TEENIS MILJONEID: Macaulay Culkin tõi rahva kinno, aga ei saanud teenitud miljoneid enne täisikka jõudmist kasutada. Culkini isa ja ema läksid aga enne seda raha kasutamise pärast tülli ja läksid kohtusse vaidlema. Advokaatide eest maksti muidugi Macaulay teenitud rahast ja kui Culkin sai 18, siis oli tema raha kohtuveskites laiaks vaieldud.Foto: (Moviestore/REX)
Inimesed
3. jaanuar 2018, 13:27

Lapstähtede allakäik: „E.T.“ staar oli 11aastasena alkohoolik (1)

Lapstähe saatus pole kerge. Seda tõestab väikese hiiglase skandaalike ja sama tõdes eile ka endine lapsstaar Toomas Uibo. Mis on saanud aga Hollywoodi tuntuimatest lapsstaarides?

Judy Garland

16aastasena muusikafilmi „Võlur Oz“ valitud Judy Garland oli Hollywoodi kuldajastu suurimaid lapsstaare, kuid võtetel langes ta liliputnäitlejate ligitikkumise ohvriks. Lisaks olid produtsendid Judyle ja teistele lapsnäitlejatele aastaid erguteid sisse söötnud. Garland sattus tablettidest ja viinast sõltuvusse, üritas korduvalt enesetappu ja suri 47aastasena barbituraatide üledoosi.

Drew Barrymore

Kuulsa näitlejadünastia võsuke Drew Barrymore mängis 11kuusena telereklaamis, debüteeris kinolinal viieselt ning kaks aastat hiljem, 1982, tegi ulmefilm „E.T.“ seitsmesest tüdrukust staari. Kombinatsioon „hoolimatud vanemad ja kuulsus“ mõjus Drew'le laastavalt: 11aastaselt oli ta alkohoolik, 12aastaselt narkomaan, 13aastaselt lõikas veenid läbi. 16aastaselt teenis Drew leiba WCde küürimisega, sest ükski lavastaja ei tahtnud teda oma filmi. Imeväärselt on ta siiski pinnale rabelenud.

River Phoenix 

1980. aastate teini-iidoli tuntuim film on 16aastaselt tehtud „Stand By Me". 18aastaselt teenis ta välja Oscari nominatsiooni, kuid 23aastaselt suri taimetoitlasest James Deaniks ristitud River ööklubis üledoosi. 

Corey Haim

Phoenixiga ühel ajal Hollywoodis ilma teinud Corey Haim oli oma läbimurdefilmis „Lucas“ samuti 16, aasta hiljem järgnes õuduskomöödia „Kadunud poisid". Õlu, kanep, kokaiin, kräkk - allakäik oli kiire ja hävitas karjääri. Haim suri 38aastaselt kopsupõletikku, seljataga 15 võõrutusravi. Sõber ja nimekaim Corey Feldman kinnitab, et poisipõlves olid nad mõlemad Hollywoodi pedofiilide võrgustiku mängukannid. 

Macaulay Culkin

Culkin oli hittfilmis „Üksinda kodus“ mängides kümnene. 24aastasena jäi ta politseile vahele kanepi ja kangete rahustitega, aastaid ringlesid kuuldused Macaulay heroiinisõltuvusest, sest endine lapstäht nägi tõesti räbal välja. Ise on ta heroiini pruukimist eitanud ja kinnitab, et on puhas poiss.