Nirvana salvestis MTV hittsaatest "Unplugged" tõusis novembris 1994 Billboardi tabelis esikohale. See oli bändi esimene album pärast Kurt Cobaini enesetappu. Plaati müüdi 5,1 miljonit eksemplari. Foto: LEE CELANO
Inimesed
30. detsember 2017, 13:00

Taksojuht sõitis surnuks MTV hittsarja „Unplugged" looja (1)

Muusikakanali MTV omaaegse menusarja „Unplugged" kaaslooja Jim Burns jäi Manhattanil takso alla ja suri hiljem haiglas vigastustesse.

The Guardiani teatel oli 65aastane nägemisprobleemidega Burns oma juhtkoeraga Manhattanil kodu lähedal jalutanud ja parajasti Viiendat avenüüd ületanud, kui nurga tagant välja pööranud takso talle otsa sõitis.

Burns sai ränki peavigastusi ja suri mõned päevad pärast õnnetust.

MTV esindaja sõnul on muusikakanali tegijad leinas. 

„Unplugged", mille loojateks olid Burns ja Robert Small, jõudis eetrisse 1989. aastal MTV muusikalise ja kultuurilise mõjuaja tipus. Saates esitasid oma palade akustilisi versioone sellised staarid nagu Nirvana, Eric Clapton, Mariah Carey, Jay-Z jt. Saate salvestistest said menukad albumid - Billboardi teatel müüdi Claptoni plaati "Unplugged" (1992) 7,7 miljonit eksemplari. 

Sel sügisel naasis "Unplugged" üle aastate eetrisse. Uues sarjas esinevad staarid - avaosas Shawn Mendes - USA paikades, mis neile on südamelähedased.