Räppar Estonian HazeFoto: promo
Saund
18. detsember 2017, 11:01

KÕRV PEALE | Räppar Ehaze esitleb esimest mixtape'i: see on nagu mu päevik (5)

Eesti räpp on saanud veel ühe plaadi võrra rikkamaks. Sedapuhku on tegu plaadiga, mida esimese hooga ehk paljud ei peagi Eestis tehtud loominguks!

Ehaze (ehk pikemalt Estonian Haze) on Tallinnas sündinud ja üles kasvanud räppar, kes teeb oma kunsti inglise keeles. Põhjus selleks on lihtne - riimide kirjutamist alustas Ehaze hiphopi sünnilinnas New Yorkis, kus ta teismelisena mõned aastat elas. "New York on tõeline hiphopimeka ja seda kultuuri on seal võimatu mitte märgata - see tõmbas mind kohe enda poole," meenutab mees ise.

Eestis on Ehaze'i nimi veel suhteliselt tundmatu, aastaid vaid sahtlisse kirjutanud artistil ei ole ette näidata isegi ühtegi koostööd kodumaiste hiphopi tegelastega - ka debüütplaadi biidid on välismaiste produtsentide tehtud. Plaadi valmimisel on siiski oluline roll Viljandi juurtega MC Dafil, kes Ehaze'iga tutvudes ta oma kodustuudiosse kutsus, plaadi lindistas ning miksis. "Minu esimene mixtape on nagu mu päevik, kus olen saanud välja öelda asju, mida tavaelus tagasi hoian," kirjeldab autor plaadimaterjali: "Sügavamat tähendust omab see kraam eelkõige minu enda jaoks."

Lihtsalt "Mixtape'i" nime kandev plaat sisaldab 11 lugu ning on kuulatav ja alla laetav Soundcloudist ja Bandcampist.