Jaagup KreemFoto: Alar Truu
Saund
12. detsember 2017, 14:11

Jaagup Kreem: kui Elmar Liitmaa bändist lahkus, kukkus mu maailm kokku (43)

Üks Eesti armastatumaid rokkbände Terminaator sai tänavu 30aastaseks ning sel puhul andis bänd aasta algul suured kontserdid ning teeb seda ka aasta lõpus. Terminaatoris on mänginud mitmeid muusikuid, kuid Jaagup tunnistas saates "Stuudios on Sten Teppan", et kõige rusuvamalt mõjus talle Elmar Liitmaa lahkumine.

Jaagup rääkis saates, et kui Elmar kaheksa aastat tagasi lahkumisest teatas, kukkus tema maailm kokku. Samal bändikoosolekul ütles ka Harmo Kallaste, et tema siis läheb ka. "Ma olin väga suures masenduses, ahastuses ja depressioonis," vahendab Menu saates räägitut, et kahe mehe lahkumine oli ränk. 

Elmar Liitmaa Foto: Teet Malsroos

"Siis ütlesid meie trummar Roll ja bassimees Henno, et oota, me teame üht noort Taavi Langi nimelist tüüpi. Nii kui ta bändi tuli, sain ma aru, et asendamatuid inimesi ei olegi olemas." 

Aasta lõpus annab Terminaator veel kolm suurt kontserti, kus koos bändiga on laval tagasi Sulev Sullivan Müürsepp. "30 aastat valguskiirusel" kontserdid toimuvad Tallinnas, Pärnus ja Tartus.

Mõni aeg tagasi paljastas Jaagup Õhtulehele antud intervjuus ka Terminaatori pikaealisuse saladuse. 

"Tuleb uskuda sellesse, mida teed ja oma tööd armastada. Muidugi on mul olnud hetki, kui mõtlen, et ei jaksa täna kontserdile minna või kontserti anda, kuid suures plaanis ei ole seda muret olnud," ütles ta. Kui tekib tunne, et enam ei suuda laule kirjutada või muusikutööd teha, tuleb tegelda millegi muuga. "Aga oleme veel elujõus, terved ja tugevad ja mulle väga-väga meeldib seda tööd teha. Ma arvan, et see ongi meie valem."

Refereeritud artiklit loe pikemalt SIIT.