Foto: Alar Truu
Jõulud
13. detsember 2017, 08:00

Rahvusringhääling toob aasta viimase päeva melu otse kodudesse

ERR on juba alates aasta viimase päeva hommikust oma kaamerate ja mikrofonidega Vabaduse väljakul, kus valmistutakse õhtul toimuvaks suurejooneliseks kontserdiks ning kogu üritus on Eesti 100 aasta juubeli ootuses.

"Tõepoolest, kohe hommikul tasub tulla, et meiega koos Vabaduse platsil erinevaid asju teha. Näiteks, valime sajandi torti, mis kaunistab presidendi pidulauda 24. veebruari vastuvõtul aga kohtume armastatud inimestega, mõnel neist käime isegi külas. Aga mis kõige tähtsam, ootame vaatajate videoid, et osa saada, kuidas valmistutakse aasta tähtsaimaks peoks erinevates Eestimaa kodudes," sõnas elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi.

ETV eetris vahendavad melu Vabaduse väljakult saatejuhid Margus Saar ja Nikolai Bentsler. Kohal on ETV, Raadio 2 ja Vikerraadio ning ERRi portaalid.

Vabaduse väljakult läheb eetrisse ka aasta viimane "Aktuaalne kaamera". Mõned minutid enne südaööd peab seal oma uusaastatervituse ka president Kersti Kaljulaid.

Eetrisse tuleb mitmeid erisaateid, ka "Ärapanija" tuleb taas

Hommikul kell 10 jõuab ETV ekraanile aastat kokku võttev "Hommik Anuga", kus Anu Välba vestleb säravate eestimaalastega, et tõmmata joon alla lõppevale aastanumbrile. Vestluste vahele jagub rohkesti muusikat ning ennelõunal pakub ETV nautimiseks rokkooperit "Ruja". Pärastlõunal saab aga näha südamlikult humoorikat filmi "Tootsie" ning loomulikult jõuab ekraanile ka aastavahetuse klassika - "Õhtusöök ühele".

Vana aasta viimasel õhtul kostitab ETV vaatajaid kolme erilise "Eesti mänguga", kus oma nupukust näitavad meile humoorikad tegelaskujud teleekraanilt nagu Ivan Orav, Alev Ström jt. Tõnis Niinemets ja power-up comedy pakuvad vaatajaile, uusi, geniaalseid lahendusi kõikidele küsimustele ja palju head nalja sinna juurde.

Draamasari "Õnne 13" võtab erisaatega lõppeva aasta kokku ning heidab pilgu sellele, missugune on 2017 olnud Morna rahva elus.

Õhtule lisavad pikantset vürtsi Mart Juur ja Peeter Oja, kes toovad ekraanile "Ärapanija" värsked osad ning seda lausa kahe portsjoni jagu.

Loetud tunnid enne südaööd saab Vabaduse väljakul aga hoo sisse suurejooneline kontsert, kus astuvad üles armastatud Eesti artistid Anne Veski, Ivo Linna, Smilers, Marju Länik ja Getter Jaani. Ettekandele tulevad laulud, mida kõik hästi teavad ja mõnusalt kaasa laulda saavad.

Vahetult enne südaööd saabub Vabaduse platsile president Kersti Kaljulaid, kes esineb uusaastatervitusega ning 2018. aasta võetakse koos vastu suure ning uhke ilutulestikuga.

Aasta esimene päev toob ekraanile filmiklassika

1. jaanuaril pakub ETV vaatamiseks kodumaise filmiklassika tippteoseid. Südapäeval rõõmustab vaatajaid Viini filharmoonikute uusaastakontsert ning õhtul kell 18.20 saab nautida Eesti kontserdi ja Hennessy uusaastakontserti.

Kell 21.20 jõuab aga ekraanile Vahur Kersna suurejooneline autorisaade "Urmas Ott. One man show", mis jutustab värvikalt põhjaliku loo unustamatust saatejuhist Urmas Otist.

ETV+ aastavahetus

ETV+ vana aasta viimase õhtu olulisim märksõna on otse-eeter Tallinnast Vabaduse väljakult, aga ka Narvast. Otseülekanne stardib kell 22.00.

Samal õhtul näeb ETV+ vahendusel Vene kinokunstiklassikat "Tšarodeid". Terve nädala jooksul saab jälgida ETV+ eetris erivajadustega lastele pühendatud projekti "Räägi mulle muinasjuttu", kus Eesti tuntud poliitikud loevad erivajadustega lastele maailmakuulsaid muinasjutte. Vana aasta viimasel õhtul aitab Julia Kalenda nõuannetega neid, kes valmistuvad viimasel hetkel aastavahetuspeoks ning nuputavad, mida maitsvat lauale panna. Aastalõpu eel jõuab ekraanile ka intervjuu president Kersti Kaljulaidiga. Presidendiga vestleb uuriv ajakirjanik Dmitri Pastuhhov ning see intervjuu on kaugel formaalsest aasta kokkuvõtete tegemisest.