50 NIPPI - Anu Saagim ja Paljas Porgand
Inimesed
1. jaanuar 2018, 16:45

50 NIPPI | Paljas Porgand: kaalujälgijale võib suurimaks komistuskiviks olla isuäratav kreemjas püreesupp (11)

Kõik me oleme varmad suure suuga uusaastalubadusi jagama. Seda nii spordi kui toitumise alal ja kõikides muude tervisliku eluga seotud valdkondades. 

Seekord uurisin fitnessigurult ja tervisliku toitumise nõustajalt Merilin Taimrelt ehk Paljalt Porgandilt, kas üht head ja mõnusat kreemjat püreesuppi on võimalik valmistada ka ilma kokkade suurte lemmikute või ja vahukooreta. 

Paljas Porgand ütleb, et mõistab inimeste muret. "Arvame ju kõik, et supp on kindlasti üks tervislikematest roogadest üldse. Tegelikult on kõige suuremateks komistuskivideks kreemjad püreesupid, millest sa võid saada kohutavalt palju rasva. Seda just juustu, koore ja või näol. Minu valmistatud supid ei sisalda koort ega ülelligseid rasvu, sest on valmistatud ainult köögiviljade baasil." 

Mmm..., aga ometigi on sinu supil super mõnus juustumaitse juures. Kuidas see võimalik on?

Juustu maitse annab minu supile maitsepärm. See on veganite üks lemmikuid, mis annab igale toidule mõnusa juustuse meki. Püreesuppide lisaks kasutan seda alati ka oma pastaroogades. See sulab roa sisse hästi ära lisades ka kreemjat tekstuuri.   

Kas ka koort on võimalik millegagi asendada?

Loomulikult. Näiteks kookose koorega. Mina kasutan vahel isegi mandlipiima, mis annab mõnusa pähklise maitse. Mandlipiim on kõige lahjem taimne piim üldse.

Aga palun maitske restoranis Basiilik minu köögiviljadest valmistatud kreemjat suppi, mis ei maitse üldse nagu paljas porgand ja veenduge ise, et ka tervislik supp võib keele alla viia. 

Vaata videot!