Ahistamisskandaal sarjas "Õnne 13"Foto: kuvatõmmis/ ERR
Tele
18. detsember 2017, 10:43

OH AJAD, OH KOMBED: veteransarja „Õnne 13“ jõudis ka Taavi Rõivase ahistamisskandaal (58)

24 aastat õiget eestluse vaimu kandnud draamasari „Õnne 13“ hoiab kätt pulsil ka päris elu jahmatavatel sündmustel. Kui tundub, et Morna linnas keerleb kõik napsitamise ja suhteprobleemide ümber ja midagi mõistlikku ei toimugi, siis imestage nüüd! Sel aastal aktuaalseks teemaks olnud ahistamine ja ekspeaministri skandaalne Malaisia-reis on jõudnud ka Õnne tänava sündmustesse!

Kes viimasel ajal telesarja sündmustega kursis pole olnud, siis lühidalt: politseinik Priit on nähtavasti Morna popim poissmees, kuna talle on silma peale pannud tõeline femme fatale Iiris, kes maksku mis maksab, politseinikuhärrat ära kodustada proovib. Priidule see mõte aga ei meeldi.

„Praegu ei ole selleks õige aeg, mul on hästi palju tööd,“ üritab Priit Iirise lähenemiskatseid tõrjuda.

Kergelt tiirane Iiris ei anna aga alla: „Kuule, Priit. Sa oledki meil vist selline tõsine inimene. Äkki võiksid veidike vabamalt võtta?“ meelitas ta.

„Mu munder eeldabki minult tõsine olemist!“ vastab Priit. „Kuule, aga äkki ma suudaksin seda veidikene tasakaalustada, ah?“ ei andnud Iiris alla ning silitas politseiniku reit. „Priit, naerata nüüd natukene...“

„Oota nüüd, Iiris, kurat, see läheb üle igasuguse piiri! Võta ennast kokku, kurat küll! See ei ole mingi Malaisia kapivahe, kus võib ei tea mida teha!“ käratas aga tõsine politseinikuhärra.

„Okei, sorry!“ ahastas naine. „Mis sorry, ma saadan sulle järgmine kord Heino siia! Ta on kolm aastat pensionil juba, ei kuule midagi, vormistab ainult trahvi! Mis anna andeks,ma pole kunagi kogenud sellist ahistamist!“ oli Priit püha viha täis ning hinges tunne, mida kogevad miljonid naised iga päev.

„Tead, Priit, ma ütlen sulle ühte asja: kui sa ei tee vahet ahistamisel ja kõige paremal asjal, mis sinuga siin igavas Morna elus juhtunud on, siis mina sind aidata ei saa. Niiet, hakka astuma. Üksi patrullautos on sul palju parem oma Saara järgi igatseda!“ ärritus korvi saanud Iiris.

Teatavasti lahvatas oktoobrikuu alguses skandaal endise peaministri Taavi Rõivase käitumise pärast. Eesti delegatsioon käis Malaisias tööreisil, kuid ühel õhtul lasid poliitikud ja ametnikud rihmad nii lõdvaks, et asi läks käest. Üks peol osalenud naistest süüdistas Rõivast seksuaalses ahistamises, öeldes, et mees lükkas ta tantsupõranda ja baari nurga taha kahe külmkapi vahele. Naise kirjelduste järgi järgnes jõuline suudlus, kleidi üles kiskumine ning käperdamine.  

Tore näha, et ka Morna suudab päevakajaliste teemadega kursis püsida.