Mira SorvinoFoto: REUTERS
Inimesed
16. detsember 2017, 10:40

"Sõrmuste isanda" režissöör: Weinstein keelas mul Sorvinole ja Juddile rolli anda (1)

„Sõrmuste isanda“ režissöör Peter Jackson kinnitas hiljutises intervjuus: Harvey Weinstein ja tema vend Bob mustasid tema kuuldes näitlejatare Mira Sorvinot ja Ashley Juddi, et Jackson neid Tolkieni saagasse mängima ei võtaks.

Nii Judd kui ka Sorvino on süüdistanud Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises ning oma karjääri rikkumises. Jacksoni jutust jääb mulje, et tipp-produtsent maksis tema lähenemiskatseid tõrjunud näitlejannadele kätte. 

Režissöör rääkis ajakirjas Stuff, et kui ta oli 1998. aastal rääkinud Miramaxi produtsentdele Weinsteinidele „Kääbiku“ ja „Sõrmuste isanda“ ekraniseerimise plaanidest, olid nood teda hoiatanud: Sorvino ja Judd kipuvad võtetel diivatsema.

„Miramax ütles meile, et koostöö nende naistega on täiesti košmaarne ja et me peaksime neist iga hinna eest eemale hoidma. See oli vist 1998. aastal,“ vahendab ajakiri People. 

Jacksoni sõnul polnud tal tollal põhjust Weinsteinide sõnades kahelda. „Tagasi vaadates mõistan, et see oli ilmselt täies hoos Miramaxi laimukampaania. Kahtlustan, et meile söödeti nende andekate naiste kohta väärinfot - ja selle otsese tagajärjena eemaldati Sorvino ja Judd meie trupi nimekirjast.“

Sorvino tänab sotsiaalmeedias Jacksonit ausa ülestunnistuse eest.

„Puhkesin seda lugu nähes nutma. Siin on kinnitus, et Harvey Weinstein rikkus mu karjääri. Kahtlustasin seda, aga polnud kindel.“ Ka Judd vastas Twitteris omapoolse säutsuga, kuid polnud üllatunud: „Ma mäletan seda hästi.“

Weinsteini väitel ei räägi Jackson tõtt: "Sõrmuste isanda" näitlejate valikuga olevat tegelnud firma New Line, mitte Miramax. Jacksoni sõnul oli Weinstein tõepoolest lõpuks vaid nime poolest produtsent, sest film läks töösse New Line'i all.

Kuid projekti arengufaasis tegi Jackson koostööd vaid Miramaxi ja Weinsteinidega, toonitab režissöör - ning just nendega arutati fantaasiasaaga võimalikke näitlejaid.