PesukaruFoto: Reuters/Scanpix
Müstika
15. detsember 2017, 18:05

PESUKARUD: üks hävitab galerii, teised ei suuda pohmelli tõttu tööd teha (2)

Pesukaru murdis Kesk-Saksamaal Tüüringis sisse kunstistuudiosse-galeriisse ja pööras seal kõik pea peale. Alles hiljuti murdsid pesukarud välja tsirkusest ja korraldasid toidupoes joomapeo.

Hommikul saabunud omanikul jäi mulje nagu oleks tema galeriist tuulispask üle käinud – igal pool vedelesid laiali pillutud skulptuurid, katkised lõuendid, äranäritud tööriistad ja avatud värvipurgid, kirjutab Thüringer Allgemeine.

Oßmannstadtis elav 72aastane omanik Dieter M. Weidenbach arvas algul, et tema juurde on vargad või vandaalid sisse murdnud, kuid lähemal uurimisel selgus, et uks on terve ja midagi varastatud pole. Kurjategijaks osutus hoopis pesukaru, kes redutas süütul ilmel ühel laetalal.

„Ta vaatas mulle rahulikult süütute silmadega otsa. Loomal oli nii ilus kasukas, kuid ma vihastasin ta peale ikkagi väga. Mu stuudio nägi välja nagu tõeline lahinguväli,“ jutustas kunstnik Bildile.

Mees üritas elukat kaks päeva edutult oma valdustest välja ajada ja kutsus lõpuks kohale tuletõrje. Ka pritsumehed jäid jänni ning pöördusid elukutselise jahimehe poole. Pesukaru põgenes vahetult enne küti saabumist.

Kokku jõudis loomake hävitada ligi 40 taiest, kunstnik hindab tekitatud kahju 3000 eurole. Paharett pääses galeriisse läbi seina näritud augu.

Pesukarude prassing

Pesukarud tegid sel sügisel kurja ka Ukraina Karpaatides Storožõnetsi linnas, kui nad kolmekesi põgenesid ringreisil olnud tsirkusest. Dresseeritud metsloomad murdsid sisse toidupoodi, kus lasid hea maitsta vorstidel, juustul ja maiustel. Peale pidusööki viskasid nad riiulitelt alla napsipudeleid ning jõid end purju. Loomad tekitasid toona kahju ligi 1500 euro eest.

Tsirkuse administraator ütles, et kinnipüütud ja endiselt purjus pesukarud ei lasknud tal kogu öö magada. „Ma pole elus kunagi midagi sellist kohanud. Need vilkad loomad kaaluvad 17kg, kuid nad jõid rohkem kui tarvis,“ ütles ta kohalikule meediale.

Hulgi viina, konjakit ning õlut joonud pesukarudel oli kolm päeva nii kõva pohmell, et tsirkuses pidid nende asemel tööd tegema teised kolm pesukaru.