Karl-Erik Taukar andis 29. detsembril Saku suurhallis oma elu suurima soolokontserdi.Foto: Robin Roots
Saund
29. detsember 2017, 21:02

Galeriid täiendatud!

GALERII | Taukari elu suurim soolokontsert: "Te ei kujuta reaalselt ette ka, kui hea meel on mul siin olla!" (79)

"Te ei kujuta reaalselt ette ka, kui hea meel on mul siin olla!" kuulutab Karl-Erik Taukar Saku suurhalli laval. Usun sind, Karl-Erik, usun. Ometi oled just sina koos oma bändiga ju see, kes peale Ewert and the Two Dragonsit teise Eesti artistina Saku suurhalli lava ja publiku täiesti oma valdusesse saanud on.

Olen kuulnud üksjagu pilkeid selle kohta, et Taukari fännid vaevalt põhikooliealisedki on. Ka sõprade poolt loeti sõnad peale: "Anna siis teada palju alla 13aastaseid tüdrukuid esireas oli!" See justkui tähendaks, et tegu pole tõsiseltvõetava artistiga. Eriti siis, kui skandaal tekkis ka sellest, et Taukar oma noorigi fänne ei väärtusta ja neile autogrammide jagamisest kõrvale hiilinud on. Selle kontserdi valguses tundub, et see pole aga üldse tõsi.

Kui ma oleks artist, oleks mul väga hea meel, kui minu fännid oleksid noored lapsed. Nad on siirad! Näha Saku suurhalli tribüünidel noori muusikafänne kooris Taukarit soojendanud Daniel Levi viisi järgi "That's all I need!" laulmas teeb seest soojaks küll. Need kes kooris ei laula, õõtsuvad tublide emmede-isside kukil. Selliseid lapsi on näha vähemalt 34. Ka see, et Saku suurhallis Hesburger on, käib asja ette, sest just sinna suunduvad kõik burgerimaiad lapsed pärast seda kui Daniel Levi nad Taukari jaoks soojaks kütnud on. Issid saavad nii kaua õlut libistada, sest ka see on vaatamata alaealise publiku suurele osakaalule ikkagi müügis.

Daniel Levi pole ainuke, kelle Taukar elu suurima kontserdi tähesärasse kaasab. Lavalt käib läbi ka Liis Lemsalu, Stig Rästa ja Ivo Linna. "Ma ei kujuta ette kuidas sa end tunned!" õhetab Liis peale Karl-Erikuga esimese loo esitamist. "Ma ei saa ise ka aru. Ajan segi laulude sõnu, mida olen vähemalt 600 korda laulnud!" vastab Karl-Erik andes mõista, et esimest korda niivõrd suurejoonelise kontserdi andmine võtab põlve värisema küll.

Et Karl-Erik Taukar elu suurima kontserdi andmisest sillas on, pole raske märgata. Seda annab mõista kas või see, et üks korduvamaid fraase tema suust on "Saku suurhall!". "Tõstke käed, Saku suurhall!" "Ja Saku suurhall, nüüd kõik koos!" Nagu öeldud, siis vaid teise Eesti bändina sellisel laval esineda annab põhjust uhkustada küll.

Solisti lavakarismale annab samas juurde ka mõningane tagasihoidlikkus. See olevat bassimeestele omane ja ka Karl-Erik on tegelikult ju ikkagi bassimees. "Ma olen bassimees, ei ole põnev mees," väidab ta malbelt, kui lavale tuleb Stig Rästa. "Aastal 2013. kui Stig oli kirjutanud vähemalt 249 hitti ja oleks võinud lugusid kirjutada ükskõik kellele, otsustas ta loo kirjutada superstaari saate neljanda koha saanud bassimehele," juhatas Karl-Erik sisse dueti koos Rästaga.

Taukari lavale tulekust veidi vähem kui kaks tundi hiljem on aru saada, et kontsert hakkab lõpule jõudma, sest esitusse tulevad laulud nagu "Seitsme tuule poole" ja "Vastupandamatu". Neid laule ei pea Karl-Erik ise pea üldse laulma, sest publik laulab need tema eest. Kui Karl-Eriku bändi kitarrist Eric Kammiste käsib publikul viimast korda nii kõva häält teha kui need jaksavad, käivad vibratsiood kehast läbi tugevamaltki kui tänu kõlaritest tulnud muusikale.

"Oleme bändiliikmetega ühel meelel ja võin enda ja nende kõigi eest öelda, et see on elu parim kontsert, mis me andnud oleme!" kiidab Karl-Erik kontserti lõppedes, kui lavale tulevad taas Daniel Levi, Liis Lemsalu, Stig Rästa ja Ivo Linna ning üheskoos esitatakse lugu "Segased lood." Polnud viga!

Karl-Erik Taukar andis reede õhtul Saku suurhallisoma elu suurima kontserdi.

Vaata galeriist, kuidas publik kontserdile kogunes, kuidas kuulajad oma lemmikule kaasa elasid ning Karl-Erikut kontserdilaval!