Meryl Streep Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. detsember 2017, 15:50

Streepi süüdistatakse ahistaja Weinsteini tegude varjamises (9)

Hollywoodi üks edukaimaid naisnäitlejaid on sattunud rünnaku alla ning teda süüdistatakse Harvey Weinsteiniga seotud vägistamissüüdistuste ja seksuaalse ahistamise varjamises.

Streepi on sihikule võtnud ka tänavakunstnikud, kes on Los Angelesse üles kleepinud postreid sõnumiga „Ta teadis“ („She knew“). Postrid ilmusid Streepi Pasadenas asuva kodu lähedale.

Näitlejannat süüdistatakse Hollywoodi tipptegija Weinsteini seksuaalsete väärtegude varjamises. Näiteks näitlejanna Rose McGowan, kes Weinsteini enda ahistamises süüdistas, väidab, et Streep teadis Hollywoodi produtsendi kuritegusid.

Streep vastas McGowani süüdistustele nädala alguses, väites, et ta ei hoidnud tahtlikult suud kinni, vaid ta ei teadnud Weinsteini kuritegudest, mitte ka 90ndatel, kui Weinstein Streepi ennast ründas, või kümnendeid edasi, kui mees teisigi naisi ahistas.

„Ma ei olnud meelega vait. Ma ei teadnud. Ma ei kiida vägistamist vaikimisi heaks, ma lihtsalt ei teadnud!“ ütles Streep.

Weinstein on olnud kriminaalmenetluse keskmes alates oktoobrist, pärast seda, kui mitmed naised süüdistasid teda vägistamises või seksuaalses ahistamises.  Weinstein eitab kõiki süüdistusi