Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
27. detsember 2017, 08:07

Nikolai Bentsler: "Lase tuhk šampuseklaasi ja joo tühjaks."

Valvevenelaseks tituleeritud näitleja Nikolai Bentsler on juba viimased viisteist korda võtnud uue aasta vastu tööpostil. Oma rahva aastavahetuse traditsioone peab ta aga tähtsaks ja järgib võimalusel ka ise.

Aastavahetuse ööl täpselt kell kaksteist lendab pealinna taevasse Eesti kõigi aegade kalleim ilutulestik. Näitleja, õhtu- ja saatejuht Nikolai Bentsler (33) peab suutma sinnamaani rõõmus ja rõõsa olla, kuigi veab Vabaduse väljakul juba hommikust saati koos Margus Saarega suurejoonelist üritust ja teleülekannet «Sajaga juubeliaastasse».

«Kes välja tulevad, pangu kindlasti soe pesu selga,» toonitab Nikolai, kes tegi saate tarvis väikese promovõtte ja sai seetõttu omal nahal tunda, kui kiirelt võib külm kontidesse pugeda. Mees vihjab, et selle vältimiseks võidakse ette võtta ekstreemsed abinõud. «Ise tahaksin, et mu naine paneks mind põlema. See oleks kõige ebatavalisem kingitus, mida ma talle teha võin,» kõkutab ta naerda.

Maha magatud saluudid

«Olen viisteist viimast korda võtnud uue aasta vastu tööd tehes. Ma kohe tahan üritusi juhtida. Mulle meeldib vaadata, kuidas rahvas pidutseb. Kui mul kunagi lapsed tulevad, olen aga pühade ajal kindlasti nende päralt,» ei pea Nikolai praegust olukorda kivisse raiutuks. Lasnamäel sündinud ja kasvanud mehele näib, et eestlastele on aastavahetusest olulisemad jõulud – siis tuleb terve pere kokku ja ollakse isekeskis. «Venelastele on jõulud samuti olulised. Meie pere, ema-isa, ämmad-äiad, õed ja vennad tähistame neid 24. detsembril. Istume laua taha ja igaüks toob palju süüa. Aastavahetusel tuleb pere taas kokku. Ilutulestik on meile väga oluline. Kõige parem on minna saluute vaatama Laagna teele. See on tõeline imede tee, paugud algavad südaööst ja kestavad kuni kella üheni. Võimas!»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse