50 NIPPI - Burgeripihv vs burgeriseen. Anu Saagim, Paljas Porgand.Video: Erlend Štaub
Inimesed
23. detsember 2017, 23:15

50 NIPPI | Palja Porgandi vegan burger on ka lihasööjate suur lemmik (17)

Otsid tervisealast nõustamist või tahad  end kähku vormi saada või hoopis põnevaid nippe kiirete, kuid tervislike toitude valmistamiseks.  No enivei, oled õiges kohas! Sinu eest on raske töö ära teinud üks Eestimaa tuntumaid fitnessi- ja toidublogijaid, Paljas Porgand, kes kannab Õhtulehe veergudel sulle kõik parimad palad hõbekandikul ette!

Päris mitmed meie lugejad-vaatajad on avaldanud soovi teada saada mida sööb Paljas Porgand, mis on tema lemmiksöögikohad, mida ta väljas käies sööb, millised on tema must-be toiduained, palju kaloreid ta tarbib, mis on kaunitari makrode vahekord jpm. 

"Austan ja armastan veganlust väga, kuid nagu olen ka varem selge sõnaga öelnud, siis ise ma vegan ei ole. Küll aga olen pühendanud veganitele menüü restoranis Basiilik, mis ootab kõiki uudistama ning järele proovima," selgitab Paljas Porgand. 

Milline näeb välja vegan burger ja kas see võiks mokka mööda olla ka lihalembelistele?

Portobello seeneburger sobib kindlasti ka liha armastajatele ja kõige suurem nipp ongi selles, et ma ei kasuta burgeri valmistamisel nisutooteid. Sai annab meile lihtsalt tühje kaloreid. Saia asemel ongi portobello seen, mis on tavalisest seenest tunduvalt suurem. Portobello seeni on võimalik täna osta kõikidest suurematest toidukauplustest.   

Valmistamine:

Põhjaks suur portobello seen, selle peale tomati- barbeque kaste, seejärel juust ja pihv. Aga tegu pole lihapihviga, vaid ubadest valmistatud kotletiga, mis koosneb mustadest ubadest ja šampinjonidest. Lisatud on ka erinevad maitseained. Eriti laugulisi nagu sibul ja küüslauk. Loomulikult võib ohtralt lisada ka rohelist kraami. Selline burger on väga kiudainete rikas ja kõrge toiteväärtusega. 

Vaata täpsemalt videost!

50 NIPPI - sai vs seen  Anu Saagim, Paljas Porgand. Foto: Erlend Staub