Taska FilmFoto: Taska Film
Film
18. detsember 2017, 14:18

UUED FILMID: Hargla „Apteeker Melchior“ ja Bornhöhe „Tasuja“ saavad linale (9)

Täna sõlmisid Taska Film, Forum Cinemas AS ning selle filmilevi üksus VaataFilmi pikaajalise koostöö lepingu, mille raames plaanitakse ühiselt tuua järgmise nelja aasta jooksul Eesti kinodesse mitu uut mängufilmi.

Kinokalendrisse märgiti lisaks “Klassikokkutuleku” järgedele ka Indrek Hargla „Apteeker Melchiori“ filmiversioonid ning Eduard Bornhöhe raamatul „Tasuja“ põhinev filmimuusikal.

Taska Filmi levikoostöö Forum Cinemase levitiimi VaataFilmiga sai alguse juba 2016. aastal. Nimelt esilinastus siis komöödia „Klassikokkutulek“, mis tõusis kõigi aegade edukamaiks filmiks Eesti kinodes, ületades üle miljoni eurose kassaga ka „Avatar“ tulemuse.

„Praegu töötame rahvusvahelise koostööna valminud ajaloolise mängufilmi „Igitee“ levi kallal. Eesti kinolevis oleme kogunud juba 9500 vaatajat. “Igitee” on seni suurima eelarvega film, mille tootmises olen osalenud,” ütleb produtsent Kristian Taska.

“Mulle väga meeldib, millise kirega VaataFilmi kamp filmidesse suhtub. Nad on suurepärased nii kergete komöödiate, kui ka suurte ajalooliste draamade levitamisel. Pikem leping annab Taska Filmile tuge uute projektide arendamiseks ja võimaldab juba varajases staadiumis kaasata levitaja teadmisi. Jättes filmi kinodesse toomise oma ala professionaalide ülesandeks, saan ise rohkem aega uute filmidega tegelemiseks. Näiteks on praegu filmimisel mulle väga südamelähedane Fred Jüssist rääkiv dokumentaalfilm. Režissöör Jaan Tootsen ja operaator Joosep Matjus.”

Forum Cinemas Baltikumi tegevjuhil Kristjan Kongol on omakorda rõõm kaasa aidata Taska filmitootmisele ja levitusele. „Suuresti tänu Taska Filmi toodangule on Eesti filmi populaarsus viimastel aastatel võimast kasvutrendi näidanud. Selles olukorras on võitjaks ka väiksema kommertspotentsiaaliga kodumaised filmid, mis tänu üldisele edule leiavad samuti rohkem ruumi kinoekraanidel,“ peegeldab Kongo kinoketi seisukohta.

“Meie kui levitaja jaoks on selline pikaajaline leping märk filmitegijate usaldusest, millele oleme senise koostööga vundamendi valanud,” ütleb VaataFilmi levitusjuht Siim Rohtla ning lisab, et koostöö raames pandi plaani ka Taska Filmi järgmise nelja aasta filmid ja nende esialgsed esilinastuse kuupäevad. “Klassikokkutuleku“ 2. ja 3. osa olid kinokalendris juba varem ning seda vastavalt veebruaris 2018 ja 2019.

Lisandus Indrek Hargla menuromaanidel põhinev „Apteeker Melchior“ veebruaris 2020. Režissööritoolis istub Elmo Nüganen, kes on koos Taska Filmiga varem ka suurfilmide „Nimed marmortahvlil“ ja „1944“ juures sama rolli täitnud. Oktoobris 2020 plaanitakse aga Eduard Bornhöhe romaani „Tasuja“ ainetel valmivat muusikal-film, mille lavastaja on Jaak Kilmi, stsenarist Martin Algus ning muusika ja laulusõnade autor Jarek Kasar.

Taska Film ja VaataFilmi järgmiste aastate planeeritavad filmid ja esilinastuste kuupäevad: 
“Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” – 16. veebruar 2018
“Klassikokkutulek 3” – 1. veebruar 2019
“Apteeker Melchior” – 7. veebruar 2020
“Tasuja” – 9. oktoober 2020
“Apteeker Melchior 2” – 12. veebruar 2021