KiirabiFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
3. jaanuar 2018, 11:57

VIDEO | Aastavahetus kiirabibrigaadi silme läbi, suurim koormus oli Koplis (2)

Talvepühad on kiirabi jaoks alati kõrgendatud riskiga aeg, mis on tavapärasest rohkem väljakutseid. Tavapäraselt on rohkem alkoholiga seotud väljakutseid. Üks Tallinna brigaad tegi oma vana-aasta õhtu vahetusest video.

Üle terve Eesti sai kiirabi sai aastavahetusel üle 1000 väljakutse, nagu ikka paistsid silma alkoholiga liialdanud inimesed. Tallinnas oli kiirabil 353 väljakutset, mida on eelmise aastaga võrreldes veerandi võrra vähem. 

Kõigist abivajajatest 102 olid alkoholijoobes. Lisaks tuli pealinna kiirabiarstidel abi anda 39 traumaohvrile, kuuele alkoholimürgituse saanule ja ühele pussitatule. Välja sõideti ka ühe tuleõnnetuse puhul.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Õhtulehele, et kõige suurem oli koormus sellel päeval Koplis, kus ühel kiirabibrigaadil oli kokku 28 väljakutset ööpäeva kohta.

„Tallinnas on sellel perioodil palju inimesi koos ja kiirabil tavalisest päevast oluliselt rohkem tööd. Kokkuvõttes oli suhteliselt tavaline aastavahetus. Oli 7 tulevärgivigastust, ligi kolmandik patsiente olid saanud vigastusi alkoholijoobe tõttu. Tavalisest rohkem ka vägivalla traumasid aga siiski mitte eluohtlikke,“ ütles ta.

„Päeval oli ka üks vingugaasi mürgistus gaasiboileriga majas. Koostöö politsei ja päästeteenistusega laabus hästi ja kõik abivajajad said õigeaegselt ravitud,“ lisas Adlas.

Tallinna kiirabi kesklinna neljas brigaad tegi oma 24tunnisest vahetusest video.

Kokku oli neljandal brigaadil 23 väljakutset, mis teeb umbes ühe väljakutse tunni kohta. Nendest 14 väljakutset olid juba peale keskööd ehk 1. jaanuari öösel.