Prints Charles jõuludel Norfolkis Foto: Alan Davidson/SilverHub/REX/ Vidapress
Inimesed
1. jaanuar 2018, 20:40

Prints Charles täidab üha rohkem kuninganna kohustusi (6)

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi vanim poeg prints Charles täidab kuninganna eest üha rohkem esinduskohustusi, mistõttu on tahaplaanile jäänud tema senine heategevustöö.

Käesoleva aasta sügisel 70aastaseks saav prints Charles esindas möödunud aastal kuningannat teiste kuningakoja liikmetega võrreldes kõige rohkem - kokku 546 korral, kirjutab The Daily Mail.

Usutakse, et printsi ametlike esinduskohustuste arv on tõusnud seetõttu, et kuninganna Elizabeth II on endi omi viimastel aastatel vähendanud. 2016. aastaga võrreldes langes kuninganna ametlike visiitide arv 2017. aastal 11 protsenti ehk kui ülemöödunud aastal tegi kuninganna 332 visiiti, siis möödunud aastal 296.

Kuninganna kaasa prints Philip taandus kuninglikest kohustustest 2017. aasta augustis.

Prints Charlesi esindusliku rolli täitmised on jätnud aga soiku tema heategevustöö, mistõttu on nii mõnigi tema patroneeritav organisatsioon jäänud ilma suurtest summadest. Kui ülemöödunud aastal jagas printsi heategevusfond välja toetusi 7,7 miljoni naela ulatuses, siis möödunud aastal jagati toetusi napilt üle kolme miljoni naela.

Toetussummad on plaanis prints Charlesi 70. sünnipäeva eel siiski üle vaadata.