EckeröFoto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Eesti uudised
28. detsember 2017, 09:20

Uuest aastast saab Helsingisse juba enne tööpäeva algust (37)

Alates 3. jaanuarist hakkab esimene praam Tallinnast väljuma hommikul kell 6 ja maabub Helsingis 8.15, tööpäeva alguseks. Sõiduaeg lüheneb tänu Helsingi Läänesadama uuele terminalile 15 minuti võrra.  

“Lisasime M/S Finlandia sõidugraafikusse veel ühe väljumise, kuna reisijate arv on sel aastal jõudsalt kasvanud – suurenenud on nii eestlastest reisijate kui ka üllatuslike, näiteks hiina ja jaapani rahvusest reisijate arv,” rääkis Eckerö Line Eesti müügi- ja turundusjuht Peep Siinmaa. “Senine laevaühendus Tallinna ja Helsingi vahel võimaldanud kõige varem Helsingisse jõuda hommikul kell 9.30.”

“Tänu Helsingi Läänesadama uuele terminalile, kus on laeval vähem manööverdamist, saame sõiduaega lühendada kahe tunni ja 15 minutini. Vaid kell 18.30 Tallinnast väljuva laeva sõiduaeg jääb 2,5 tunni pikkuseks,” rääkis Siinmaa.

M/S Finlandia väljub alates 3.01.2018 Tallinnast varahommikuti esmaspäevast laupäevani. Et tööinimeste aega maksimaalselt säästa, on varahommikuses laevas hommikusöögiks avatud maitsev Eckerö Buffet. Sõiduplaani lisandub ka õhtune väljumine Helsingist: väljumine kell 21.40 hakkab sõidutama reisijaid Tallinnasse iga päev, välja arvatud laupäeviti.

Laeval on võimalik osta Helsingi ühistranspordi pileteid, et reisijatel oleks mugavam liikuda Läänesadamast kesklinna ja tagasi. Laeval tulevad müügile HSLi eelmüügipiletid, mille sõitja aktiveerib liiklusvahendis valideerijaga. Müüakse nii täiskasvanute kui ka laste linnatranspordi pileteid.

Eckerö Line randub ja väljub Tallinnas reisisadama B-terminalis jauue sõidugraafiku leiab Eckerö Line veebilehelt.