SINGER VINGERFoto: Alar Truu
Saund
14. detsember 2017, 20:32

KURADITOSIN! Rock Café sünnipäeva troonivad Singer Vinger ja Vennaskond (1)

Tallinna menukas kontserdipaik Rock Café tähistab sel reedel, 15. detsembril oma 13aastaseks saamist ühe eriti raju peoga. Laval näeb nii noort verd kui vanu legende. Üles astuvad ülivinge Revals, raskelt rokkiv Ziggy Wild, legendaarne Singer Vinger ja ajatu Vennaskond.

Rock Café lubab esimesed 50 pidulist tasuta sisse ja esimesed 100 saavad kostiks tervitusjoogi! "Tule kohale, sest on mida tähistada!" ütleb klubi pererahvas.

Uksed avatakse kell 21. Piletid saab Piletilevist või kohapealt (sularahas) 13 euroga.

Rock Café 13! Foto: Rock Café

Sossimäele klubi loomise eesmärk oli meelelahutuslikule turule tuua muusikaklubi laia silmaringiga inimesele, kes peab lugu kvaliteetsest live-muusikast. Teisisõnu muusikakants, mis jääks puutumata odavast kiirtootest ja plaadimuusika järele suudmaigutavast artistist. Poole aastaga ehitati klubi valmis.

Rock Café algne idee eeldas pühendumist rockmuusikale, kuid selge oli see, et sellega piirduda ei saa. Seetõttu alustati juba enne ametlikku avamist läbirääkimisi Anne Ermiga Jazzkaarega koostöö alustamiseks. Üsna pea korraldati ka Anne Ermi poolt Prantsusmaalt pärinev No Jazz’i õnnestunud kontsert. 2004. aasta JõuluJazz toimus juba Rock Cafés.

Klubi ametlik avapauk toimus 14. novembril 2004. aastal, mil laval oli 1980ndate hevimuusika lipulaev W.A.S.P. (USA). Piletid sellele müüdi läbi ilma reklaamita kahe nädalaga. Edasi kujuneski motoks korraldada vähemalt kord kvartalis mõne välisesineja kontsert. Üldiselt peeti sellest ka kinni ja reeglina toimusid kontserdid täismajale.

Läbi aastate on lavalaudadel esinenud Morrissey, Future Islands, Sister of Mercy, Nazareth, Uriah Heep, Apocalyptica, Nightwish, U.D.O, Laibach ja paljud teised. Lisaks on siinsel laval esinenud kõik Eesti rockbändid, kellel seni kvaliteetse lavaga esinemiskohta polnud.