Saund

Jaagup Kreem: kui Elmar Liitmaa bändist lahkus, kukkus mu maailm kokku (43)

LISA KOMMENTAAR

Elmar13. detsember 2017, 10:46
Elmar oli ülivägahea. Taavi Langi on veel 2xülivägaheam
Kusi13. detsember 2017, 09:53
Kõige parem on ikka poes käia.
Kreemike...13. detsember 2017, 04:31
Jaagup ole hea ja ära enam laula . Aitab juba - tee midagi muud.
heh13. detsember 2017, 04:16
Naljakas ja kohati piinlik on lugeda kuidas osad "fännid" kellel puudub ilmselgelt igasugune ajataju ja arusaam selle bändi ajaloost üritavad jaagupit üli kõrgele tõsta ja samal ajal teevad elmarit maha nagu ta ei oleks mitte keegi olnud.Iroonia seisneb selles, et kui nad väidetavalt tõesti on fännid, siis kuulavad nad 85% ulatuses elmari kitarri mängu, praktiliselt kõigil vanadel termika hittidel.Nad on umbes nii, et "oooo see ei ole saladus into on nii hea ja juulikuu lume soolo on 10/10", no palju õnne, tänu elmarile on tõesti.irw.
heh ja heh14. detsember 2017, 03:41
see, et jaagupi laulu taustaks keegi kitarret ka tinistab, on muidugi kena, aga kes seda teeb, erilist vahet pole, kuulan ikka meloodiat, vokaali ja lüürikat. minu jaoks täiesti suva, kes seal muud bändis on, bänd on alati laulja nägu, teised võivad olla, aga tema peab olema. enamus bandidest, kas maailmakuulsatest, teangi ainult lauljat. ja ära nüüd arva, et ma üksi nii rumaIuke olen, enamus inimesi ei tea ega tahagi teada reapillimehi. kurb, aga tõde. pillimeeste jaoks muidugi valus, nad tahaks ju ka keegi olla, saan aru.
kuule13. detsember 2017, 03:50
Kreem , lõpeta see laval määgimine juba ära. Jube kuulata kui mustalt üks mehike võib laulda. Ja huvitav ,kuidas need küllaltki head pillimehed seda taluvad ?
ei kuule14. detsember 2017, 03:43
aga vot mulle meeldib, minu kõrv mustalt laulmist kinni ei võta, seega ka ei sega, aga jaagupi hääl on omapärane ja tema hääldus ja rõhud meeldivad. kokkuvõttes väga meeldib. samas mõni võib ju kuitahes puhtalt laulda, aga no kui karismat ei ole, siis kuulsust ei tule, jaagupil õnneks on karisma olemas.
Lembit12. detsember 2017, 22:38
Vaesekene,rokkar???arene poja
...12. detsember 2017, 21:32
Postitasin sama teksti umbes 5 korda püüdes aru saada mis on see sõna, mille pärast modereerimisele läheb, muutsin igast sõnu, lõpuks leidsin, nimelt sõna "k-a-r-g-a-s" ei tohi kasutada irw.Lause oli selline, et "elmar kirjutas muusika samal ajal kui teine vend k-a-r-g-a-s mööda lava.Õhtuleht....päriselt??
nojah13. detsember 2017, 01:09
päriselt, uskumatu, aga aastal 2017 on sõnavabadus vaid sõnakõlks.
,...12. detsember 2017, 21:29
Elmar kirjutas suurema osa hitt lugude muusika.mõtles välja soolod,lindistas,mängis õhtust õhtusse ja samal ajal jooksis mingi vend mööda lava ja tegi oujee oujee ja tõmbas kogu tähelepanu enda peale, nagu tema olekski terminaator.Ma läheks ka minema sellisest bändist, ilma naljata.
noh13. detsember 2017, 01:11
elmar ei ole meeldiv ega hea inimene, tema sugulased teavad paljugi rääkida, kuidas korterist välja tõsteti ja kuidas ta oma üürilistega käitus, kui maja üürile andis.
tühjakskorjatud kirsipuu ja vaikselt ära viidud grill14. detsember 2017, 03:47
odava sae valetame kallimaks. piinlik igal juhul.
...12. detsember 2017, 21:29
Pikk lugu lühidalt, Elmar kirjutas suurema osa hitt lugude muusika ,viski,romula,juulikuu lume soolo,selle loo kõige nauditavam osa,valis soundi,mõtles välja soolod,lindistas,mängis õhtust õhtusse ja samal ajal kargas mingi vend mööda lava ja tegi oujee oujee ja tõmbas kogu tähelepanu enda peale, nagu tema olekski terminaator.Ma läheks ka minema sellisest bändist, ilma naljata.
noo12. detsember 2017, 21:28
Pikk lugu lühidalt, Elmar kirjutas suurema osa hitt lugude muusika (viski,romula,juulikuu lume soolo (selle loo kõige nauditavam osa),keeras soundi,mõtles välja soolod,lindistas,mängis õhtust õhtusse ja samal ajal kargas mingi vend mööda lava ja tegi "oujee oujee" ja tõmbas kogu tähelepanu enda peale, nagu tema olekski terminaator.Ma läheks ka minema sellisest bändist, ilma naljata.
heh13. detsember 2017, 01:13
no kui sa ikka ise ei oska laval olla atraktiivne arstist, siis istugi kodus ja loo muusikat, jaagup tegi termikast termika, sest temal on karisma. aga elmaril ei ole, üritas ju soolkarjäär alustada, aga kukkus läbi, rääkimata, et tegi end selle lassiga puhta tobuks inimeste silmis. ja soologa kukkus nii läbi, et pidi lausa maakleriks hakkama, enam muusikaga ära ei elanud.
...13. detsember 2017, 04:32
Elmari soolo kukkus läbi, sest elmar ei ole laulja, elmar on eesti mõistes andekas kidra mees, ma ei tea võibolla isegi euroopa/usa mõistes, sest populaarseid kehvade pillemeeste bände on hämmastavalt palju, aga see selleks.Nali naljakas, kui elmar oleks ka alates aastat 1989 koguaeg harjutanud laulmist ja see kuidas see käib, sest jaagup ei ole samamoodi laulja, ta lihtsalt harjutas 10 aastat järjest, 2000 aasta plaat on juba päris hea, lived olid ikka vägad nõrgad veel sel ajal, jaagup jõudis oma laulmisega tippu umbes 2007 aastal ehk siis mingi 17 aastat harjutas.Nii õpib igaüks laulma, ma vannun sulle.Nüüd rääkida et jaagup tegi termikast termika on väga asjatundmatu.Juulikuu lumi oleks akustiline 4 akordi lugu kui elmar ei oleks sellele neid soolosid ja seda üli lihtsat aga tabavat riffi välja mõelnud.see ei ole saladus....heh, see into on ülikõva.Ma nägin aastaid hiljem ühte laivi kus jaagup jättis selle intro ära ja alustaski otseses mõttes kole power akordiga seda lugu.irooniliselt on ta ise ühes interevius vennaskonda maha teinud, väites, et ah neil on kõigest power akordid, see on nii eaaaasy.irw.
...13. detsember 2017, 04:34
kolme power akordiga*.väike kirjaviga.
ei vaidle14. detsember 2017, 03:51
see kõik võib tõsi olla, aga anna nüüd aru, et kes iganes hea kitarrist võiks selle soolo jms taustal ära mängida, bändi nägu on ikkagi laulja nägu. andrus vaarikule öeldi ka kunagi, et temast ei saa kunagi näitlejat, põristab r-i, aga sai ja veel milline. sama lugu jaagupiga, kas asjatundjate meelest oskab või ei oska laulda, pole oluline, ta on artist ja teda armastatakse. nii lihtsalt on.
...12. detsember 2017, 21:23
õhtuleht ajab kohati närvi, ma kirjutan pika (olulise) teksti ja siis see läheb modereerimisele? ee miks? ma ei kasutanud ühtegi roppu sõna, mitte ühtegi.ehk homme saate lugeda...
alati13. detsember 2017, 01:14
absoluutselt alati tuleb iga tekst kohe kopisse võtta ja kui modele läheb, kopid uuesti ja teed punkte v tühikuid vahele v kasutad valesid tähti. näiteks neeqer.
hmm12. detsember 2017, 21:22
Ma ei tahaks ka mängida bändis kus ma peaks kõik lood valmis vorpima (sound,soolod,lindistamine).Jaagup andis Elmarile üldiselt põhi akordid, kui sedagi ja Elmar pidi sealt välja nuputama nii meeldejääva rifi, kui soolod ja muidugi soundi, millega mängida.Paljud lood olid ka puhtalt elmari omalooming, nagu näiteks romula millele Jaagup hiljem sõnad kirjutas.Viski riff+soolo on täielikult elmari looming.Juulikuu lume soolo on täielikult Elmari looming.Ühesõnaga elmar kirjutab muusika,mängib ilgal livel kõik lood ära,lindistab,mõtleb soolosi välja (mis on muide üsna andekad, vähemalt eesti roki mõistes) ja üldse mitte, et möödaminnes ja siis tuleb mingi vend. kargab mööda lava ja teeb "oujee oujee", võtab KOGU kuulsuse enda peale ja teeb näo nagu tema olekski terminaator.Kui ma oleks elmar, ma oleks ikka väga solvunud.Ma ei tea välismaal peaaegu ühtegi sellist tipp bändi (mis muide müüvad miljoneid) terminaatori paari tuhande kõrval, kus frontman niimoodi egotseks.Välismaa bändides on liikmed üldiselt võrdsed.
??12. detsember 2017, 22:04
Sinu kommentaarist ei tule kuidagi välja kuidas ta soolotses? See et laulis? Kas oleks siis mitte laulma? Pealegi, muusika ilma sõnadeta ei ole veel lugu, lood tegid nad koos, mille muusika ettekandmise eest hoolitses rohkem üks ja sõnumi edastamises teine. Kui tead midagi rohkem, siis too lagedale ja vaatame üle.
to ??13. detsember 2017, 03:59
Kas sa tõesti kujutad ette, et neid termika tekste on raske kirjutada või, et need on kuidagi unikaalsed? Termikal on võibolla 5-6 teksti mis on tõesti omapärased, aga suurem osa on väga lihtne tekst mida võib igaüks kirjutada.Sal salleri tekstid, vot need on omapärased ja tõesti on näha, et on vaeva ka nähtud (või kes teab ehk ta tuleb see lihtsalt).Fakt on see, et ilma nende soolode ja riffideta ei oleks termikas mitte midagi, see kui sa kirjutad "sinna sinna sinna lähen ma, kus on murtud südamete romula", see on sinuarvates originaalne või kuidagi keeruline? Ma ei ütle, et see kehv on, aga mitte midagi nii erilist nagu sa püüad väita, et kui keegi kirjutab sellise teksti, siis see on võrdsel kohal elmari soolode ja riffide ja lindistamisega.Sa oled tõenäoliselt liiga noor, et sellest aru saada, sest ilmselgelt need sõnad võtavad su sõnatuks, mis on tõenäoliselt seotud sellega, et sa oled metsikult vähe luulet lugenud/välismaa laulu sõnu lugenud.Ja kui sa ei tea kuidas ta soolotoses, siis see näitabki kuivõrd vähe sa sellest bändist üldse tead.Millal sa kuulama hakkasid, 2013? ee...oh jh.
to ??13. detsember 2017, 04:53
Lisaks veel üks märkus, et muusika ilma sõnadeta ei ole lugu? sa teed nalja või? Et instrumentaal palad ei ole muusika või lood kuniks neil on sõnad või? Vähe sellest kuivõrd lihtsad on termika tekstid, kuidas saab üldse võrrelda midagi sellist.Termikal on umbes 5-6 okeid teksti ja siis palju nõrkasid, isegi shanoni tekstid on paremad ja need kirjutas hendrik sal salleri naine kes ei ole isegi mitte muusik.Rääkimata kuivõrd andekad ja omapärased on smilersi tekstid.ingli puudutus on üks neist tekstidest mis on tõesti hästi välja tulnud, ma ei väida, et jaagup andetu oleks, kindlasti mitte.Lihtsalt neid asju samal skaalal võrrelda on absurd.Täiesti teine lugu oleks siis kui jaagup oleks teinud nii teksti KUI muusika.Nagu tegi näiteks gunnar graps.Tehke järgi.teine tekst mis termikal on üsna hea on kaktusviin,elmari muusika muide, siis alkeemik on üsna hästi õnnestunud, jälle elmari muusika muide.tahan ärgata üles on hea tekst.kui kuningas nutab on hea tekst. ja siis on sellised lood nagu ford,imelikud soovid ja paljud muid vahvad lugusi mida ma parem isegi ei maini.juhul kui jaagup loeb seda siis, piraadilaev oli tase ikka.
to 03.5914. detsember 2017, 03:56
no ära hala siin, et igaüks võib kirjutada, aga kirjuta? ja laula ka samamoodi mustalt ja saa kuulsaks ja anna 30 aasta täitumise kontserte? mis takistab? või äkki see miski, mis sul puudu on ja keegi ei taha sinu "igaüks ju oskab" tekste kuulata, häälest rääkimata? saan aru, et ega teeb kadedaks küll, kui mees ei oska lauldagi, aga on ikka lauljate esirivis ja rahvas armastab teda. ega jah.
to 04.5314. detsember 2017, 04:00
sa ikka jaksad :D ja muusika ilma sõnadeta on mingi lugu või? mis arvad, kui kuulsad needsamad lood ilma sõnadeta oleks? ma ei tea peast pakkuda ühtegi eesti instrumentaalpala :D mitte ainsamatki, sest need ei huvita absoluutselt ja lähevad kõrvust mööda. radaril vist õnnestus tänu jaagu kuulsusele pärast mõni kontsert venemaal ka instrumentaali müüa. palju neid maailmaski on, mida enamus inimesi teaks? taustaks las plinnib, aga no lugu on ikka muusika koos lüürikaga, mitte mingil juhul ilma.
oujee13. detsember 2017, 01:16
elmar, sina siin kibestunult või? ei taha aga sind keegi artistina näha, ikka jaagupit, eks ta kurb ole ja viha teeb, mõistame. aga on arstistid ja siis on musta-töö-tegijad, lepi sellega, kus su tase on.
piinlik13. detsember 2017, 04:03
Sul piinlik ei ole sellist asja kirjutada? Ja ei , ilmselgelt ei ole ma Elmar, aga see oli sinupoolt nii ehk naa lapsik idee.Aga musta töö tegijad??? misasja?? Et sa reaalselt nagu tunnistadki, et sa kujutad ette, et bänd on ainult solist? võtab sõnatuks.
lisaks veel13. detsember 2017, 04:08
aga noh ma eelan sinujaoks on, siis rein rannap ka kõigest musta töö tegija, sest ta kirjutas rujas ainult muusika,aga noh....ma ei viitsi sellel teemal pikalt seletada, sest ma ei ole ammu midagi nii andekat lugenud, kui see, et kutsuda bändi põhimuusikut musta töö tegijaks, inimest tänu kellele see asi üleüldse püsti seisis.Oleks siis Jaagup metsikult hea laulja kunagi olnud või midagi, ta ei ole seda kunagi olnud.Ta on hetkel okei laulja.90datel oli ta ülimalt nõrk ja tal läks koguaeg hääl ära.
no mida juttu14. detsember 2017, 04:04
tänu kellele üldse püsti seisis? ise ka saad aru, mida soperdad? kas läks laiali, kui elmar loobus? ei läinud ju? tuli uus ja PAREM mees peale. ega seda on raske seedida muidugi, kui arvad, et oled asendamatu. nagu filmiski teatakse alati peaosalist, kõrvalosasid harva, nii ka bändis. tean näiteks enamus eesti bändide lauljaid ja heal juhul paari pillimeest. sest ma pole muusikaga seotud ja olen tavakuulaja, kellel on siiski omad lemmikud. kui sa oled muusikaringkondades, siis muidugi tead pillimehi, aga vaata ikka laiemalt, enamus ei tea ühtegi, aga lauljaid teavad kõik. ja kui laulja läheb teise bändi, lähevad ka fännid, kui pillimees läheb, noh, kehitame õlgu ja tuleb järgmine, kes koha täidab.
ajadki süüdimatult sellist juttu?14. detsember 2017, 03:54
et bändides on kõik võrdsed? ja arvad, et keegi usub? on meie bändides alati olnud laulja esikohal, näiteks ivar must rääkis, kuidas joala lendas lennukiga ja bändi loksus bussiga kohale ja sama on välismaal. enamus inimesi ei tea ühestki bändist kedagi peale laulja. ega ka taha teada, pillimehed ei lähe korda inimestele, tee oma reatöö ära ja ära sega staari, vaat nii on.
Aadu12. detsember 2017, 20:57
jah, tõsi, Elmar Liitma oli Termika süda, kes need laulud enamasti valmis vorpis, aga kuulsuse võttis Jaagup,Häbbi!
hahaha13. detsember 2017, 01:17
kui elmar poleks lassi põ ru tanud, ei teaks keegi ta nimegi.
aeu ma ei saa12. detsember 2017, 19:50
miks pidi Jaagup keset esinemist püksid ma kiskuma ja teismelistel oma p. kumerusi vahtima panema.
Jan12. detsember 2017, 17:58
Kaua sa jõuad seda oravaratast künda?
Ühel heal päeval peaks iga inimene aru saama, aitab, nüüd hakkan midagi muud tegema.
See on väga inimlik.
Joonas12. detsember 2017, 16:42
Igal bändiliikmel on oma maailm,mitte ainult Jaaguil
Jaagupi fänn12. detsember 2017, 16:28
Kas risu oled ikka ära koristanud
Filosoof Elvast12. detsember 2017, 18:33
Kuidas küll inimesed nii harimatud ja mõtlematud. Fänn kirjutab teeb nalja kuid inimene ei saa aru paneb punase miinuse.
Sullivan12. detsember 2017, 16:15
on parim, mängib hea rokisaundiga.
Nimi12. detsember 2017, 15:16
Võiks ju üritada algkooseisus uuesti lavale tulla...kasvõi üheks kontserdiks.Usun,et Laulaväljak oleks täis .-)
taat12. detsember 2017, 17:21
kes seda karjumist ikka kuulata enam tahab,ega laulda ta ju ei oska
Õlmar Liitmaa12. detsember 2017, 19:25
Kui on rock kontsert Laululaval, on lauluväljak alati täis, kõik eranditult. Eriti kui samal ajal on ka õllesummer.