Sõpruse Puiestee uue albumi esitluskontsert SinilinnusFoto: Martin Ahven
Saund
22. detsember 2017, 08:05

GALERII | Sõpruse Puiestee andis lummava esitluskontserdi (4)

Sõpruse Puiestee esitles talvisel pööripäeval, 21. detsembril Tallinna Kinomajas/Sinilinnus oma uut, arvult kuuendat kauamängivat "Selle suve nägu", mille enamiku lauludest on kirjutanud traditsiooniliselt Allan Vainola ja Mait Vaik. Tallinna ainsale esitluskontserdile tuli kohale palju kollektiivi austajaid.

Lisaks uue plaadi lugudele "Eckeröline", "Rokenroll ja disko", "Valgete lainete vahus" ja "Fotosüntees", mis kõlas koguni kaks korda ja oli viimaseks lisalooks, kuulis ka vanu lööklaule nagu "1905", "Kaks Meest" ja „Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head“. Kõigele sellele taustaks oli kinomaja suurel ekraanil jooksev meeleolukas pilt bändi videotest, tegemistest ja robotlikust tantsuoskusest.

"Uus album oleks nagu reportaaž läbi ühe suve, mille käigus juhtub palju. Nii head kui halba, tavalist ja erakordset," iseloomustab Allan Vainola uut plaati. "Tervik on elav, kompaktne ja filmilik. Iga järgnev lugu on kui pilt, mis viib uude maailma."

"Sõpruse Puiestee esitab läbi oma loomingu kuulajale küsimusi - kes ma olen, miks ma olen, miks me oleme, miks oled mu kõrval - uudishimu ja teadasaamine on bändi üks kreedodest," lisab Mait Vaik.

Sõpruse Puiestee muusikud on kaasa löönud erinevates kollektiivides, nagu Metro Luminal, Vennaskond, Tuberkuloited, Alumiinium - Sinu Sädelev Sõber, Unenäopüüdjad jpt.

Kauamängiv "Mustale Merele" pälvis Raadio 2 Eesti kõigi aegade parima albumi edetabelis kuuenda ja aastate 2000-2009 läbilõikes esimese plaadi positsiooni. Aastal 2006 sai Sõpruse Puiestee telesaates "Eesti Muusika Karikas" teise koha ja lugu „1905“ tunnistati TV-saatesarja "7 vaprat" läbi aegade parimaks looks.