trahv nagu välk selgedst taevast tulnud6. jaanuar 2018, 08:13
"Maalehe peatoimetaja Andres Eilart rääkis Õhtulehele, et kahjunõe esitati, kuna vaatamata korduvale hoiatamisele ei võtnud blogija horoskoopi enda blogist maha.
Mallukas rääkis Õhtulehele, et ei osanud üldse aimata, et blogis horoskoobi avaldamisest nii suur pahandus tuleb."
Jürka6. jaanuar 2018, 08:17
Ja nii rumalat ja seadusi mittetundvat isikut nimetatakse meil uhkelt staarblogijaks? Inimest, kes tahab teenida odavat kuulsust, pakkudes võõrast tasulist artiklit ima rahata?
sina nimetad6. jaanuar 2018, 08:25
Jürka6. jaanuar 2018, 08:31
Ahaa, vahepeal pealkirjas algselt olnud "staarblogija" on juba kadunud, see vast on hea uudis!!!
6. jaanuar 2018, 08:43
Videos ju ise ka ütles, et arvas, et paar sotti saab trahvi, aga vilistas sellele. See näitab ikka seda, mida inimene tegelikult mõtles ja mille najal tegutses. Kui vilistada teise poole hoiatusele ja arvata, et kõik on lubatud, kuna olla "staarblogija", siis ära ulu nüüd.
dsds6. jaanuar 2018, 08:13
90-nendad tagasi6. jaanuar 2018, 08:03
tuleb tugevam ja nõuab 6000...ähvardab kohtuga ja pressib välja.
to 90-nendad6. jaanuar 2018, 09:43
oled malluka andunud jünger või
olen see6. jaanuar 2018, 10:17
kelleks te mind peate..
ma pole täna see,kes olin eile...
ja ka teie pole homme see kes täna..
kolla6. jaanuar 2018, 07:48
Kogu selle karvase vanaehenässi umbluu maksab ehk 10 senti ja ega see allukas ka kõige teravam pliiats ole kui sihukest joru viitsib ringi kirjutada.
Jürka6. jaanuar 2018, 08:02
Kirjutada? Ega faili veebisaidilt oma blogilehele kopeerimine pole kirjutamine. Aga teravast pliiatsist on Mallukas niigi väga kaugel, üks naiivne ja ülimalt lihtsameelne olevus. Kui inimest hoiatatakse telefonitsi korduvalt võõra materjali tasulisest failist kopeerimise ja levitamise eest ning inimene sellele ei allu, on ta loomulikult ära teeninud seadusega ette nähtud karistuse võõra vara väärkasutamise ehk varastamise eest. Tahtis odavat kuulsust, aga läks vastupidi.
kolla6. jaanuar 2018, 08:24
Kopeerimine-kirjutamine-ülekirjutamine.Väga tark oled.Uuri mangi luuludest,et kas ehk saad aasta lõpuks veel teravamaks.
Jüõrka6. jaanuar 2018, 08:28
Väljend oli "viitsib ringi kirjutada". Kui palju viitsimist siis copy-paste tegevus nõuab
Jürka6. jaanuar 2018, 08:33
Kommentaator Kolla arvates oli tegemist ikka ringikirjutamisega, sest copy-paste tegevus ei nõua ju vähimatki viitsimist.
6. jaanuar 2018, 08:27
to kolla: ja palju sinu igapäevane umbluu maksab? ühel hetkel võid sinagi olla see vanamehenäss või vanaeit, kelle tegevusi mitte millekski ei peeta. kohustust ei ole lugeda midagi, mis ei meeldi.
To kolla6. jaanuar 2018, 12:24
Järelikult ennustab paljudele õigesti, miks muidu nii populaarne ja loetav horoskoop. Ega need, kes umbluud kirjutavad ja ennustavad, need kaua kuulsust ei saa.
pluuto6. jaanuar 2018, 07:30
oh jummel, kas tõesti inimesed loevad seda haige mehe jaburdust?
?6. jaanuar 2018, 07:47
Jürka6. jaanuar 2018, 08:03
Jutt on Igor Mangi horoskoobist, Igor Mang on aga siiamaani igatahes mees olnud.
pluutole6. jaanuar 2018, 09:48
asi ei ole ju Mangis vaid malljukas. tema tegevust võib ju otsesõnu varguseks nimetada.
Ma tõesti ei tea6. jaanuar 2018, 07:20
kes on Mallukas,pildil läikivate punnpõskedega piiga,aga see ei ütle mulle midagi.Tahan
õelda seda, et inimesed ärge tühja nägelege omavahel,on targematki teha.
Segi läinud6. jaanuar 2018, 06:39
Kuna tegemist on ühe enim loetavama horoskoobiga Eestis ja selle lugemine on tasuline ???
AGA kui Mallukas maksis !
KAS ON KEELATUD seda lehte,ajakirja jne... teistele näidata,EI USU !
Ainult ise tohib lugeda ja PEAB vaikima mis kirjas oli ?
MAKSTUD ON loen keset Vabaduse väljakut kõigile kui tahan seda salastatud horoskoopi!
Haiged olete Maalehes 100%
6. jaanuar 2018, 07:57
Mallukas teenib blogimisega raha, seda ei tohi raha tegemiseks kasutada.
Aga6. jaanuar 2018, 08:23
millepärast siis see horoskoop internetti pannakse kui teda jagada ei tohi.Kirjutagu oma paberile ja pangu kappi.Aeg on muutunud ja igasugu jagamisteenused on moes,inimesi kutsutakse ülesse kokkuhoidlikkusele ja säästmisele.Miks peavad kõik maksma kui üks inimene juba maksis.Ajaleht ja mang on oma raha seega saanud.Enamik inimesi just tahab,et nende tegemisi promotakse ja laigitakse .
To Aga6. jaanuar 2018, 12:35
Kujuta nüüd seda ette kui autor kirjutab raamatu ning üks ullike ostab raamatu ja mõtleb, et paneks teistele ka tasuta lugemiseks netti. Kui sul on ikka tuhandeid blogilugejaid siis sa ei tee nii.
Kuule, jagaja6. jaanuar 2018, 18:30
Mul oleks vaja just sinu televiisorit, arvutit ja telefoni, kasutan neid sihipäraselt (telefoniarved laekuvad sulle jne).
Ära keeldu sest nagu sa ütled - me jagame ju enamus asju siin elus, mis selles imelikku on?
oeh7. jaanuar 2018, 10:38
Levitamise õigus maksab tunduvalt rohkem, kui oma tarbeks poest raamatu ostmine. Naabri Maalile lugeda andmine pole veel levitamine.
Jürka6. jaanuar 2018, 08:05
Seaduse mittetundmine ei õigusta selle rikkumist, tasub meeles pidada.
ise oled6. jaanuar 2018, 12:29
Kas sa ei saa aru et autoriõigustega materjali ei tohi eksponeerida oma blogis ega kuskil mujal, selleks peab plekkima pappi kui tahad seda teha, aga sedasi ilma loata, no camoon. Mallupallu on blondiin.
külamammi6. jaanuar 2018, 22:39
Ma ostsin ka poest Maalehe. Lugesime vanamehega läbi ja viisime naabrimutile lugeda.
Kas peame ka levitamise eest trahvi maksma Maalehele.
Mallukas sai põske6. jaanuar 2018, 05:22
hahaahahhahahahahahaaahahahhaahah väga naljakas
Mann6. jaanuar 2018, 05:03
Huvitav, mis siis ei sobinud. Jee- uskuge aga soolapuhujaid!!!
Mann6. jaanuar 2018, 05:01
Toetan Mallukat- kõik ajalehed muud ei teegi, et antakse lugeda paar rida ja siis- OSTA ARTIKKEL.
Selline tunne, et ju siis ei tulda enam majandamisega muudmoodi toime. Pole kunagi sellisele väljapressimise liimile läinud ja ei lähe ka. Ja pealegi - sellist möla oskab iga loll ajada, nagu need suured sensitiivid. Kus nad siis on, kui suured õnnetused juhtuvad või inimesed müstiliselt kaovad?
Kui Estonia põhja läks, polnud sadamakail ühtki nn. selgeltnägijat inimesi takistamas- see laev läheb põhja!!! Ja nii edasi. Ei ole mingit põhjust üldse neid totraid ennustusi lugeda- mõnele kerge sissetulek...Nad ei suuda üles leida kadunud inimesi- kus need võimed on???!!!
Jürka6. jaanuar 2018, 09:34
Keegi ei käsi neid tasulisi artikleid osta. Kas ära loe üldse, osta paberleht või ole rahul sellega, mida sulle antakse täiesti tasuta. Ja muide, kas sina ajalehes tööl olles teeksid tasuta tööd?
To Jürka6. jaanuar 2018, 12:36
Tasulised on paberis ilumunud artiklid. Mis mõte siis paberilehtedel oleks kui seal olevad artiklid netis tasuta oleks? Poest tahad ka tasuta piima ja saia saada või?
Jürka6. jaanuar 2018, 17:13
Loe mu kommentaar uuesti läbi, siis saad ehk aru, et ütlesin täpselt sedasama, mis sinagi..
Tõnu6. jaanuar 2018, 04:46
Kujutame nüüd ette, et Maalehe tiraaž on vähenenud mingi arvu võrra. Osa tiraaži vähenemisest on tulnud sellest, et lugejatest tainapead on saanud oma horoskoobi kätte Malluka blogist, osa aga selle tõttu, et osa lugejatest tainapäid on saanud targemaks ning ei osta enam horsoskoobiga lehte. Maalehel võib olla õigus nõuda Mallukalt kompensatsiooni täpselt nii paljude lugejate eest, kui paljude puhul ta suudab tõestada, et antud lugeja jättis Maalehe ostmata selle pärast, et ta luges horiskoopi Malluka blogist.
Kas tegelikkusele mitte vastavate väljamõeldiste levitamine kuulub autoriõigusega kaitsmise alla? Tegelikkusele mitte vastavate väljamõeldiste levitamine isikliku kasu saamise eesmärgil on pettus ja kelmus. Viimased asjad olid vanasti kriminaalkorras karistatavad, kas need on seda ka nüüd?
Igor Mang ja Maaleht peaksid olema pettuse ja kelmuse eest kriminaaluurimise all, Mallukas peaks olema seda juhul, kui ta tõepoolest sai nende tegelikkusele mitte vastavate väljamõeldiste edasi levitamise eest kasu.
Jürka6. jaanuar 2018, 09:37
Kus nendes horoskoopides on öeldud, et need asjad ka tegelikult peaks juhtuma? On ju selgelt öeldud, et see on ennustus. Ja muide, aasta alles algas, alles aasta lõpus saab öelda, mis läks täppi ja mis mitte. Mina neid horoskoope kunagi ei loe, aga igal aastal ilmuv eelmise aasta analüüs näitab, et suur osa ennustustest läheb täppi, nii kummaline kui see ka pole.
Tõnule6. jaanuar 2018, 10:10
ajalooliste romaanide sisu ka ju suures enamuses tegelikkusele mitte vastava sisuga. järelikult on ka nende autorid süüdi pettuses ja kelmuses. järelikult võib ka nende teoseid kopeerida ja tasuta jagada. kas nii
raamatukoi7. jaanuar 2018, 19:42
Veel ebaseaduslikumad on ulmekad ja krimkad! Muinasjutud tuleks aga päevapealt ära keelata.
Mallukas peaks6. jaanuar 2018, 03:53
nüüd tegema oma blogis erinevate horoskoopide võrdluse ja ka enda ennustuse.Võtma selle Mangi horoskoobi ja veel maailmast mõned horoskoobid,ning analüüsima nende erinevusi ja paikapidavust.Analüüsida võib ju ikka teiste üllitusi,isegi raamatuid arvustatakse.Tõe väljaselgitamine on väga tähtis ja selline põhjendus kõlbaks kohtusse väga hästi.
no ei ole ju nii6. jaanuar 2018, 06:05
sel juhul peab tegema ise selle arvustuse, aga kopeerida mangi teksti ei tohi. võib kirjutada, mis ta sellest arvab, aga mitte teksti ennast, saad vahest aru? aga ta varastas teksti ja avaldas, selles ju see probleemgi.
Ta6. jaanuar 2018, 06:35
ostis selle teksti ikkagi ja avaldas oma lugejatele.Milleks peaksid kõik ostma,sõpradega võib ju jagada.Raamatuid samuti jagame.
Jajah6. jaanuar 2018, 08:01
praegu on ju jagamismajandus moes.Käige ajaga kaasas.
To Ta6. jaanuar 2018, 12:41
Sulle meeldiks, kui üks arvaks, et võtab õige sinu kirjutise, avaldab tasuta ja kogub sellega endale kuulsust. Väga hästi ei usu, et ta ei teadnud, mida ta teeb.
mul6. jaanuar 2018, 03:50
oli eile kõht lahti. tuli sellist rohekat vedelikku sealt tagumikust. Ise eelmine õhta, kui nii hirmsasti ajas peeretama, mõtlesin, et pole nagu midagist nii väga sisse ajand. Aga see selleks.
Merit6. jaanuar 2018, 11:26
Tõid näite Malluka blogist või?
No6. jaanuar 2018, 03:40
aga horoskoop on ju ainult üks.Pole vahet kes selle kirja pani.See on sama mis ilmateade.Kui horoskoobi meistrite horoskoobid on erinevad,siis järelikult on tegemist valega.Maailmas on järgneva aasta kohta sadu horoskoope avaldatud ja ajaleht peaks olema õnnelik,et proua just nende lehes oleva avaldas.Ei saa autoriõigusega kaitsta asja ,mida on maailmas väga palju .
To no6. jaanuar 2018, 04:18
Ei saa kaitsta asja, mida on maailmas väga palju? Sellise loogika järgi ei saaks autoriõigusega kaitsta kunstiteoseid, raamatuid, muusikat sest neid on samuti väga palju ja erinevad pealekauba. Ajalehel võib nii suure lugejaskonnaga blogi tõttu saamata jääda suur kasum.
Ajalehele6. jaanuar 2018, 04:40
ja Mangile tuleb ainult kasuks kui teda kusagil promotakse.Tänapäeval kus internetis on inimestel võimalus valida miljonite uudiste või kirjutiste vahel,tundub pisikese lehe nõue naeruväärne.Mang on ju avalikult rääkinud mida toob järgmine aasta tema arvates.
Miks6. jaanuar 2018, 08:45
peab selliseid asju kaitsma?Pannakse internetti ülesse ja siis minnakse hulluks.Jätku enda kätte see horoskoop ja siis kaitsku.
To Miks6. jaanuar 2018, 12:43
Nii peabki tegema, kui ostad siis loe ise, mitte ära jaga seda oma tuhandete lugejatega.
raadios teles6. jaanuar 2018, 06:39
võetakse iga päev uudised ette ja kommenteeritakse loetakse neid,,
malluka koduleht on konkurent maalehele??
Mis toimub Maalehes???6. jaanuar 2018, 03:08
EAÜ nimekirjas pole ühtegi Mangi leida.
Maalehe väljapressimine isehakanud autorikestele???
6. jaanuar 2018, 07:58
Maaleht omab seda horoskoopi
Inno ja Irja tähistaeva horoskoop 2018. aastaks (absoluutselt täpne!) 6. jaanuar 2018, 02:39
Keda huvitab mingi Mangi horoskoop? Kindlasti täielik möga. Tunneme kaasa vaesele Mallukale, et ta nüüd niisuguse s... sisse on sattunud. Lugege parem Inno ja Irja tähistaeva horoskoopi. Meie, kelle perekonnanimigi astroloogilistele teadmistele viitab, oleme horoskoopidega kõige paremini kursis :).
Niisiis, mida toob algav 2018. aasta kaheteistkümnele tähemärgile?
https://innojairja.blogspot.com.ee/2018/01/inno-ja-irja-tahistaeva-horoskoop-2018.html
selgitus6. jaanuar 2018, 02:08
Varga järelt varastamine pidi kõige õilsam tegevus olema. Hääd jõulu !
kae nalja6. jaanuar 2018, 02:06
Meedia otsustas avalikuse kannatuse ja õiglustunde proovile panna. Selle pealt saab küll lihtne ennustada olema, et Maaleht kaotab mingi hulga lugejaid ja keegi ka oma koha. Kas just peatoimetaja aga keegi ikka. Oleneb, palju lugejaid loobub.(ps, see ennustus oli jumala tasuta võib avaldada kus iganes)
Roman6. jaanuar 2018, 04:58
Maaleht kaotab lugejaid, sest Mallukas? Päeva parim nali.
just6. jaanuar 2018, 06:11
tuima näoga õigustad vargust. lahe siis ju. ilmselt ise oled ka varas, arvutis kasutad piraattarkvara jne? aga kui keegi sinult midagi varastaks, siis kiunuksid mis jube, mis?
ja ma nüüd just hakkan maalehe lugejaks, et nad selle ülbe pooletoobise kohtusse andsid.
To 02:066. jaanuar 2018, 12:44
Mangi horoskoop ei ole kuskil täies mahus tasuta.
just6. jaanuar 2018, 12:47
pole seda lehte kunagi lugenud ja ei hakka ka. Maaeluga või põllumajandusega pole sellel lehel midagi pistmist
tibu6. jaanuar 2018, 01:49
karistusseadustik.
§ 219. Autorsuse rikkumine
(1) Võõra isiku teose või teose esituse, samuti võõra leiutise, tööstusdisainilahenduse või mikrolülituse topoloogia oma nimel üldsusele teatavaks tegemise eest –
karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
Sedaviisi6. jaanuar 2018, 03:07
Mang pole kuskil Eesti ühingus autoriks registreeritud...vähemalt mitte mangi nime all
To Sedaviisi6. jaanuar 2018, 04:22
Sa ei pea mingiks autoriks olema kuskil regsitreeritud. Keegi, kes pole registris kunstniku, muusiku, fotograafina jms. registreeritud, selle töid võib oma hüvanguks ära kasutada? Päris nii see ikka ei käi. Loomulikult toob sellise populaarse horoskoobi avaldamine ja uudised sellest tema blogile vaatajaid juurde, aga nii ei tehta. Horoskoopide uskumine või mitteuskumine ei puutu antud olukorras üldse asjasse. Nii või teisiti on rikutud kirjateose autori õiguseid.
kasperski6. jaanuar 2018, 10:22
see on sama , kui sa piraattarkvara levitad: muidugi sa ütled et see on TÄPSELT SEE PROGRAMM, mida muidu peaks ostma, aga minu lehelt saad tasuta!!!, sa ju varastad omanikult !
tibu6. jaanuar 2018, 01:32
huvitav, selle iniumesel (blogija), kes oma isiklikku elu tunhandetele niimoodi avalikult näitab, peab ikka kõrvade vahel midagi väga,väga viga olema...
kana6. jaanuar 2018, 06:13
tema lugejatel samamoodi. kurb tegelikult.
ka.na - ei tohi vist seda lindu kirjutada, läks modele6. jaanuar 2018, 06:13
tema lugejatel samamoodi. kurb tegelikult.
vombat6. jaanuar 2018, 01:25
Pada sõimab katelt.
Need horoskoobid on täiesti mõttetud asjad ja nende levitamine veel mõttetum.
To vombat6. jaanuar 2018, 04:23
Pada sõimab katelt ei kehti selles loos. Vahet pole kas kellegi arvates on mõttetu, kellegi teise kirjutise, loomingu kasutamine loata on siiski vale.
6. jaanuar 2018, 10:20
mitte ainult vale vaid lausa vargus
nujah6. jaanuar 2018, 13:07
kogemata sattusin siia kommentaariumisse. Ühele mu lasteluuletusele on tehtud 3 viisistust ("Laps ei kasva lärmiga"), mitte üks neist viiisiistajatest ei teavitanud mind ega küsinud luba. Ilmus kassett, CD, laulik. Kui hakkasin viimaks õiendma, oli edasine veelgi valulikum kui oleks olnud kogu see värk puudutamata jätta. Las aga varastavad!!!
Hihhii6. jaanuar 2018, 07:32
Mang lubas palju,palju raha, aga Paukson,et tuleb väga raske rahaline aasta.Kumba nüüd usun ja kumba kohtusse kaeban.
To Hihhii6. jaanuar 2018, 12:52
Kui raamat ei meeldi, kellele kaebama lähed? Mis tähemärk oled, kui võib küsida? Pauksoni horoskoop sai loetud ja ei tule ette, et kellelegi oleks üleüldiselt rasket rahalist aastat lubanud.
Mallukas6. jaanuar 2018, 01:16
on diagnoos, nagu eelnevalt on kõlanud ei ole eetiline piiratud vaimsete võimetega inimeste käest midagi seaduslikult nöuda
Roman6. jaanuar 2018, 00:50
Eesti parim blogija mitu aastat järjest? Ja ei teeni midagi? Mis asja?
Paras 6. jaanuar 2018, 00:47
Kristiina6. jaanuar 2018, 00:45
Sa ei tohi neile alla anda! Olen malluka poolt sest need sionistidest autoriõiguslased on läinud liiale. Väide,et blogija teenib on üldjuhul vale,rääkimata FB kasutajast. üldiselt jama. Mallukas vist natuke teenis reklaamiga.Võiks olla tõesti nii nagu alati: ärilisel eesmärgil keelatud,muul juhul mitte. Ma olen teinud Facebookis nii ja enamus on.. 4-5aastat tagasi olid artiklid vabalt saada ka tasuta ning ajalehed elasid ikka ära. Kurat aitab neile selle eest et maksan lugemise eest. Rehkendagu lekked siis hinna sisse! Need kes lugemise eest maksnud jäetagu rahule seni kui pole äritulu teenitud. Enesetapu mõtetele ajab see elu siin riigis. Mallukas tee ära sellele riigile. Vihkan meediat ja riigi võimu. Isegi vabariigi aastapäevast on savi ja hümnist ka savi. Vaat selle pärast. Elu oli normaalne sajandivahetusel kui oli juba internet..
Tõstku või 2x hinnad! Vabadus maksab ka midagi. Mõni aasta tagasi oli piraadipartei täiesti seaduste piiril tegutsemas. Püüdsin juba varem ühendust võtta aga meil ei tööta. Neil oli FB leht. Nad ei võideldnudki ärilise varastamise nimel vaid just selliste lolluste vastu nagu see(inimene ise ostnud) või Eiffeli torni pimedas pildistamise keeld mida kõik rikuvad.. Õigesti teevad.
Ok tunnistan,et mallukas võib olla teenis aga iga suvaline FAcebooki kasutaja küll nende alla ei lähe.. Inimesed ei loo FB või isegi blogi üldiselt raha nimel. Minu teenistus on 0 ehk hobi
Alekõrs, 5a T A U N6. jaanuar 2018, 00:54
O5ta 3lu
Seadus on KÕIGILE täitmiseks!
to Kristiina6. jaanuar 2018, 01:33
oh, naine, naine... hakka ometi kord mõtlema...
Soovitus...soolapuhujatele6. jaanuar 2018, 03:19
Ja sina hakka EAÜ nimekirju lugema
Jürka6. jaanuar 2018, 11:13
Ärge olge liiga julmad Kristiina Alekõrsi vastu. Ta on minu teada ratasoolihaige ning lisaks ka kerge vaimupuudega, mida ta muide ise tunnistab. Piisab miinuste panemisest.
Unga6. jaanuar 2018, 01:46
Ääretult vastil inimene oled . Kui Sul on sellest riigist ja hümnist suva siis tõmba kähku lesta või poo end üles , Sa lambapea!
EAÜ nimekirju vaadates6. jaanuar 2018, 03:19
EAÜ liikmete nimekirjast ühetgi MANGI ei leia.
EAÜ liikmetele laieneb seadus, mitte isehakanud "autoritele"
To 03:196. jaanuar 2018, 04:25
Ahsoo, niiet kõik loomevaldkonna inimesed peavad olema mingites registrites, vastasel juhul võib uga suvaline blogija kasutada nende luuletusi, kirjutisi, fotosid ja kunstiteoseid?
6. jaanuar 2018, 08:01
Nii see asi ei käi totukene.
Isegi sinu tehtud pildi sinu loata kasutamine on autoriõiguse rikkumine.
Jürka6. jaanuar 2018, 08:09
Autoriõigused kuuluvad pärast loo müümist nüü jäädavalt Maalehele, seda võiks enne vaidlema hakkamist teada.
to EAÜ nimekirju vaadates6. jaanuar 2018, 10:31
ega Mang seda raha nõua vaid Maaleht.
kristiinale6. jaanuar 2018, 10:29
nii et sina savi õigustad vargust. äkki oled ise samasugune nagu see malluka. mis aga puutub riiki, siis sul on alati võimalus minna sinna kus parem. aga usun, et ükskõik kuhu sinusugune savi ka läheb järgneb sellele vihkamine. probleem ei ole ju riigis vaid sinus eneses. sinusugustel pole kuskil piisavalt hea. loe parem mallukat ja ülista teda edasi.
Kristiina 6. jaanuar 2018, 15:53
Ma pole elu sees varastanud ega kopeerimisel tulu teeninud. Mallukas on aga mina ei. Puhas eputus ja vaeste aitamine. S.h. Invaliidide kohta käivaga.
mari6. jaanuar 2018, 00:44
Suht hirmus, et sellisel inimesel on mingid jälgijad. Kas oma elu ei olegi?
Arvamusliider vist ikka hoopis.6. jaanuar 2018, 00:33
Kes see Mallukas on mingi koduloom või?
00:336. jaanuar 2018, 02:50
Tõesti või6. jaanuar 2018, 00:26
Aga kui palju peaksid peavoolumeedia ajalehtede omanikud kahjutasu maksma alatu laimu eest parimate inimeste suhtes, vassimise eest olles koostöös Reformi tagatoa inimestega.
Millised on "parimad" inimesed?6. jaanuar 2018, 01:00
Kuidagi meenus kõvaskimuti pareerimine meedias oma kerjandusega - tuli välja ju, et polegi nii parim inimene ühti?!
Nii ei saa tõesti. Asju tuleb suuremas pildis vaadata6. jaanuar 2018, 00:16
Olen metsamees6. jaanuar 2018, 01:08
Fail eemaldatud. Pole vaja teil tasuta lugeda, kui mina pean maksma.
möhh???5. jaanuar 2018, 23:50
mismõttes ma ei tohi jagada mingit horoskoopi??
Ei usu siin keegi, et just sellepärast maalehte ei osteta... see leht pole enam lihtsalt nii põnev, kui varasemalt oli ja keegi ei tahagi seda lugeda
Mis vahet seal on.. blogis jagamine või FB seinal jagamine??
Ärgu ikka lolliks see maaleht mingu, mis imeasi see horoskoop siis on?? Lollitamine vaid :(
Tobeda horoskoobi eest raha6. jaanuar 2018, 00:25
Ma ei annaks küünemusta ka mitte udupeade muinasjuttude eest.
just6. jaanuar 2018, 01:23
jagamine on tegelikult reklaam ja Mallukas peaks hoopis raha saama
6. jaanuar 2018, 08:01
Ta ei jaganud linki vaid sisu.
To möhh???6. jaanuar 2018, 04:28
Mangi horoskoop on üks populaarsemaid Eestis. See, et keegi isiklikult horoskoope ei usu, ei oma üldse tähtsust. Võib ju öelda, et sulle ei meeldi luuletused, õigstamaks kellegi luulekogu avaldamist oma blogis. Loomingu sisu pole oluline. Pealegi, talle anti kolm hoiatust see horoskoop maha võtta.
Tundub et5. jaanuar 2018, 23:47
arvavad, et niikuinii nad ei saaks sellist summat ametlikult müües, seega võtsid võimalusest kinni ja nõuavad nüüd hulle kahjutasusid.
ma ei ole küll selliste asjade lugeja ja ei ostaks, aga... kui oleks, siis sellise haige käitumise peale juba puhtast trotsist ei ostaks mingit horoskoopi.
Mallukas ei teind küll õigesti kui tasulist kraami niimoodi jagas aga see karistus on way liiga karm ja ei tekita mingit tahtmist selle väljaandega tegemist teha.
vastupidi6. jaanuar 2018, 06:17
seisavad oma õiguste eest ja minus tekitab just soovi lugeda nende lehte. mallukast e soovi midagi teada ausalt öeldes.
to tundub et6. jaanuar 2018, 10:35
pääseb isegi hästi. võiks ju ka kinnimajja sattuda.
maamees5. jaanuar 2018, 23:44
No pole selle Mangi saasta fänn ega loe ega kuula mingeid soola puhujaid, inimesed hoidke eemale sellisest jamast ,pole üldse väärt oma vaimu ja aega tühjalt raisata !!!!
To maamees6. jaanuar 2018, 04:30
Teised loevad ja usuvad hoolimata sinu arvamusest. Pealegi Mang ennustab üsna täppi, miks muidu tema horoskoobid populaarsemaid on. Kui ajaks jamajuttu, kaoks huvilised kiirelt, kuid tema ennustused pole mingj ümmargune jutt vaid annab kindlaid sündmusi ja kuupäevi.
maamehele6. jaanuar 2018, 06:18
kõlab umbes nii, et kui sinu meelest kalamari on paha, siis seda võib vabalt varastada? ehk et kuna horoskoobid on s aa st, siis seda võiski varastada?
maamehele6. jaanuar 2018, 10:38
isegi kui ma pole mingite horoskoopide lugeja, ei arva ma et iga ühel on õigus neid ilma omaniku loata jagada. maalehe poolt ainuõige samm.
Leeninit tsiteerides5. jaanuar 2018, 23:43
Kunst kuulub rahvale, ta peab tungima oma kõige sügavamate juurtega laiade töötavate masside kõige suuremasse tihedusse.
Jorma5. jaanuar 2018, 23:36
Inimesed on vist aru saanud, et sellist saasta pole mõtet lugeda. Täna olid kõik poed seda maalehte veel täis
hmm5. jaanuar 2018, 23:25
Vaevalt et Maaleht kohtusse minnes küll päris sellise summa saaks, teisalt aga läheks Mallukal kohtukuludele hulga rohkem kui hetkel küsitud ja süüdi jääks igal juhul.
point6. jaanuar 2018, 00:03
leht, kes ruineerib tavalise pere elu, kaotab ka lugejad
Mitte alati6. jaanuar 2018, 01:02
mina kiidaks küll lehte - keegi peab sellele alatule mullikale ära lõpuks panema. tema ülbus on piirid ammu ületanud
00:036. jaanuar 2018, 02:52
Õhtuleht kaotab ka lugejaid Saagimi PILTIDE pärast!
Ahsooo6. jaanuar 2018, 03:26
Olete Maalehe peatoimetaja?
to point6. jaanuar 2018, 06:20
vot eksid, pakun, et saab just juurde, mina näiteks enne ei lugenud, nüüd hakkan ostma. mulle meeldivad need, kes seisavad oma õiguste eest ja pooletoobistele nende koha kätte näitavad. mallukasugune "ajuhiiglane" on allpool igasugust taluvuspiiri.
Jürka6. jaanuar 2018, 08:13
Oi-oi, sa solvasid nüüd Mallukat, nimetades tema peret (tegelikult ju avalikkusele pidevalt presenteeritut) tavaliseks pereks.
to point6. jaanuar 2018, 15:04
Kuidas seda ruineerimiseks nimetada saab, kui paluti korduvalt kogu sisu eemaldada aga sn Mallukas seda ei teinud? Respect Maalehele, et nad eelnevalt hoiatasid, mitte ei tulistanud.
ega see pole ainuke5. jaanuar 2018, 23:21
juhtum ,kus daame end rumalaks teeb.
mina6. jaanuar 2018, 00:04
kas keegi on veel tähele pannud, et selle sooja talvega on nii palju tuutusid välja ilmunud, kes avab isikliku jõulutunneli, kes kopeerib tasulised artiklid lugemiseks välja, kolmas arvab, et pärast presidendi uusaastakõnet pole vaja hümni enam mängida.
kalevipoeg soomest olen ä5. jaanuar 2018, 23:18
5. jaanuar 2018, 23:18
no jo hhaidii kus on alles summa.tule vöta mult laenuks beib kui sul endal pappi ei ole.meil tüüpidega objektil ikka normaalselt makstakse.jee jee jee.enne panin viskit,praegu konni jou jou jou.t ra mul bemmil soundisüsteem ka ei maksa nii palju kui too trahvisumma sellele t ibile n ah.täitsa p tsis.no,n aised akkan r aha lugema vä? mul p appi s itax.t ra varsti avanss ka tulekul.p appi on ä.te seal eestis sööge makarone, meil iga päev l iha laual plää
NÜÜD5. jaanuar 2018, 23:17
Aitab vaid kiirelt vanim amet.
5. jaanuar 2018, 23:10
las aga maksab, omad vitsad peksavad.
mnjah5. jaanuar 2018, 22:57
vaat nüüd tahaks küll kohtupretsedenti! Kas ühe teenimis-ja kuulsushimulise isiku horoskoobiluulud on ajakirjandus või ilukirjandus, et selle eest maksab üleriigiline nädalaleht? Kui need on avaldatud, siis kuidas saab takistada nende kopeerimist? Ma pole ka tolle Malluka lugeja, kuid ma ei usu, et ta neid oma nime all oma blogis avaldas - ilmselt on ikka ka viide, millega tegu ja kust. Seega - tahaks kohtupretsedenti, sest sellega saaks Eesti Vabariigis selgemaks, mismoodi mingi mullikestepuhuja toodangut juriidiliselt nimetatakse!
5. jaanuar 2018, 23:16
Ma lugesin oma sõbrannadele seda jama maalehest. Mis nüüd levitamise eest tuleb ?
6. jaanuar 2018, 10:42
järgneb karistus. nii kaua koodeksiga vastu pead kuni seadused peas
Zallala7. jaanuar 2018, 00:00
Kui täide läheb siis maksad.kui ei lähe siis ei
juriidiliselt5. jaanuar 2018, 23:19
peaks mangi horoskoop olema faktipõhine ja vale levitamine karistatav.
5. jaanuar 2018, 23:27
faktid on siis planeetide asendid, aga ülejäänu?
Kopka5. jaanuar 2018, 22:51
Leht maksis 1.60
Kas tõesti oli ületamatu kulutus, et seda pigem salaja lugeda?
mills uudis5. jaanuar 2018, 22:57
Mallukas maksab ära ja jääb ülegi veel !
5. jaanuar 2018, 23:28
seda lihtsalt ei ole piisavalt müügil ja tellima selle pärast ei hakka.
kopkale6. jaanuar 2018, 10:47
üks leht maksis 1.60 aga sisu maksis rohkem. ostes lehe võid sa seda lugeda ja teistega jagada aga sisu kopeerida ja siis jagada ei tohi. see läheb seadusega vastuollu.
Nii6. jaanuar 2018, 13:02
Ja lehte trükiti üks eksemplar, eks.
Toomas 5. jaanuar 2018, 22:42
Mälluka diagnoos on aju häire - väga kurb...
maaleht5. jaanuar 2018, 22:32
peab üksipulgi saamata jäänud tulu lahti kirjutama, kui tahab kohtusse minna ja tõendama, et see oleks neile ka laekunud. see polegi nii lihtne, et kirjutad suvalise numbri. ilmselt on tegemist väljapressimisega, mida advokaadid harrastavad. mingi mangi horoskoop sellist summat välja küll ei anna.
Iroonman5. jaanuar 2018, 23:23
Kuidas see kahju arvestati, kas selle summa eest jäi Maalehti müümata? Tegelikult tuleks Maaleht kohtusse anda rahva lollitamise ja eksiteele viimise eest "eriti suures ulatuses"
Asi lootusetult5. jaanuar 2018, 22:31
õiglane - ainult nii jõuab asi kohale beibedele kes maast ega ilmast ei jaga ja lootuses mitte tööd teha ennast tähtede tippimise teel teostada on otsustanud.
Tellija5. jaanuar 2018, 22:28
Lugesin Mangi horoskoopi ja viska või pael kaela - tulevik on tume. Edda oma aga lubas suurt armastust ja lotovõitu
5. jaanuar 2018, 22:59
milles siis küssa, võta oma tegevuse aluseks siis Edda eelnõu.
5. jaanuar 2018, 23:25
Ma siis mürgitan vana mehe ära ja ostan bingo-pileteid
5. jaanuar 2018, 22:22
Maalehe nõue on täiega õigustatud. Just vaatasin, et Mallukal käib päevas 49 606 inimest lugemas ja teenib reklaami müügiga 23 496 dollarit aastas:
https://weberank.com/Mallukas.com
mida6. jaanuar 2018, 04:23
need peaaegu 50 000 inimest sealt loevad?Peab vist ise ka lugema minema,et eluga kursis olla.
Õige6. jaanuar 2018, 09:57
jargmine kord videolaenutusest filmi ostad, siis vaata üksinda, teiste pereliikmetega ei tasu jagada. Saad veel erinevatest suundades kahjnõudeid.
Lepiku Salme5. jaanuar 2018, 22:15
Valede levitamise levitamise eest saab 6000?
Laine Jäägerfreund-Rozenkampf5. jaanuar 2018, 23:10
Õiget juttu räägid. Mina ka seda mula ei usu!
See on5. jaanuar 2018, 22:11
nn. ajumakse. Mida sünnitusmajas kaasa ei antud, selle eest tuleb elus maksta (ja teine kord korduvalt). Aga lugejatele? Lugege edasi ja vahest pääsete kunagi makseta.
encore fois5. jaanuar 2018, 22:08
See mallukas on ennast videos teinud meelega nii rääbakaks ja koledaks, et kaastunnet äratada, et siis ta "crowdfundngu" (ühisrahastuse) tegemisele aluse saaks panna
Kas suundumus on sellele, et "annetage mallukale tema blogimise ja siutsumise tarbeks, et ausale tootvale tööle minema ei peaks"? :D
No5. jaanuar 2018, 22:07
6,5kilo ajab tutikarvad turri küll!
Ütlen jaa!5. jaanuar 2018, 23:00
sest kui karvad turris siis on ka tulistada maitsvam.
Olgem5. jaanuar 2018, 22:00
ausad! Siis horoskoobi järgi ei ela meist keegi! See lihtsalt ajudes kinni kōrva vahel! See on lihtsalt stressav kui peaks uskuma ja päev päevast vaatama tuhnima mis tuleb jne😂😂😂😂😂kōik see paras jama ja peale surutud ooper !
To Olgem6. jaanuar 2018, 04:33
Mingi suvaline kommentaator küll ütlema ei tule, mida keegi uskuda võib ja mida mitte jne.
6. jaanuar 2018, 10:51
võtke seda kui meelelahutust ja ongi elu ilus.
Vat kus lugu nüüd.5. jaanuar 2018, 22:00
Iga päev sel aastal on tulnud postkasti reklaam, et toode X suurendab p.e.enist mõne nädalaga. Proovisin, tulemused on fantastilised. Saan nüüd sellega puid lõhkuda, kala püüda, muru niita, oleks lund, saaks ka lund lükata. Vot kui ilus on elu eestimaal?
Ka mina olen juba proovinud5. jaanuar 2018, 22:09
Ja pean nentima, et niisuguseid tulemusi ma ei oleks elus osanud oodata - kasvab nii, et ragin taga ja juba on ta minust endastki suurem.
Minagi nendin5. jaanuar 2018, 22:15
Viskab pikkust nagu rukkioras :)
sugumürsk5. jaanuar 2018, 23:02
justament ! Asjal on jumet.
5. jaanuar 2018, 23:33
Rõõm kohe lugeda, et juba neli õnnelikku siin, aga mida te sellega peale hakkate, kui saladus pole?
Kallis inimene!6. jaanuar 2018, 00:07
Aga loe - sellega saab teha kõike!
Sellega saab lõhkuda ületalve ahjupuud, haljasalad korrastada, kalastada, ka lumehanged talitsetud - mida iganes sa hing vaid tahta oskad, ega see nimekiri pole ju veel ammendav.
See on nii hea mõjuga, et edaspidi ka keedab, koob ja küpsetab!
Tere6. jaanuar 2018, 06:33
Saab vähemald naerdagi ! Väga hea kommentaar😂😂😂😂😂😂😂😂
To 22:006. jaanuar 2018, 04:34
Kaua kopeerid uudiste alla seda viletsat nalja.
"uudis"?6. jaanuar 2018, 13:15
See oli küll väga vilets uudis ja siia selline riistanali on väga kohane - mullika spiraalipudenemine oli ju üksipulgi kõigile kättesaadav, see tema hala pole mingi uudis. Maalehel õigus ja loodan, et koidab päev kus see mullik saab niisuguse liti, et lõpeb tema laiamine.
5. jaanuar 2018, 21:57
Eelmise aasta, 1 aasta vana, horoskoobist mõne lõigu toppimine enda blogisse ja Maaleht läheb nii leili? Või ei meeldinud Maalehele, et Malluka puhul ei läinud pea ükski asi horsokoobist täppi?
LoL5. jaanuar 2018, 21:55
temaga ka alati ikka juhtub t elagu oma elu
Lõpetage5. jaanuar 2018, 21:46
norimine ilusate tüdrukute kallal.
lugejad5. jaanuar 2018, 21:48
Kas saame kunagi eestlastest SULIDEST ja VARASTEST ka lahti...? HÄBI neil ka ei ole!
to-Lõpetage5. jaanuar 2018, 22:01
Loodan, et see oli sarkasm. "ilus tüdruk"
to lõpetage6. jaanuar 2018, 10:54
ilust on asi ikka väga kaugel. vot harju keskmine on malluka kõrval lausa iludus.
m5. jaanuar 2018, 21:36
Tere siinsed kommiad esiteks et selist otsust teha seleks peab olema kohtu poolt kutse see nõue on epadavaline aialed peavad tõestama et on sellega tehtud kahju nõute
21:36-le5. jaanuar 2018, 21:49
LÕPETA oma põhikool ära ja õpi eesti keeles õigesti kirjutama!
to m6. jaanuar 2018, 10:55
kas esimene kl poole peal
Totu5. jaanuar 2018, 21:31
Palun selgitage probleemi olemust! Ma ei saa aru, mida Mallukas valesti tegi. Näiteks, kui mina panen oma FB seinale üles kuskilt neti ajalehest leitud artikli, kas see on siis kuritegu?
autoriöigus5. jaanuar 2018, 22:15
see on Maalehe äri Mangiga.
Naeruväärne!!!!6. jaanuar 2018, 06:34
Ja Mang peaks ise olema ōnnelik et ültse on horoskoobi lugejaid ja uskujaid
To Totu6. jaanuar 2018, 04:36
Kui artikkel oli tasuta ja viide algallikale olemas (mis tavaliselt mujalt võetud artiklitel on olemas) on kõik okei. Kui hakkad lisama artikleid, kirjutisi jms. mis muidu tasuta kättesaadavad pole siis on see vale.
otu6. jaanuar 2018, 08:38
Malluka blogi on tasuline ja ta teenis sellega raha,aga lollidelt tulebki raha ära võtta.Ega ta päris normaalne ei ole, aga mingile seltskonnale läheb tema harimatus ja roppus peale.Küll need kes teda fännavad selle raha kokku korjavad.
totule6. jaanuar 2018, 10:56
pealtvaataja5. jaanuar 2018, 21:31
Isehakanud staarkribajad usuvad tõemeeli, et neile on lubatud kõik - seni, kuni mõistus koju jõuab!
Üks näitlik õppetund kulub ära...
Maaleht6. jaanuar 2018, 06:17
vôiks natuke pingutada et lehte huvitamaks teha mitte ajada vaeste inimeste päid segi hookus-pookuse avaldamisega.
Küll5. jaanuar 2018, 21:29
plankton selle kinni taob.
Ämber5. jaanuar 2018, 21:28
Oleks see trahv veel asja eest, aga sellise möga pärast
ämbrile6. jaanuar 2018, 10:59
trahv ongi ju asja eest, sisu ei oma siin küll mingit tähtsust. tegu ja tagajärg
5. jaanuar 2018, 21:28
saamata jäänud tulu ei ole nii lihtne välja nõuda nagu mõni ette kujutab - seda on nimelt väga raske adekvaatselt hinnata.
Miks te seda internetis jagate?5. jaanuar 2018, 21:28
Ma ostsin ajalehe ja kopeerisin seda oma tutvusringkonnale ja nemad omakorda oma tuttavatele. Paberilt saab ju ka lugeda ja selle eest ei trahvita
6. jaanuar 2018, 08:04
sa ei teeninud ka selle pealt tulu mis mallukas oma lehel olevatelt reklaamidelt saab.
Miks te seda internetis jagate?5. jaanuar 2018, 21:28
Ma ostsin ajalehe ja kopeerisin seda oma tutvusringkonnale ja nemad omakorda oma tuttavatele. Paberilt saab ju ka lugeda ja selle eest ei trahvita
leo5. jaanuar 2018, 21:26
No aga plogib nats ja maksab ära. Plogimine toob ju ropult sisse, ega muidu sellega ei tegeletaks...
rs5. jaanuar 2018, 21:21
tallukas5. jaanuar 2018, 21:20
peab nüüd männiku venelastele maailma vanimat teenust osutama
Woodstock5. jaanuar 2018, 21:20
Teaduslikult töestamata seosetu hiromandi soga ei peaks avaldama ei Maalehes ega sotsiaalmeedias, samuti ei saa Maaleht nouda mittemillegi myymisest saamata jäänud tulult kompensatsiooni. Öhk ei maksa midagi!!!
karmale6. jaanuar 2018, 11:06
vot see näitab malluka taset. varas on varas.
Karman6. jaanuar 2018, 13:05
Tahtis kuulsaks saada. Nüüd ongi tuntud näppaja-blogija. Kulsus on kuulsus ju.
IRW5. jaanuar 2018, 21:10
Mangi solgipangi kiikav mallukas sai 6000-dese haisupahmaka
jummel5. jaanuar 2018, 21:09
No kahju küll, aga enne mõelgu ka mida kirjutab ja näitab. Ja nüüd mingi nutu postitus ka. :D Tõeline staarblogija...
.5. jaanuar 2018, 21:07
Paras.kunagi pidi see karma ju temani j6udma.Mul onkuradina hea meel .Las taob oma jama ise kinni
veel üks asi5. jaanuar 2018, 21:05
millest loobuda,peale rakvere liha,
tibu5. jaanuar 2018, 21:05
vansti nimetati niisugust asja varguseks...
Hus5. jaanuar 2018, 21:04
Heemm. Näiteks kui naabrimees peaks mu käest küsima läbi loetud ajalehte ning ma annan talle selle, siis kas ma saan jagamise eest kahjunõude selga?
oleneb lugejate arvust5. jaanuar 2018, 22:17
üks naabrimees ja vbl. paar veel ei kahjusta kedagi, Malluka blogijad on ju mingid tibid ning neid on omajagu.
Aga otseloomulikult6. jaanuar 2018, 10:00
Naabrimehe pealt sai tulu saamata, muidugi peab maksma... libauudiste ja click bait eest võiks ka inimesed kahjunõudeid saatma hakata
Aga otseloomulikult6. jaanuar 2018, 10:00
Naabrimehe pealt sai tulu saamata, muidugi peab maksma... libauudiste ja click bait eest võiks ka inimesed kahjunõudeid saatma hakata
husile6. jaanuar 2018, 11:02
lehte võid jagada aga sealt artiklite kopeerimine ja jagamine on keelatud
vaatasin kommentaaride laviini mõne loo all5. jaanuar 2018, 21:02
Kallid lugejad, keda teid seal lademes on, asi see siis igal ühel 2 eurot annetada ei ole...Teile ju meeldib see blogi?
On alles kari rumalaid6. jaanuar 2018, 08:45
Plankton tõttas abimissioonile, jah.
Khm5. jaanuar 2018, 20:58
Varga peas müts põleb?
Nojah5. jaanuar 2018, 20:55
Mang5. jaanuar 2018, 20:54
Mida horoskoop Mallukale endale ennustas? Aasta alguses tulevad jamad?
Mustu0076. jaanuar 2018, 00:00
Head aastat ennustas Mang