Sõpruse PuiesteeFoto: Sõpruse Puiestee
Saund
21. detsember 2017, 08:46

ESIROMANTIKUD JUBA TÄNA! Sõpruse Puiestee esitleb ainsal kontserdil uut plaati

Sõpruse Puiestee esitleb 21. detsembril Tallinnas, klubis Sinilind oma uut albumit "Selle suve nägu". Tegu on kollektiivi kuuenda albumiga, mille enamiku laludest on kirjutanud traditsiooniliselt Allan Vainola ja Mait Vaik. Tallinna ainsal esitluskontserdil astuvad üles ka külalised.

Varasemalt on ansambel tuntud eelkõige lugudega "1905", "Kaks Meest" ja „Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head“. Sõpruse Puiestee muusikud on kaasa löönud erinevates kollektiivides, nagu Metro Luminal, Vennaskond, Tuberkuloited, Alumiinium, Sinu Sädelev Sõber, Unenäopüüdjad jpt.

Bänd on avaldanud viis albumit ja DVD, meie tuntumad lood on "Kaks Meest" ja „Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head“. Kauamängiv "Mustale Merele" pälvis Raadio 2 Eesti kõigi aegade parima albumi edetabelis kuuenda ja aastate 2000-2009 läbilõikes esimese plaadi positsiooni. Aastal 2006 sai Sõpruse Puiestee telesaates "Eesti Muusika Karikas" teise koha ja lugu „1905“ tunnistati TV-saatesarja "7 vaprat" läbi aegade parimaks looks.

Sõpruse Puiestee üks lugude autoreid Mait Vaik Foto: Robin Roots

"Sõpruse Puiestee esitab läbi oma loomingu kuulajale küsimusi - kes ma olen, miks ma olen, miks me oleme, miks oled mu kõrval - uudishimu ja teadasaamine on bändi üks kreedodest. Kontserdil kuuleb nii uue plaadi materjali kui ka valikut kogu ansambli repertuaarist," ütleb Mait Vaik.

"Sõpruse Puiestee uus album "Selle suve nägu" oleks nagu reportaaž läbi ühe suve, mille käigus juhtub palju. Nii head kui halba, tavalist ja erakordset," iseloomustab Allan Vainola uut plaati. "Tervik on elav, kompaktne ja filmilik. Iga järgnev lugu on kui pilt, mis viib uude maailma."

Sõpruse Puiestee solist Allan Vainola Foto: Robin Roots

Lisaks Sõpruse Puiesteele esinevad klubis Sinilind ka just uue albumi välja andnud Austraalia sooloartist ABRAHAM KENNY ning elektrooniline WHITE SPARKS Eestist. Meeleolo loob DJ Aivar "Blackstar" Meos.

Loomulikult kohapeal müügil ka ahjusooja uut albumit. Uksed avatakse kell 19. Piletid saadaval vaid kohapeal: 10€/8€ esimene tund.