Ian McKellenFoto: LEON NEAL
Inimesed
19. detsember 2017, 15:27

„Sõrmuste isanda" täht: mitmed näitlejannad on seksiskandaalis ise süüdi

Staažikas inglise näitleja Sir Ian McKellen on võtnud filmi- ja teatrimaailma haaranud seksiskandaali asjus sõna, väites, et osalt on selles süüdi naised ise.

„Süüdlaste nimed tuleb avalikustada ja vahel on ohvritel väga raske suud avada," ütles „Sõrmuste isanda" täht hiljutisel avalikul vestlusel.

Ent McKellen toonitas: tema kogemused on näidanud, et mõnikord on naised ise valmis rolli nimel lavastajaga magama. 

„Kui ma 1960ndate algul näitlejana alustasin, näitas mu toonase teatri lavastaja mulle fotosid naistelt, kes tööd tahtsid ... mõni oli pildi alaossa kirjutanud „DDR" - directors' rights respected („lavastajate õigusi austatakse"). Teisisõnu: kui sa mulle tööd annad, võid sa minuga seksida."

78aastane lavajõud ja filminäitleja lisas, et hiljutise seksisüüdistuste laine pahupool on ka võimalike valesüüdistuste väljailmumine. 

McKellen tunnistas juba 1988. aastal oma homoseksuaalsust. "Kaardimaja" täht Kevin Spacey tegi seda hiljuti alles reaktsioonina süüdistusele, et ta püüdis 14aastase poisiga vahekorda astuda. McKellen peab seda taunimisväärseks. „Olukord, milles Spacey seda teha [kapist välja tulla] otsustas, on taunimisväärne, sest see seostas väidetavat seksi alaealisega ning seksuaalsusdeklaratsiooni."