Leonid Bronevoi Foto: VIDA PRESS
Inimesed
13. detsember 2017, 11:48

Suri „17 kevadise hetke“ gestaapoülem Müller (7)

88 aasta vanuses on surnud vene näitleja Leonid Bronevoi, kes on tuntud gestaapoülema Heinrich Müllerina telesarjas „Seitseteist kevadist hetke“.

Legendaarse näitleja surmast teatas 9. detsembril Ria Novostile Lenkomi teatri direktor Mark Varšaver. Kaks päeva hiljem saadeti staar oma viimaste aastakümnete koduteatrist viimsele teele.

Kuigi Bronevoi mängis ka Mark Zahharovi filmides „Seesama Münchhausen“ ja „Armastuse valem“ ning paljudes teistes linateostes, on tema tuntuim roll ikkagi Müller 12osalises Nõukogude kultusseriaalis. "Olen mänginud sügavates ja huvitavates rollides, aga mäletatakse ikka ainult seda..." ohkas vanameister ühes intervjuus. 

Bronevoi on rääkinud, et gestaapoülema närviline kehakeel sündis täiesti kogemata - natsimunder oli talle kaks numbrit väike ja pigistas kõrist. Seetõttu kohendas ta pidevalt lõuga, kuid režissöör Tatjana Lioznova sattus sellest vaimustusse ning tõi Bronevoid teistele näitlejatele eeskujuks kui meest, kes suudab nii nappide võtetega tegelaskuju närvilist iseloomu esile tuua.