TarjaFoto: Promo
Saund
14. detsember 2017, 14:00

Lauljatar Tarja on festivali Rock in Tartu üks peaesinejaid (1)

Festivali Rock in Tartu üks peaesinejaid on popmaailma unikaalsemaid sopraneid. Endise Nightwishi lauljatari Tarja Turuneni hääleulatus on kolm oktavit, seetõttu on ta nii mezzosopran, kontra-alt kui koloratuursopran.

Tarja alustas muusikaõpinguid juba 6-aastaselt, klassikalist laulmist õppis ta Sibeliuse Akadeemias. Aastatel 1996-2005 andis Tarja oma emotsionaalse ja võimsa häälega kõla ansamblile Nightwish.

Tänaseni seostatakse metal-bändi Nightwishi ja Tarja´t ning sellel on ka põhjus, sest Tarja unikaalne vokaal tõi ansambli muusikamaailmas pildile. Kõik me teame Tarja poolt maailmakuulsaks lauldud lugusid: "Nemo" või "Wish I Had An Angel".

Eestis annab Tarja koos oma ansambliga esimese ja ainsa kontserdi välilaval 21.juulil 2018 Tartu Lauluväljakul festivalil Rock in Tartu. Kuulda saab nii vanu häid hitte kui ka uusimaid lugusid.

Teiseks väljakuulutatud esinejaks on Exit EdenKooslus alustas tegevust juulis 2017 ja nende populaarsuse tõus on olnud kiire ning see jätkub. Ansamblisse kuulub neli kaunist daami, kes kõik erinevatest riikidest ja kelle hääled peaksid panema iga heast muusikast lugu pidava inimese südame kiiremini tuksuma panema. Festivalil Rock in Tartu annab ansambel oma ainsa kontserdi Eestis ja Baltikumis!