Rea Lest "Novembri" naispeaosatäitja LiinanaFoto: Gabriela Liivamägi/Homeless Bob Production
Inimesed
15. detsember 2017, 12:31

"November" ei pääsenud Oscari kandidaatide sekka (24)

Ameerika Filmiakadeemia tegi teatavaks need üheksa filmi, mille seast valitakse võõrkeelse filmi Oscari lõplikud nominendid. Valik tehti rekordarvu 92 kandidaadi seast, mis eri riigid akadeemiale vaagimiseks saatsid. 

Eesti esitas kandidaadiks Rainer Sarneti „Novembri“, mis põhineb Andrus Kivirähi raamatul „Rehepapp“. Kuid Sarneti linateost äsja välja kuulutatud üheksa seast ei leia.

Küll aga konkureerivad auhinna nimel nii Cannes'is kui ka hiljutisel Euroopa Filmiakadeemia auhinnagalal parimaks filmiks kuulutatud satiir „Ruut“ (rež Ruben Östlund“), vene lavastaja Andrei Zvjagintsevi „Armastuseta“ ning ungarlanna Ildikó Enyedi unenäoline tapamajaromanss „Ihust ja hingest“. Viimased kaks jooksevad praegu ka Eestis kinolinal. 

Lisaks valiti välja Tšiili "Fantastiline naine", Iisraeli "Fokstrot", Liibanoni "Solvang", Senegali "Félicité", Lõuna-Aafrika "Haav" ja Saksa "Eikusagilt". 

EW.com märgib: paljud uskusid, et nominatsiooni saab ka Angelina Jolie oma Kambodža-teemalise filmiga "Kõigepealt tapsid nad mu isa", mis esmaspäeval tunnistati Kuldgloobuse nominatsiooni vääriliseks. Kuid üheksa hulka see ei jõudnud.  

Kõnealuseid filme näidatakse nüüdsest komisjonidele, kelle hääletuse tulemusel selguvad lõplikud nominendid. Need tehakse teatavaks 23. jaanuaril. 90. Oscarite jagamine toimub 4. märtsil.