Olav OsolinFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
19. detsember 2017, 14:37

Olav Osolin: kui teeksin bändi, oleks see täpselt nagu Franz Ferdinand (3)

4. juulil annab 25. korda toimuvale Õllesummerile suure avapaugu indie-rokibänd Franz Ferdinand. Tuntud melomaan Olav Osolin on bändi tulevasest esinemisest vaimustuses: “Mäletan siiani, kuidas mul vajus üheksa aastat tagasi suu imestusest lahti, kuuldes et Franz Ferdinand tuleb 2008. aasta Õllesummerile. Ei ole võimalik!”

“Briti üks uhkemaid indie-bände, Briti muusikaaauhinna laureaat ja mitmekordne Grammy kandidaat esinemas keset seda läbu ja tümpsu, mis pani toona Õllesummeri minu silmis paremasse valgusesse,” mõtiskleb Olav. 

Osolin leiab, et Franz Ferdinand oli toona esimene välisartist, kes tõi paljud Õllesummeri unustanud muusikasõbrad üle pika aja jälle lauluväljakule. Ta lisab: “Kuna too üheksa aasta tagune kontsert oli ilmatuma äge, siis hakkasin ma ka järgnevatel aastatel Õllesummeri muusikakava tähelepanelikuma pilguga jälgima. Pärast seda olen ma pea igal aastal käinud Õllesummeril bände kuulamas, sest enamasti on seal ikka midagi ka minu maitsele olnud.”

“Kui ma kuulsin, et nad tulevad ka 2018. aasta suvel taaskord Õllesummerile, siis tõmbasin kalendris juuli algusesse kohe punase ringi ümber,” tunnistab Osolin.

“Ma olen nende 2004. aasta debüütalbumit palju kordi kuulanud ja üksvahe tundus mulle, et kui ma oleksin noorem ja kui ma plaaniks rokkbändi teha, siis oleks see just selline nagu Franz Ferdinand – ägedate kitarririffidega intelligentne indierock, milles on nii pungilikku energiat kui ka popilikku meloodiat,” muigab mees.