Saaremaa poliitik Maria KaljusteFoto: Maria Kaljuste/erakogu
Eesti uudised
4. jaanuar 2018, 13:28

Konservatiivsele saarlannale ei meeldi, et Ivo Linna reklaamib Saaremaad (166)

Ettevõtjast rahvuskonservatiivsele poliitikule Maria Kaljustele ei meeldi, et Ivo Linna, kes on naise arvates poliitiliselt sõltuv, reklaamib tema kodusaart Saaremaad. Naise arvates võiks seda teha mõni sõltumatum inimene, sest Linna reklaamib kergekäeliselt kõike alates kooseluseadusest ja lõpetades plastakendega.

Orissaare lähedal farmi pidav Maria Kaljuste püstitas nääripäeval suhtlusvõrgustikus küsimuse: "Kas sama mees - Ivo Linna, kes silma pilgutamata reklaamib olulisi poliitilisi vaateid, plastaknaid ja Crocse sobib ikkagi esindama Saaremaad ja kõikide tootjate jaoks nii olulist turundusühingu Saaremaa kohaliku toote märki?"

EKREst lahkunud naise postituse korjas omakorda üles Saaremaa leht Meie Maa. "Leht tegi mulli väga suureks," ütles poliitik oma postituse kohta kommentaariks Õhtulehele. 

"Ega ma muud ei tahtnudki öelda, et kui inimene võtab raha vastu kõige reklaamimise eest, siis ei ole tema sõnadel enam kaalu ja järgmine kord, kui me esindajat valime peaksime sellega arvestama. Olles ennast poliitiliselt positsioneerinud ei saa ta enam esindada inimesi, kes temaga sel teemal arvamust ei jaga," selgitas 2015. aasta naisettevõtjakas valitud Kaljuste, miks ei pea seda õigeks toidutootjaid, kelle hulgas on ka konservatiive, keda Linna oma reklaamitööga samuti esindab.

"See postitus sai alguse tegelikult arutelust kuidas inimeste arvamused mõjutavad nende parketikõlbulikust. Tõnis Mägi kohta kirjutati hiljuti, et on muusikuna "langev täht", kuna julges arvamust avaldada. Mina küll ei arva, et ta [Ivo Linna] muusikuna kuidagi viletsam oleks selle pärast, et ta esindab mulle ideoloogiliselt erinevaid vaateid. Küll aga ei taha ma teda esindusnäoks asjale, mis on erakordselt tähtis ja seda veel raha eest," rääkis naine.

"Ivo Linna on viimasel ajal muutunud teatud poliitilise vaate esilauljaks. Ja pole ta ainus saarlane... on veel neid, kellel pole kõik müügiks," lisab poliitik oma postituse kommentaarides. "Saaremaa tooteid reklaamib inimene, kes valjuhäälselt reklaamib ennast sellise liberaalse maailmavaate esindajana ja on ammu vaadete poolest täielikuks nišipoliitikuks muutunud."

"Ma jätan sellele kaunile daamile tema arvamuse. See, kuidas mina Saaremaad kiidan, on minu kui saarlase õnn ja õigus," lausus Ivo Linna Saaremaa lehele Meie Maa ja ütles, et temal on sellisest nišipoliitikuks sildistamisest täiesti ükskõik. 

MTÜ Saarte Koostöökogu tegevjuht Terje Aus selle mitu aastat kestnud kampaania tagamaid ei tea, kuid leiab, et Linna on hea valik, sest Saaremaaga seotud. "Kes siis veel võiks Saaremaa kaubamärki reklaamida, kui mitte Ivo Linna?"

Kui mõnele tootjale see ei meeldi, siis kaubamärgi kandmine ei ole tema sõnul mitte kohustus, vaid siiski võimalus. Ausi kinnitusel lepitakse tavaliselt kõikide tootjatega kokku nii reklaamikanalid kui -viisid ja kellegi toodet ei reklaamita vastu tootja tahtmist.