Koit Toome (paremal) muusikalis "Hüljatud"Foto: Aldo Luud
Teater
22. detsember 2017, 00:01

Antibiootikumikuuril Koit Toome laulis eile „Hüljatutes“ (17)

„Ideaalis ma ei laulaks, aga antibiootikumid on täna kolmandat päeva peal, nii et ma arvan, et saame ära teha,“ lubas Koit Toome eile, et on õhtul häälepaelte põletiku kiuste Vanemuise laval.

Teisipäeval jäi ammu välja müüdud „Hüljatute“ etendus ära, sest Koit Toomel diagnoositi samal päeval häälepaelte põletik.

Selle vaatamata kihutas artist teisipäeval Tartusse, lootes, et antibiootikumid hakkavad kohe mõjuma. Kuid imet ei sündinud. Häält, millega „Hüljatute“ laval Jean Valjeani raskeid partiisid esitada, polnud kusagilt võtta. Vanemuise juhtkond korraldas kriisikoosoleku ja otsustas etenduse raske südamega ära jätta.

Võimaluse, et Koidu asemel astub teisipäeva õhtul lavale Mikk Saar, välistas see, et Koidu hääle täbar seisukord selgus alles etendusepäeval Tartus – dublant poleks saanud nii kiiresti oma plaane ümber teha. Mistap tuli Vanemuisel saalitäie publiku ehk 700 inimese ees vabandada. „Soovijailt ostsime piletid tagasi või vahetasime need ümber ükskõik millise teise Vanemuise etenduse omade vastu,“ lausus teatri kommunikatsioonijuht Kertu Tombak. „Meil pole praegu Tartu „Hüljatute“ etendustele pileteid pakkuda, sest need on kõik välja müüdud. Kes tahab, saab sama piletiga minna „Hüljatuid“ Tallinna vaatama.“ Tõsi, Tombaku sõnul otsib teater võimalusi teha kevadhooajal Tartus „Hüljatute“ lisaetendusi.

Ehkki esialgu avaldati lootust, et neljapäeval astub Koit Toome asemel lavale Mikk Saar, selgus publiku rõõmuks, et asendust polegi vaja. Toome sai medikamentidelt tuge ja lummas taas teatripublikut.