hard Rock Laager 2017Foto: ERLEND STAUB
Inimesed
20. detsember 2017, 15:43

KÕRV PEALE | Hard Rock Laager avalikustas veel kolm 2018. aasta festivali artisti

Aasta oodatuim hevifestival Hard Rock Laager kuulutas välja järgmise portsu 2018. aastal lavale astuvaid bände. Nendeks on I Am Morbid (usa), Dying Gorgeous Lies (ger) ja Saille (bel).

I Am Morbid (usa) - legendaarne David Vincent mängib oma bändiga parimaid lugusid Morbid Angeli neljalt esimeselt plaadilt! David Vincent ei vaja death metali sõpradele tutvustamist. Tema ikoonilise vokaaliga on ajalukku kirjutatud Morbid Angeli neli esimest plaati: "Altars of Madness", "Blessed Are The Sick", "Covenant" ja "Domination".

I Am Morbid mängib lugusid just nendelt albumitelt koosseisuga, kuhu kuuluvad lisaks Vincentile veel Morbid Angeli ridadest tuntud trummar Tim Yeung, Bill Hudson (Trans Siberian Orchestra) ja Ira Black (Metal Church).

Dying Gorgeous Lies (ger) on naisvokaaliga värske thrashi-viisik Saksamaalt. 2013. aastal maineka Massacre Recordsiga lepingu sõlminud DGL on oma loomingut levitanud arvukatel tuuridel, olles soojendajaks nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas sellistele kuulsustele, nagu Testament, Sepultura, Overkill, Arch Enemy; Tallinnas võis neid näha koos Suicidal Angelsiga.

Saille on sümfooniline black metal Belgiast. 2009. aastal moodustatud Saille alustas sündimängija Dries Gaerdeleni sooloprojektina ning on originaalliikme lahkumisele vaatamata jäänud tänaseni truuks sümfoonilistele meloodiatele ja looehitusele. Kontrastiks armutule blastbeatile kasutab Saille loomingus palju klassikalisi keel- ja puhkpille; kohati ka meloodilisi vokaalipartiisid. Eestisse saabub Belgia viisik esmakordselt.

Lisaks neile on Hard Rock Laager 2018 tänaseks välja hõisanud veel kaks bändi, kelleks on Itaalia gooti- ja alternatiivmetali hiiglane Lacuna Coil ning Austraalia metalcore kuningas Parkway Drive.
Hard Rock Laager on toimunud Vana-Vigala looduskaunis jõekäärus järjepanu juba 16 aastat. Eesti raskema muusika sõprade suve suursündmus toob publikuni traditsiooniliselt kahel päeval ja kahel laval kokku 22 artisti, neist paljud välisriikidest.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Katatonia (swe), Napalm Death (uk), Testament (usa), Phil Anselmo (usa), Satyricon (nor) ja paljud teised.
Hard Rock Laager 2018 piletid on müügil Piletilevis ning kõigis Circle K teenindusjaamades üle Eesti.