50 NIPPI - Anu Saagim ja Paljas Porgand
Inimesed
18. detsember 2017, 12:34

50 NIPPI | Unusta nisujahu, spagetid valmista kas või peedist ja kõrvitsast (23)

Otsid tervisealast nõustamist või tahad  end kähku vormi saada või hoopis põnevaid nippe kiirete, kuid tervislike toitude valmistamiseks.  No enivei, oled õiges kohas! Sinu eest on raske töö ära teinud üks Eestimaa tuntumaid fitnessi- ja toidublogijaid, Paljas Porgand, kes kannab Õhtulehe veergudel sulle kõik parimad palad hõbekandikul ette!

Päris mitmed meie lugejad-vaatajad on avaldanud soovi teada saada mida sööb Paljas Porgand, mis on tema lemmiksöögikohad, mida ta väljas käies sööb, millised on tema must-be toiduained, palju kaloreid ta tarbib, mis on kaunitari makrode vahekord jpm. 

Restoranis Basiilik on võimalik tellida tervislikke roogi Palja Porgandi vegani-menüüst

Paljas Porgand selgitas. " Austan ja armastan veganlust väga, kuid nagu olen ka varem selge sõnaga öelnud, siis ise ma vegan ei ole. Küll aga olen pühendanud veganitele menüü restoranis Basiilik, mis ootab sind uudistama ning järele proovima."

"Tegin hiljuti muuseas ka NutriSMART-testi, millest tuli välja, et mu kehas esineb tugev talumatus herneste, roheliste ubade, soja, kaseiini, tomati ja õuna vastu. Kusjuures üks põhjus, miks testi otsustasin teha, oligi suuremat sorti dieedimuudatus. Kuigi ma liha ei söönud juba ammu, siis munast ja kalast loobusin ma hiljuti, kui hakkasin täielikult taimetoitu sööma. See tähendas aga valgu kättesaamist alternatiivsetest toiduainetest nagu kaunviljad ja soja. Ja no iga kord pärast sojatoodete tarbimist, eriti kui sinna veel kaunviljad lisatud olid, pidi kõht et pea hulluks minema. Nüüd on siis seegi müsteerium lahendatud ja soovitan teilgi ära teha oma NutriSMART-test."

"Nüüd olen eemaldanud soja ja rohelised oad oma igapäevamenüüst. Enesetunne on juba oluliselt parem. Et aga mingitki valku kätte saada, siis tarbin lisaks taimsetele valgupulbritele iga päev ka kala ning harvem muid mereande. Veel saan valku kaunviljadest, kaerahelvestest, väga harva ikkagi ka sojatoodetest ning valgurikastest köögiviljadest. Ja nii tuleb mul ikkagi kenasti 100 g valku päevas kokku."

50 NIPPI - Anu Saagim ja Paljas Porgand Foto: Erlend Staub

Paljas Porgand lisas: "Anule tutvustasin seekord imemasinat, millest saab teha suurepäraseid pastaroogi nisujahu kasutamata."

Seda vaata juba täpsemalt videost!

Hakka elama tervislikult!